Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Tule ohjaajaksi!

 

Leiriohjaajiksi tarvitaan joka kesä lähes 150 aikuista. Osa edelliskesien ohjaajista jatkaa, mutta osalle ilmaantuu aina työkiireitä, perhetapahtumia tai muita esteitä. Siksi Protu etsii kuumeisesti uusia ohjaajia. 

Ohjaaja voi olla yhtä hyvin pari- kuin kuusiikymppinen; kunhan leirivuonna täyttää 20 v. ja yläikää ei ole. Kaikki ovat tervetullaita esim. koulutuksesta riippumatta; kansa- ja elämänkoulusta yliopistollisiin arvosanoihin tai työstä ja ammatista riippumatta.

Tärkeintä on olla kiinnostunut nuorista ja kaikenkirjavista elämän ilmiöistä, että haluaa viettää yhden kesälomaviikkonsa 14-16 -vuotiaiden kanssa keskustellen, pohdiskellen, leikkien ja saunoen.

Ei ole merkitystä sillä, oletko itse käynyt Prometheus-leirin vai kuulitko Protusta vasta tänään. Juuri sinä voit olla se tuleva ohjaaja, jonka leiristä puhutaan pitkään ja haikeudella. Se, joka osasi ja uskalsi. Oli vielä mukavakin, luotettava aikuinen, jolle oli helppo kertoa ajatuksiaan. Tärkeä ihminen, joka avarsi omaa ajattelutapaa.

Protu kouluttaa itse ohjaajat: tammi-maaliskuussa on kaksi koulutusta ennen tiimiin valitsemista ja tiimeihin valituille kolmas koulutus huhti-toukokuussa.

Koulutuksissa evästetään leiriviikosta selviämiseen ja käydään läpi koko leiriohjelma, ideoidaan teemojen käsittelytapoja sekä puhutaan leirin käytännön järjestelyistä, tunnelman luomisesta ja eteen tulevista tilanteista.

Ilmoittautuminen alkaa lokakuussa ja jatkuu helmi-maaliskuuhun niin kauan kuin koulutuksissa on tilaa. 

Ilmoittautuminen täällä.

Mikä ohjaaja ja tiimi?

Ohjaajan tehtävänä ei ole opettaa, tuputtaa eikä antaa oikeita vastauksia, vaan toimia keskustelujen luotsina. Ohjaaja kuuntelee, kertoo tarvittaessa oman näkökulmansa ja viskelee keskusteluun uusia ajatuksenalkuja. Hyvä ohjaaja uskaltautuu laittamaan itsensä ja omat ajatuksensa likoon ja olemaan esimerkkitapauksena: näinkin voi aikuinen ajatella.

Leirillä on niin raskasta kuin riemukasta, eikä ohjaaja jaa näitä kokemuksia yksin. Jokaiselle leirille lähtee kaksi ohjaajaa, ensikertalaisen tueksi yleensä joku kokeneempi. Leiritiimissä on myös viisi apuohjaajaa, 15-19 -vuotiaita edelliskesien leiriläisiä. Ruokapuolesta huolehtii kokki ja käytännön asioiden hoitamiseen saa opastusta ja tukea yhdistykseltä.

Ohjaajille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan. Muita luontaisetuja on luvassa runsain mitoin: uusia, uskomattomia ihmisiä, herkulllisia keskusteluja, auringonlaskuja, lämpimiä halauksia ja yllättäviä ajatuksia.

Yhdistyksen jäsenyyttä ei ohjaajilta edellytetä, mutta tietenkin toivomme, että ohjaajaksi ryhtyvä myös innostuu tukemaan Protun toimintaa liittymällä yhdityksen jäseneksi.

Lue ohjaajien kokemuksia:

 • Ohjaajana Prometheus-leirillä:
  "Uudet ohjaajat otetaan Protussa vastaan todella lämpimästi. - - Protun ulkopuolelta tulevat ohjaajat nähdään myös mahdollisuutena uudistaa Protu-kulttuuria, sekä saada toimintaan uusia ja freessejä näkemyksiä ja toimintatapoja. Vaikka siis olen tuntenut osaltani olevani kuin kala kuivalla maalla, olen kuitenkin tuntenut koko ajan oloni tervetulleeksi. "
 • Ohjaajan fiiliksiä Vahermajärveltä
  "Nyt leirin jälkeen on ihana muistella viikkoamme Vahermajärven rannalla. En tule koskaan unohtamaan sitä. - - Mielessä on jokailtaiset saunahetket ja järvessä uinnit, loistava ruoka ja ne kaikki lämpimät halaukset, joita viikon aikana vaihdettiin."
 • Protudarran jäljiltä – vanhan ohjaajan ajatuksia:
  "Voisin listata ison kasan kohokohtia ja onnistumisia viikon ajalta, mutta ehkä tärkeintä on se että olen haastanut itseni sekä oppinut itsestäni lisää ja näistä olen iloinen. Kaikesta ihanasta huolimatta ja osittain juuri sen takia viikko oli rankka. Toisaalta ilman ääripäitä elämä olisi tylsää. Jos olisin vain tehnyt normaaleja asioita viikon ajan niin mitä olisin saanut irti samassa ajassa?"
 • Toinen sunnuntai:
  "Olo on haikea, jonkin verran epätodellinen. Kuru ja 17 muuta, lämpimiksi ja innostaviksi huomaamaani ihmistä eivät äkkiä olekaan enää osa arkeani. Olen enää yksin ajatusteni kanssa. - - Taas tulin aikuistuneeksi. Taas nämä leiriläiset näyttivät minulle, että maailma on laajempi ja ihmisten valinnanmahdollisuudet ovat laajempia kuin ennen ymmärsin."

Lue siis ilmoittautumisohjeet ja tule mukaan! Tai jos on jotain kysyttävää niin ota yhteyttä!

© Prometheus-leirin tuki ry