Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Apuohjaajaksi

Haluatko appariksi? Tule mukaan!

Apuohjaajiksi eli appareiksi voivat hakeutua 15-19 -vuotiaat, itse leirin käyneet nuoret, jotka ovat Protun jäseniä.

Kuinka pääsen appariksi?

  • Käytyäsi Protu-leirin, voit hakea apuohjaajaksi. Lisäksi sinun tulee olla Protun jäsen: jos et leirillä liittynyt, niin hakuohje on täällä. Hakemuksien käsittely kestää tovin!
  • Aluksi pitää saada tiimirooli: Roolihaku alkaa lokakuussa ja jatkuu niin pitkään kuin koulutuksiin mahtuu. Ohjeet sopivasta roolista löydät täältä: roolihakemus.
  • Roolihaku tai koulutuksien käyminen ei sido vielä tiimiin tuloon. 2-koulutuksen jälkeen tehdään tiimihaku, josta ohjeet annetaan koulutuksissa. Näistä hakijoista valitaan leiritiimit huhtikuussa.

Mitä apparointi on?

Viikko apparina tietää niin vähäunisia öitä ja kovaa työtä kuin mukavaa yhdessäoloa sekä uusia ihmisiä. Appari vastaa osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen. Leiriläisenä ei tule ajatelleeksi, että keskustelut eivät synny itsestään. Apparina olo on työtä, sekä riemukasta että vastuullista!

Koulutuksista apua leirin vetoon?

Apparina oloa ei kuitenkaan kannata pelätä. Ilmoittautuessaan ei vielä tarvitse tietää miten leiriviikko syntyy. Appareita koulutetaan keväisin ensin kahdessa viikonlopun mittaisessa apuohjaajakoulutuksessa, joita järjestetään ympäri Suomea. Tiimiin päässeet käyvät vielä tiimikoulutuksessa uuden tiiminsä kanssa. Koulutuksissa käydään läpi mm. leiriviikon teemoja ja mahdollisia käsittelytapoja, jotka auttavat leirin suunnittelussa.

Koulutukset eivät kuitenkaan anna valmiita vastauksia, vaan lopullinen vastuu leirin onnistumisesta jää tiimille, eli myös sinulle. Appareiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä. Olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä, ilmoittaudu! Tärkeintä on, että haluat olla mukana toteuttamassa ikimuistoista viikkoa.

Apuohjaajille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan.

Lue ilmoittautumisohjeet ja tule mukaan!

© Prometheus-leirin tuki ry