Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Jaostoihin kaivataan uusia tekijöitä

Hei protu, viime kesän leiriläinen tai puoli elämääsi mukana ollut.


Haluaisitko lisää protua elämääsi tai onko sinulla muuten vain ylimääräistä aikaa?

 

Moni jaosto hakee tällä hetkellä täydennystä riveihinsä vuodelle 2017. Jaostot ovat siis ne protun elimet, jotka huolehtivat, että asiat tapahtuvat. Ne varaavat kesän leiripaikat, tukevat paikallisryhmiä, keksivät jatkoleirien teemat, päivittävät Protun somea, tekevät kv-yhteistyötä tai etsivät lisää ruotsinkielisiä leiriläisiä.

Jaostoon lähteminen voi kuulostaa pelottavalta, mutta kenelle tahansa löytyy varmasti omankokoista tekemistä mistä tahansa jaostosta. Tärkeintä on, että sinulta löytyy aikaa ja innostusta jaostossa toimimiseen. Ja usein ne jutut, jotka pelottavat eniten ovat niitä, joiden tekeminen kannattaa kaikkein eniten!

Jaostoissa toimimiseen saa apua paitsi ihan jaoston sisältä, myös jaostolaiskoulutuksen muodossa. Jaostolaiskoulutus järjestetään tammikuussa, 5.-8.1. Helsingissä, ja sen aikana on paitsi Protun kaikkien jaostojen yhteistä koulutusta Protun yleisistä asioista ja käytännöistä, myös jaostojen omat perehdytykset, jotta kaikki saavat hyvät valmiudet juuri omassa uudessa jaostossa toimimiseen.

 

Jos sinulla on kysyttävää minkä tahansa jaoston hommista, hausta tai muusta, laita reippaasti viestiä joko kyseiselle jaostolle tai työvaliokunnalle.

 

Ainakin nämä toimielimet hakevat tällä hetkellä lisää ihmisiä mukaan:


Jatkoleirijaostossa järjestämme protuille vapaa-ajan toimintaa syys-, talvi- ja kesäjatkoleirien muodossa. Kokouksissa on samaan tyyliin vapaamuotoinen meininki ja jokainen jaostolainen saa myös omien intohimojensa mukaan tuoda hauskoja juttuja protuille. Esimerkiksi viime kesänä tehtiin jatkoleiri-musiikkivideo. Uusien jaostolaisten perehdytys järjestetään 10.-11.12. On suotavaa, että uusi jaostolainen pääsee perehdytykseen, mutta ei pakollista. Voit hakea jatkoleirijaostoon lomakkeella https://www.protu.fi/lomake/20283 tai sähköpostitse jatkoleiri@protu.fi.


Kansainvälinen jaosto pitää yllä suhteita ulkomaisiin yhteistyötahoihin, kuten Ruotsin Protusiin ja kansainvälisiin humanistijärjestöihin. Lisäksi kv-jaosto kääntää yhdistyksen materiaaleja sekä huolehtii kielellisen tasa-arvon toteutumisesta. Jaostossa pääset vaikuttamaan millaisena Protu näkyy kansainvälisellä kentällä. Jaostoon voit hakea seuraavalla lomakkeella: https://www.protu.fi/lomake/20038. Kv-jaoston tavoittaa osoitteesta kv@protu.fi. Ethän epäröi ottaa yhteyttä, mikäli jokin jäi askarruttamaan! ^^


Koulutusjaosto hakee edelleen paikkavaraajaa, vaikka jaosto onkin jo valittu. Tehtävänkuvaan kuuluu koulutuspaikkojen varaamista ja näiden paikkojen tietojen ylläpitämistä Protun nettisivuilla. Tehtävään on tarjolla hyvä perehdytys tehtävät jättävältä paikkavaraajalta. Jos olet kiinnostunut, ole yhteydessä koulutusjaostoon: koulutus@protu.fi.


Leirijaosto suunnittelee ja valmistelee joka kesän leiriohjelman ja varmistaa että leirin vetoon on tiimeillä sopivat oltavat ja varusteet. Leirijaosto hakee erityisesti kolmenlaisia ihmisiä: UTELIAITA jotka haluavat lähteä maakuntaseikkailuille etsimään ja katsomaan uusia leiripaikkoja, KÄTEVIÄ joiden kyvyillä excelit pysyy järjestyksessä ja www-sisältöpäivitykset onnistuu tarvittaessa, sekä MUKAVIA, jotka kommunikoi leiripaikkojen isäntien ja emäntien kanssa niin että leiripaikkamme ovat parhaita protuleiripaikkoja ikinä. Jos ei ole valmiiksi mikään näistä, niin tehtävään saa koulutuksen! Leirijaostoon voit hakea täyttämällä tämän lomakkeen: https://www.protu.fi/lomake/20017


Paikallisjaosto toimii paikallisryhmiä yhdistävänä ja auttavana elimenä. Se on matalan kynnyksen jaosto kaikille Protun paikallistoiminnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Jaostossa pidät yhteyttä paikallisryhmiin, autat paikallisryhmiä käytännön asioissa ja olet mukana järjestämässä vähintään yhden tapahtuman paikallisaktiiveille. Näet myös miten paikallistoiminta on järjestetty ympäri Suomea ja pääset vaikuttamaan millaisena paikallisjaosto ja Protun paikallistoiminta näkyvät ulospäin. Mukaan pääset täyttämällä seuraavan lomakkeen: https://www.protu.fi/lomake/20040. Paikallisjaoston saa kiinni osoitteesta paikallis@protu.fi, emme pure!


Protu-lehdessä pääset tekemään kaksi kertaa vuodessa paperisena ja ympäri vuoden sähköisenä ilmestyvää järjestömme ennakkoluulotonta, riehakasta ja kunnianhimoista lehteämme. Tarvetta on niin innokkaille kirjoittajille, kuvittajille kuin oikolukijoille. Nyt avoinna ovat myös päätoimittajan ja taittajan pestit, joten tulemalla mukaan voit päästä muokkaamaan lehteä juuri sellaiseksi kuin haluat sen tulevina vuosina nähdä! Kokemusta emme vaadi, mutta innokkuudesta ja motivaatiosta ilahdumme! Ota yhteyttä osoitteeseemme lehti@protu.fi tai väistyvään päätoimittajaan: lauri.linna@protu.fi.


Svenskagruppen. Kom med till Protus mysigaste arbetsgrupp! I svenskagruppen hittar vi på nya ideér, deltar på bl.a. Kulturkarnevalen, översätter och samarbetar med olika avdelningar i Protu. Har du tankar om hur det skulle bli lättare att dela på svenska? Gillar du att vara kreativ? Känner du passion för att resa runt i Österbotten? Är mångsidighet ett ord som får dig glad? Vi är en liten arbetsgrupp med många små och enkla ärenden som vi sysslar med, så inget krav på erfarenhet eller press för stora beslut. Fyll i blanketten https://www.protu.fi/lomake/30562 och så ses vi i januari!


Talousvaliokunnassa pääset vaikuttamaan monipuolisesti koko Protun toimintaan, näkemään järjestön kokonaiskuvaa, suunnittelemaan tulevaisuutta ja ohjeistamaan Protun hallitusta. Talousvaliokunnan kokouksissa suuri osa ajasta menee arvokysymysten miettimiseen yksittäisen ihmisen hyvinvoinnin ja laajemmin koko järjestön tasoilla. Samalla saat arvokasta osaamista siitä, miten raha mahdollistaa konkreettisesti järjestön toimintaa. Päätämme esimerkiksi koulutus- leiri- ja muuhun toimintaan liittyvien alennuksien myöntämisestä, jossa otamme huomioon arvokysymykset ja taloudellisen puolen.

Nykyisellä osaamisellasi tai taustallasi ei ole merkitystä, koska kaikki asiat ovat sellaisia mitkä oppii tekemällä. Se on toivottavaa, että sinua kiinnostaa järjestön toiminnan utelias pohdinta ja arvokysymyksistä päättäminen talousasiat vahvasti huomioon ottaen. Tule vaikka käymään kokouksessa ja sitten päätät haluatko liittyä mukaan ja mekin opimme enemmän sinusta. Lähetä meille mailia ja ilmoitamme sinulle koska on seuraava kokouksemme. Tulet käymään ja tutustutaan! talvk@protu.fi


Tapahtumajaosto järjestää vuosittain ainakin neljä jäsenistölle avointa Protutapahtumaa: Puistotapahtuman, Kaamoskarkelot sekä Kevät- ja Syysseminaarin. Tapahtumia varten täytyy varata paikka, suunnitella ohjelma ja toteuttaa se mahtavan hauskassa ja hullutkin ideat sallivassa porukassa! Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita ja vastuutakin voi ottaa itselleen sopivina palasina. On myös mahdollista ilmoittautua mukaan vain tietyn tapahtuman suunnittelutiimiin. Mukaan jaostoon tai suunnittelutiimiin pääset täyttämällä tämän lomakkeen: https://www.protu.fi/lomake/20016 Huom! Tapahtumakohtaisia tiimejä ei nimetä joulukuussa vaan mukaan voi ilmoittautua koska vain laittamalla viestiä osoitteeseen tapahtuma@protu.fi , josta vastaillaan myös muihin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin :)


Tiedotusjaosto huolehtii Protun ulos- ja sisäänpäin tapahtuvasta viestinnästä päivittämällä somea, lähettämälä uutiskirjettä, etsimällä koulutiedottajia, viemällä Protua tapahtumiin, kirjoittamalla mediatiedotteita, tekemällä esitteitä ja tilaamalla paitoja, kasseja ja muita varainkeruutuotteita. Tiedotusjaoston hommiin kuuluu siis paljon isoa ja pientä, joista jokaiselle varmasti löytyy juuri itselle sopivaa tekemistä. Tiedotusjaoston uusien tulee päästä tammikuun jaostolaiskoulutukseen/perehdytykseen! Mukaan pääset täyttämällä tämän lomakkeen: https://www.protu.fi/lomake/20018 Tiedotusjaoston saa kiinni osoitteesta tiedotus@protu.fi

 

Työvaliokunta huolehtii hallituksen päätösten toimeenpanemisesta, jaostojen toiminnan ohjaamisesta, valvomisesta ja kehittämisestä hallituksen luomien strategisten suuntaviivojen mukaisesti. Lisäksi se päättää sellaisista asioista, jotka eivät kuulu millekään jaostolle mutta eivät ole riittävän isoja hallituksen päätettäviksi. Käytännössä tehtävät jakautuvat seuraaviin kolmeen kokonaisuuteen: jaostojen ja jaostonvetäjien perehdytys; jaostojen tukeminen ja yhteydenpito jaostoihin; sekä yhdenvertaisuus- ja turvallisuusasiat, kriisipäivystys ja yleiset hallintoasiat. Työvaliokuntaan voit hakea täyttämällä tämän lomakkeen: https://www.protu.fi/lomake/20289

 

Jos et vielä näidenkään kuvausten jälkeen löytänyt sitä, mitä voisit haluta Protussa tehdä, voit täyttää seuraavan lomakkeen, jonka vastaukset välittyvät työvaliokunnalle, joka on sinuun yhteydessä ja ohjaa sinua mahdollisesti kiinnostavaan tehtävään. Tässä lomake aktiivitoiminnasta kiinnostuneille: https://www.protu.fi/lomake/42905

© Prometheus-leirin tuki ry