Som kock

Ekonomiskt ansvarig kock och kockpar

Du kan gå och laga mat ensam eller tillsammans med en kompis, och om du vill kan kocken också be kockdivisionen att rekrytera ett par kockar till sig själv eller själv gå med en kock som par. Om det finns en kock måste hen vara myndig. Varje kock har alltid en vuxen ekonomiskt ansvarig kock som tar hand om pengaflödet. Om det finns två kockar kan en av dem vara minderårig. Du kan gå med en kock med ekonomiskt ansvar som par om du är intresserad av att laga mat, men inte är helt säker på dina kunskaper ännu och vill följa en mer erfaren kock först. Ingen av kockarna behöver vara medlem i Protu.

Sök av kockar

Protukockar behövs året runt för olika uppgifter och kocktjänster för läger och andra evenemang öppnar upp under hela året. Du kan ansöka via formuläret.

Skolning för kockar

Kockrådet ordnar skloningar för lägerkockar på våren och för skolningskockar på hösten. Deltagande i kockskolning är inte en förutsättning för att bli kock.

Blev du intresserad? Följ Protukockarnas kommunikationskanaler!

Anmäl dig genom att skicka ett meddelande till kockdivisionen (kokkivastaava@protu.fi) så lägger vi till dig i e-postlistan. Du kan också gå med i Protukokit-gruppen på Facebook. Från både e-postlistan och fb-gruppen kan du få reda på de senaste kockjobbsökningarna och deras exakta scheman. Följ Protukockarna på Instagram med användarnamnet Protukokit.

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Kokkien valintojen eettiset periaatteet

Läs mer