Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Seuraa Protun syyskokouksen kulkua

Syyskokouksen materiaalit löytyvät täältä (vaatii sivuille kirjautumisen): https://www.protu.fi/jasenalue/materiaalipankki/syyskokous-2018

 

15.40: Puheenjohtaja Ansku Ahvenainen avasi syyskokouksen.

Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Timo Ahvenainen, sihteeriksi Lassi Saario ja pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Sonja Pikkupeura ja Juulia Harjunpää.

Esiteltiin kokouksen menettelytapajärjestys.

 

Ansku Ahvenainen esitteli esityksen Protun toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2019.

Ilpo Ratinen esitteli esityksen Protun budjetiksi vuodelle 2019.

 

16.23: Valo Inkinen esitteli esityksen yhdistyksen yhdenvertaisuussuunnitelmaksi. Keskusteltiin, onko syytä käyttää termiä häirintäyhteyshenkilö vai häirintäyhdyshenkilö.

 

16.40: Ansku Ahvenainen esitteli kokouksen työpajat vetäjineen sekä toiveen, että mahdolliset muutosesitykset toimitettaisiin kirjallisesti.

16:43: Siirryttiin kokoustauolle ja työpajatyöskentelyyn. Kokous jatkuu 18.30.

 

18.34: Kokous jatkui. Siirryttiin päivittämään strategiaa 2017-2020.

Ansku Ahvenainen esitteli hallituksen esittämät muutokset.

Aatu Komsi esitteli www-työryhmän esittämät muutokset.

Lassi Saario esitteli menettelytapajärjestyksen koskien muutosesityksiä ja niitä koskevia äänestyksiä.

Tommi Toivanen kommentoi kohtaa 3, jossa vastuutetaan jaostoja tuottamaan kuvaukset toimenkuvastaan. Hän esitti, että lisätään "yhteistyössä hallituksen ja tvk:n kanssa". Esitystä kannatettiin. Hyväksyttiin esitys yksimielisesti.

Tommi Toivanen esitti poistettavaksi "mutta kuitenkin niin, että kaikille leireille voidaan taata riittävä määrä tiimäläisiä" lisäystä leiriläismäärän kasvattamista koskevasta kohdasta. Esitystä kannatettiin. Timo Ahvenainen puhui, että lisäyksellä on tarkoitus kiinnittää huomiota siihen, että ongelma on tiimiläismäärä eikä leiriläismäärä. Tommi Toivanen kyseenalaisti. Aatu Komsi puhui, että linjauspapereiden on tärkeää olla selkeitä niin, että ne ymmärretään oikein. Lassi Saario ilmaisi tukensa pohjaesitykselle ja kertoi, että kysymyksestä on tullut iso: onko tärkeämpää tarjota mahdollisimman monelle leiripaikka vai taata tekijöiden jaksaminen. Venla Hannuksela totesi, että pitää leiriläisiä tulevina tekijöinä - tekijöitä ei ilmesty tyhjästä. Ansku Ahvenainen kertoi, että valinta on ollut, ettei kasvua tavoitella hinnalla millä hyvänsä. Aatu Komsi kommentoi, että kirjauksen tehtävä on ohjata toimintasuunnitelmia ja toimia siinä tehtävässä. Timo Ahvenainen puhui leiriläisten ja tiimiläisten suhteellisesta määrästä. Äänestettiin lisäyksen kohtalosta. Hallituksen pohjaesitys voitti äänin 19-7.

Ei muita muutosesityksiä. Strategia vahvistettiin.

 

19.02: Siirrytiin vahvistamaan toimintasuunnitelmaa.

Hyväksyttiin toimintasuunnitelma yksimielisesti.

 

19.05: Siirryttiin vahvistamaan budjettia.

Aatu Komsi pohti etä-äänestysasian kohtaloa ja budjettia - ristiriitaisuuksia eri dokumenttien välillä on. Puheenjohtajisto selvitti. Selvisi, että asia on poistettu sekä virallisesta että sisäisestä budjetista.

Pohdittiin Protu-lehden tilannetta strategiaan liittyen ja todettiin, että kohta on jo käsitelty.

Tommi Toivanen kysyi, hyväksytäänkö jäsenmaksut ennen budjettia vai sen jälkeen.

Aatu Komsi totesi, että etä-äänestysasian voi jättää toimintasuunnitelmaan sillä ajatuksella, että se toteutetaan, jos rahaa on, mutta budjetin huomio siitä, että sitä ei toteuteta, pitäisi poistaa.

Ilpo Ratinen esitteli hallituksen esityksen jäsenmaksuiksi ensi vuodelle (samat kuin tänä vuonna). Ansku Ahvenainen kommentoi, että jäsenmäärän pienuus on syynä sille, että jäsenmaksuja ei tahdota nostaa. Tommi Toivanen totesi, että ei tiedetä, paljonko jäsenmaksun laskemisen vaikutusta jäsenmäärään ei voida tietää. Timo Ahvenainen kannatti hallituksen esitystä ja totesi, että markkinaehtoisesti on järkevin nostaa maksuista leirimaksua. Lassi Saario kertoi, että hallitus on pohtinut jäsenalennusta leirimaksusta. Tommi Toivanen kysyi, olisiko uudistus mahdollista tehdä jo kesälle 2019. Lassi Saario totesi, että ei voi. Tommi Toivanen lisäsi, että alennuksen pitäisi olla huomattava.

Vahvistettiin yksimielisesti budjetti vuodelle 2019 jäsenmaksuineen.

 

19.18: Siirryttiin vahvistamaan tilintarkastajat varatilintarkastajineen ensi vuodelle. Ansku Ahvenainen esitteli. Hyväksyttiin yksimielisesti.

 

19.19: Siirryttiin käsittelemään yhdenvertaisuussuunnitelmaa.

Juulia Harjunpää esitti, että toinen maininta tuplasti esiintyvä kohta 3.7 poistetaan. Kannatettiin. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Juulia Harjunpaa esitti muutoksia toimiston esihenkilötyötä koskevaan kohtaan. Kannatettiin. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Juulia Harjunpää esitti kohtaan 2 lisäyksiä, joiden mukaan hallitus voi päivittää yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja sen on tuotava se joka toinen vuosi yleiskokoukselle tiedoksi. Kannatettiin. Jyri Kimari esitti muutosta muotoiluun. Juulia Harjunpää hyväksyi muotoilun. Hyväksyttiin yksimielisesti.

Vena Hannuksela esitti, että muutetaan jäsenten kuulemista koskeva tavoite kohdasta 3.5 muotoon "hallitus sitoutuu" "hallitus pyrkii" sijaan. Kannatettiin. Hyväksyttiin muutosesitys äänin 14-7.

Illi Pennanen esitti, että poistetaan esimerkki tiimitietojen helpompaa ja selkeämpää saamista koskevasta kohdasta. Kannatettiin. Hyväksyttiin muutosesitys äänin 18-2.

 

19.51: Siirryttiin kokoustauolle. Kokous jatkuu sunnuntaina klo 10.

 

10.10: Timo Ahvenainen avasi kokouksen ja julisti sen kokoustauolle vaalipaneelia varten.

Kaikki ehdokkaat: https://www.protu.fi/hallitusvaalit/ehdokkaat-hallitukseen

Teo Korhonen esitteli poissaolevat hallitusvaaliehdokkaat.

Loput ehdokkaat esittelivät itsensä.

Seuraavaksi kysyttiin ja vastattiin, millainen on hyvä kokous.

Kysyttiin ja vastattiin, miten hallitus voisi parantaa aktiivien hyvinvointia.

Kysyttiin ja vastattiin, miten ehdokkaat pääsevät paikalle kokouksiin.

Kysyttiin käsiäänestyksellä, moniko aikoo olla haastajana ensi tammikuun Nufitissa.

Kysyttiin ja vastattiin, miten tärkeänä ehdokkaat pitävät nettisivuja ja haluavatko panostaa siihen.

Kysyttiin ja vastattiin, miten ehdokkaat suhtautuvat mainostamiseen ja sen kannattavuuteen.

Kysyttiin ja vastattiin, mikä erottaa ehdokkaat muista.

Lopuksi ehdokkaat saivat pitää lyhyet loppupuheenvuorot itsestään ja paikallaolijat kehua poissaolevia ehdokkaita.

Esiteltiin äänestystapa ja siirryttiin äänestämään.

 

12.07: Ääntenlaskijat ilmoittivat vaalituloksen:

Lassi saario 69 ääntä

Tsenna Väänänen 57ääntä

Valo Inkinen 45 ääntä

Ilpo Ratinen 24 ääntä

Tommi Toivanen 23 ääntä

Matleena Tuomisto 20 ääntä

Sebastian Bergman 16 ääntä

Julius Ulpovaara 14 ääntä

Eetu Torkkeli 7 ääntä

Valittiin hallitukseen kaksivuotiskaudelle 2019-2020 Sebastian Bergman, Valo Inkinen, Ilpo Ratinen, Tommi Toivanen, Matleena Tuomisto, Julius Ulpovaara, Tsenna Väänänen

 

12.09: Suljettiin kokous

© Prometheus-leirin tuki ry