Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Haku protukouluttajaksi keväälle 2018 on auki!

Hei sinä, joka olet ollut vähintään kerran tiimissä!

Kiinnostaako tulevien kesien Protu-leirien apuohjaajien ja ohjaajien kouluttaminen?

Kuten tiedätte, joka kevät leiritiimeihin hakevat ohjukset käyvät koulutuksia massoittain. Näiden koulutusten järjestämistä varten tarvitaan vuosittain yli sata kouluttajaa. Meistä olisi kiva, jos sinä olisit ensi keväänä yksi heistä! Kouluttamaan voi lähteä kuka tahansa, joka on ollut tiimissä vähintään kerran (viimeisen muutaman vuoden aikana).

Miksi lähteä kouluttamaan?

* Kouluttaminen on yksi hauskimmista asioista, joita Protussa voi tehdä.

* Kouluttajia tarvitaan koko ajan runsaasti lisää.

* Kouluttamalla sisäistät ja opit koulutusten sisällöt paremmin kuin käymällä itse koulutuksissa.

* Koulutuspalautteen antamisen sijaan vastaanotat sen.

* Pääset kehittämään suunnittelu- ja ohjelmanvetotaitojasi.

* Se ei ole niin lainkaan vaikeaa, kuin voisi kuvitella.

* Koulutustiimeissä ja koulutuksissa muutenkin on huipputyyppejä.

* Kouluttamalla voit korvata omat koulutuksesi! Mikäli haet leiritiimiin kesällä 2018, sinun ei tarvitse käydä itse kouluttautumassa, mikäli koulutat keväällä vähintään kaksi koulutusta.

Entä jos en osaa kouluttaa?

Jos haluaisit lähteä kouluttamaan, mutta sinusta tuntuu siltä, ettet ehkä osaa ja olet vähän (tai paljon) pihalla, ei hätää! Protu kouluttaa tiimiläisten lisäksi myös kaikki kouluttajat uusille kouluttajille järjestettävissä kouluttajakoulutuksissa. Siellä monet kouluttamiseen liittyvät asiat selvitetään, niin että uudetkin kouluttajat tietävät, mitä koulutuksissa, ennen niitä ja niiden jälkeen tapahtuu.

Suosittelemme kouluttajakoulutusta uudelleen käytäväksi vasta yhtenä keväänä kouluttaneille, mutta se ei ole pakollista. Aivan uusien kouluttajien tulee kouluttajakoulutus käydä. Kouluttajakoulutukset kestävät tavallisten koulutusten tapaan lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään ja niihin maksetaan matkakorvaukset. Tänä syksynä kouluttajakoulutuksia on tarjolla neljä, joista voit valita itsellesi sopivimman. Kouluttajakoulutuksiin pääset ilmoittautumaan täältä.

* 14.-15.10. Helsingin seutu

* 28.-29.10. Kesärinne (Helsingin seutu)

* 11.-12.11. Sävi (Tampereen seutu)

* 25.-26.11. Sävi (Tampereen seutu)

Kouluttajakoulutukseen ilmoittautumisen lisäksi käy täyttämässä tämä lomake (menee noin puoli minuuttia). Sen avulla me koulutusjaostossa pysytään kartalla siitä, paljonko kouluttajia tarvitaan vielä lisää vai joko alkaa riittää. Kouluttajakoulutuksen käyminen tai yllä olevan lomakkeen täyttäminen ei vielä sido mihinkään, lopullinen ilmoittautuminen kouluttajaksi tapahtuu myöhemmin syksyllä varsinaisella kouluttajien aikataulutoivelomakkeella. Lomake lähetetään sähköpostitse kaikille kouluttajakoulutuksissa käyneille sekä yllä olevan lomakkeen täyttäneille. Kannattaa siis lähteä rohkeasti mukaan kouluttajakoulutukseen, vaikket olisikaan vielä täysin varma, haluatko lähteä kouluttajaksi keväällä!

Jos jotain kysyttävää kouluttamisesta tai kouluttajakoulutuksista tulee, laita ihmeessä viestiä osoitteeseen koulutus@protu.fi!

Vanhat kouluttajat!

Teitä kaikkia on ehtinyt tulla jo ikävä! Käyttehän tekin täyttämässä yltä löytyvän lomakkeen, jolla kerrot halustasi tulla mukaan kouluttamaan ensi keväänä. Sen jälkeen voitte ottaa rennosti ja odotella aikataulutoivelomaketta, joka tulee suoraan sähköpostiisi myöhemmin syksyllä.

Valoa syksyynne!

© Prometheus-leirin tuki ry