Ohjaajaksi

Kaipaako maailma mielestäsi lisää itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevia ihmisiä? Prometheus-leirit ovat nuorille paikka pohtia maailmaa ja saada monipuolisia valmiuksia elämään. Leirien vapaaehtoiset ohjaajat tarjoavat nuorille tukea ja mahdollisuuksia kehittää kriittistä ajattelua.

Jos olet vähintään 20-vuotias voit lähteä protuleirille aikuiseksi ohjaajaksi! Aiempaa kokemusta Protusta tai leirinvedosta ei tarvita. Saat tehtävään koulutuksen leirikesää edeltävä talvena ja keväänä. Leiriohjelma suunnitellaan yhdessä tiimin kanssa: mukana on toinen aikuinen ohjaaja sekä viisi nuorempaa apuohjaajaa.

Ohjaajan polku

 • Hakeudu tiimiläiseksi lomakkeella: Ohjaajaksi hakeminen alkaa täyttämällä lomake. (linkki löytyy sivun yläkulmasta). Lomakkeella valitaan myös tiimiläisrooli. Täyttääksesi lomakkeen, sinulla täytyy olla tunnus luotuna Protun sivuille.
 • Infoviesti: Kun olet täyttänyt lomakkeen, saat sähköpostilla muistutuksen koulutuksiin ilmoittautumisesta ja tietoa ohjaajuudesta.
 • Koulutukset: Ilmoittaudu tarvittaviin koulutuksiin, joita järjestetään eri puolilla Suomea ja etämuotoisena marras–helmikuun aikana. Lähikoulutukset ovat maksullisia (kesän 2024 leirien tiimiläiskoulutuksissa viikonloppukoulutusten koulutusmaksu on 27 euroa), mutta tarjolla on myös maksuttomia etäkoulutuksia. Jos haet ohjaajaksi ensimmäistä kertaa, tutustu ohjeistukseen (vaatii kirjautumisen) ennen koulutuksiin ilmoittautumista.
 • Ohjusten opas ja muu ohjemateriaali: Koulutusten lisäksi tiimiin hakeneilla on käytössä kaiken tiiminvetämisestä kertova Ohjusten opas sekä Protun nettisivujen sisäisen puolen kattavat ohjeistusmateriaalit.
 • Aikataulutoivelomake: Koulutukset käytyäsi voit täyttää aikataulutoivelomakkeen määräaikaan mennessä. Aikataululomakkeella ilmoitat, minä viikkoina pystyt lähtemään vetämään leiriä.
 • Tiimien muodostaminen: Protun rekrytointiryhmä muodostaa leiritiimit. Tiimiin hakeutuneet saavan tiedon valituksi tulemisesta maaliskuun puolivälissä sähköpostitse.
 • Tiimikoulutus: tiimit osallistuvat yhteiseen tiimikoulutusviikonloppuun. Tiimikoulutuksessa saadaan lisäkoulutusta leirin järjestämiseen ja jaetaan tiimin sisäisiä vastuita.
 • Leirin suunnittelu, tiimitapaamiset ja ideapankki: Tiimi suunnittelee leirin yhdessä ennen leiriä. Tätä varten tiimit järjestävät omia tiimitapaamisiaan. Leirin suunnittelun tukena tiimillä on Protun ideapankki, johon on koottu kattavasti erilaisia ohjelma- ja leikki-ideoita.
 • Protuleiri: Tiimi vetää viikon mittaisen leirin ja järjestää loppujuhlan lähiomaisille päätöspäivänä. Leirin muonituksesta vastaavat leirikokit. Leiriviikon aikana tiimillä on tukena Protun tukihenkilöt ja kriisipäivystäjät.
 • Puistotapahtuma: Kesän jälkeen Helsingissä järjestettävä Puistis kokoaa kaikki leiriläiset ja tiimiläiset vielä kerran yhteen hauskanpidon merkeissä.
 • Purkajaiset ja tiimin omat purut: Purkajaiset tarjoaa mahdollisuuden keskustella ja arvioida oman leirin onnistumista yhdessä muiden leirien tiimien kanssa. Purkajaisten lisäksi tiimit järjestävät omia purkutapaamisiaan.

Lue lisää ohjaamisesta

Toimintaan palaavan ohjaajan koulutusvaatimusten keventyminen, ohjaajaparitoive ja ohjaajien päiväraha

Lue lisää