Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Nuorten filosofiatapahtuma Helsingissä pe-la 20.-21.1.2017

Nuoret haastavat filosofian, tieteen ja kulttuurin huippunimet Nuorten filosofiatapahtumassa!

Protun jokavuotinen talvikauden suuri tapaus, Nuorten filosofiatapahtuma (Nufit) järjestetään Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5 A) Helsingissä pe-la 20-21.1.2017. Nufitin teemana tänä vuonna on LIIKE. Suositussa tapahtumassa kohtaavat noin 1000 yhteiskunnallisista asioista kiinnostunutta nuorta ja yli 20 tieteen, taiteen ja yhteiskunnan alojen merkittävää vaikuttajaa. Koko ohjelma on nähtävissä tapahtuman kotisivuilla www.nufit.fi. 


Perjantaina 20.1. tapahtuman teemaa lähestytään mm. politiikan, fyysisen liikkuvuuden ja kommunikaation näkökulmista. Tapahtuman avaa kansanedustaja Li Andersson puheenvuorollaan “Kansanliikkeet ja demokratia”. Kiinnostaviin keskusteluihin lukeutuvat myös tutkija Karin Creutzin alustama, Isisin joukkoihin liittyneitä nuoria käsittelevä “Daeshin viehätys” ja professori Pertti Haaparannan globalisaatioaiheinen “Rahan ja vallan virrat”. Illan huipentaa Nais- ja feministifilosofit ry:n järjestämä väittely “Liikettä tasa-arvoon!”, jossa tuodaan elävästi esille filosofian historian merkkihenkilöiden argumentteja sukupuolen vaikutuksesta ajattelun mahdollisuuksiin.

Lauantain monipuolinen ohjelma käynnistyy Tuntematon pakolainen -dokumentin ohjanneen Hamy Ramezanin alustamalla keskustelulla “Voiko elokuva saada ihmiset liikkeelle?”. Päivän muina kohokohtina nähdään mm. Finlaysonin toimitusjohtajan Jukka Kurttilan liike-elämän vastuullisuutta pohtiva “Yritys yhteiskunnallisena vaikuttajana”, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen alustama keskustelu kaupunkiliikenteen tulevaisuudesta sekä filosofi Ilkka Niiniluodon tieteellisen ajattelun ominaisluonnetta tutkaileva “Se liikkuu sittenkin – mitä on tieteellinen ajattelu?”.

Jo totutusti Nuorten filosofiatapahtumassa käydään myös valtakunnallinen lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, jonka jännittävä finaali ratkeaa lauantai-iltana. Lisäksi tapahtumassa pidetään vapaamuotoisempia filosofisia teehetkiä, joissa keskustellaan yhteiskunnallisista ja filosofisista aiheista pienemmässä ryhmässä. Tapahtumaa täydentää mm. musiikkia, improvisaatiota ja lyhytelokuvia sisältävä taideohjelma.

Liput maksavat nuorille ja opiskelijoille 5 euroa, aikuisille 8 euroa. (Lisäksi myynnissä on 20 euron kannatuslippuja ja 3 euron lippuja yksittäisiin esityksiin.)

Nuorten filosofiatapahtuman järjestää Helsingin nuoret ajattelijat ry, jonka jäsenjärjestö Protu on.

Nufit-viikonloppu on mainio tilaisuus myös leiritapaamisen tai vaikka jaoston kokouksen järjestämiselle sunnuntaina. Tule ja tuo kaverisikin!


Facebook-tapahtuma (kutsu kaveritkin!):
facebook.com/events/331875030521866

Tykkää Nufitista Facebookissa: facebook.com/nuortenfilosofiatapahtuma

Nufit Instagramissa (@nufitfi): 
instagram.com/nufitfi

Nufit Twitterissä (@Nufitfi): twitter.com/nufitfi

© Prometheus-leirin tuki ry