Prometheus-leirille

Nuorten leirit on tarkoitettu noin 14-16 vuotiaille nuorille. Nuorten leirille nuori on tervetullut 8. tai 9. luokan jälkeen.

Nuorten leirille

Protun sennuleirit ovat sisällöltään tavallisia Prometheus-leirejä, jotka on suunnattu 17–21-vuotiaille nuorille.

Sennuleirille

Aikuisleirit on tarkoitettu yli 20-vuotiaille, jotka eivät ole ikinä olleet Prometheus-leirillä.

Aikuisleirille

Jatkoleirit on suunnattu protuleirin leiriläisenä tai ohjaajana jo käyneille.

Jatkoleirille

Leirin tavoitteet ja Protun arvot

Leirin tavoitteena on antaa tukea oman elämänkatsomuksen rakentamiseen ja elämäntaitojen kehittämiseen. Protun arvoja ovat ilo ja hyvinvointi, yhdenvertaisuus, utelias pohdinta sekä vastuullisuus. Lue lisää protuleirin tavoitteista ja Protun arvoista.

Käytännön tietoa protuleireistä

Leirit kestävät kahdeksan päivää, ja ne järjestetään pääasiassa kesä–elokuun aikana. Jokaisella protuleirillä on 12–18 leiriläistä leiripaikan tiloista riippuen. Kunkin leirin suunnittelee ja vetää kahdesta vapaaehtoisesta aikuisesta ohjaajasta ja viidestä nuoresta apuohjaajasta koostuva koulutettu vapaaehtoistiimi. Lue lisää.

Ilmoittautuminen

Protuleirien valtavan kysynnän vuoksi vuonna 2024 paikat 14–16 vuotiaiden nuorten leireille ja 17–21-vuotiaiden sennuleireille valitaan arvonnalla. Arvonta toteutetaan alkuvuonna 2024, ja tiedotamme siitä tarkemmin ajankohdan lähestyessä.

Talvi- ja syyslomaleirien sekä aikuisleirien ilmoittautuminen avautuu erikseen.

Leiri-ilmoittautumisen voi tehdä joko leiriläinen itse tai leiriläisen huoltaja. Huoltaja voi ilmoittaa leireille useamman huollettavan. Leirille ilmoittautuessa sinulla ei tarvitse olla etukäteen luotua käyttäjätunnusta, vaan käyttäjätunnus luodaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Halutessasi voit kuitenkin luoda käyttäjätunnuksen etukäteen. Alle 18-vuotiaiden ilmoittautujien kohdalla tunnukset luodaan sekä leiriläiselle että huoltajalle. Käyttäjätiliä rekisteröitäessä alle 18-vuotiaat ilmoittavat huoltajan yhteystiedot, jolloin myös huoltajalle luodaan oma käyttäjätili. Sekä leiriläisen että huoltajan käyttäjätunnuksena täytyy olla oma erillinen sähköpostiosoite.

Leirimaksu

Leirimaksu kattaa täyshoidon koko leirin ajan, majoituksen ja tapaturmavakuutuksen. Tapaturmavakuutus kattaa suomalaisen KELA-kortin omistavat henkilöt. Vuoden 2023 leirien hinnat ovat seuraavat:

Nuorten leirit, sennuleirit, aikuisleirit: 369 €
Nuorten teemaleirit: Vaellus- ja kuvataideleiri 429 €, muut 399 €

Taloudellisesti heikossa asemassa olevat ovat oikeutettuja leirimaksun alennukseen, joka on 70 €. Tämän voi valita leirille ilmoittautumisen yhteydessä. Erityisen heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat perheet voivat hakea erikoisalennusta.

Mikäli leiriläinen kuuluu perhejäsenyyteen (tai hänellä on entisestään henkilöjäsenyys), jonka leirivuotta edeltävän vuoden jäsenmaksu on maksettu, hän on oikeutettu 35 € jäsenalennukseen.

Katso jatkoleirien leirimaksut täällä.

En ole ikinä kokenut samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta taikka samanlaista tunnetta voivani olla täysin oma itseni. Oli myös todella kiva, kun en tuntenut ketään etukäteen, joten suhteita sai luoda täysin puhtaalta pöydältä,

INKA, NUORTEN LEIRILÄINEN

Keskusteluaiheet olivat kaikki ajankohtaisia ja hyvin tärkeitä nykyajan yhteiskunnassa. Oli myös todella hienoa nähdä ja kuulla muilta leiriläisiltä heidän omista maailmankatsomuksistaan, jolloin myös oma maailmankatsomus kehittyy ja laajenee

TUOMAS, NUORTEN LEIRILÄINEN

Protulerillä oppii paljon itsestään, muista ja koko maailmasta. Siellä oppii arvostamaan muiden mielipiteitä ja on turvallinen ja luotettava ilmapiiri, jossa uskaltaa myös tuoda omat mielipiteet esiin”

PIHLA, NUORTEN LEIRILÄINEN