Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Tule protukouluttajaksi!

Protukouluttajaksi keväälle 2019?

Haku Protu-leirien ohjaajien ja apuohjaajien kouluttajaksi keväälle 2019 on käynnissä! Kaipaamme mukaan paljon sekä uusia että vanhoja kouluttajia!
Jos olet vetänyt ainakin yhden kesäleirin, olet etsimämme henkilö!
Mietitkö, onko sinusta siihen?
Oikea vastaus: ON!
Voit kouluttaa, vaikka sinulla olisi vetokokemusta vasta yhdestä kesäleiristä.

Jotta voimme taas ensi keväänä kouluttaa 500 tiimiläistä ensi kesän leirejä vetämään, tarvitsemme paljon uusia kouluttajia riveihimme! Kouluttaminen on helppo tapa nauttia protutoiminnassa ja -tunnelmasta myös leirien ulkopuolella. Koulutustiimeissä tutustuu uusiin ihmisiin ja asioiden kouluttaminen johtaa usein niiden syvempään ymmärtämiseen.

Jos suunnittelet tiimiin menoa ensi kesänä, mutta tuttujen asioiden kertaaminen koulutuksissa ei kiinnosta, kouluttaminen on erinomainen vaihtoehto: kouluttamalla voit nimittäin korvata myös omat koulutuksesi! Toisaalta kouluttaminen tarjoaa mahdollisuuden protuiluun myös leirinvedossa välivuotta pitävälle. Kaiken lisäksi kouluttaminen on vielä kivaakin!

Voit ilmoittaa olevasi kiinnostunut toimimaan kouluttajana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy tämän linkin takaa. Lomakkeen täyttämällä saat lisätietoa kouluttajaksi lähtemisestä ja myöhemmin syksyllä sähköpostiisi kouluttajien aikataulutoivelomakkeen, joka toimii sitovana ilmoittautumisena koulutuksiin.

Uusien kouluttajien tulee käydä syksyn aikana kouluttajakoulutus, jossa opitaan tärkeitä tietoja ja taitoja protukouluttamiseen liittyen. Myös vanhat kouluttajat voivat halutessaan käydä kouluttajakoulutuksessa, mutta se ei ole pakollista. Kouluttajakoulutukset aukeavat myöhemmin syksyllä ja niistä tiedotetaan uusia ilmoittautuneita silloin.

 

ILMOITTAUTUMISET KOULUTTAJAKOULUTUKSIIN TOIMISTON KAUTTA! *)

Kouluttajakoulutuksiin ei voi ilmoittautua netissä enää 1.10. jälkeen millään käyttäjätunnuksella, kun kesän tiimiroolit on poistettu (uuden roolihaun avaamisen vuoksi) ja järjestelmä vaatisi tiimiroolia.

ILMOITTAUTUMISOHJE: Lähetä sähköposti toimiston osoitteella protu@protu.fi, mainitse otsikossa 'Ilmo, kouluttajakoulutus, Paikka, aika' ja kerro viestissä, että haluat ilmoittautua ko. kouluttajakoulutukseen ja nimesi.

*) Toimiston lisäys 2.10.2018

Tunnelmia Konttimäen Super2-koulutuksesta keväältä 2014. Kuva: Jani Rutanen
Tunnelmia Konttimäen Super2-koulutuksesta keväältä 2014. Kuva: Jani Rutanen

 Mitä kouluttaminen vaatii?

Kuten leiritiimeihinkin, kouluttajiksi tarvitaan monenlaisia ihmisiä erilaisine vahvuuksineen, organisaattoreista tunnelmanluojiin. Kouluttajaksi voi hakea kuka tahansa ainakin kerran tiimissä ollut protu.

Ajallisesti kouluttajaksi lähteminen vaatii vähintään kolme viikonloppua (vanhoilta kaksi): kouluttajakoulutuksen ja ainakin kaksi koulutusta kouluttajana kevään aikana. Lisäksi koulutustiimit palaveeraavat (tutustuvat, suunnittelevat koulutusta ja sopivat työnjaosta) ennen koulutusta, mahdollisuuksien mukaan kasvotusten.

Kouluttajakoulutukset syksyllä 2018

Tietoa tulossa myöhemmin!

 

Muista täyttää myös myöhemmin julkaistava aikataulutoivelomake!

Tarvitsemme paljon uusia kouluttajia, joten mainostakaa kouluttamista myös kavereille ja entisille tiimiläisille ja muille protuille joissa uskotte olevan kouluttaja-ainesta!

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa koulutusjaosto: koulutus@protu.fi

© Prometheus-leirin tuki ry