Prometheus-leirille

Nuorten leirit on tarkoitettu noin 14-16 vuotiaille nuorille. Nuorten leirille nuori on tervetullut 8. tai 9. luokan jälkeen.

Nuorten leirille

Protun sennuleirit ovat sisällöltään tavallisia Prometheus-leirejä, jotka on suunnattu 17–21-vuotiaille nuorille.

Sennuleirille

Aikuisleirit on tarkoitettu yli 20-vuotiaille, jotka eivät ole ikinä olleet Prometheus-leirillä.

Aikuisleirille

Jatkoleirit on suunnattu protuleirin leiriläisenä tai ohjaajana jo käyneille.

Jatkoleirille

Leirin tavoitteet ja Protun arvot

Leirin tavoitteena on antaa tukea oman elämänkatsomuksen rakentamiseen ja elämäntaitojen kehittämiseen. Protun arvoja ovat ilo ja hyvinvointi, yhdenvertaisuus, utelias pohdinta sekä vastuullisuus. Lue lisää protuleirin tavoitteista ja Protun arvoista.

Käytännön tietoa protuleireistä

Leirit kestävät kahdeksan päivää, ja ne järjestetään pääasiassa kesä–elokuun aikana. Jokaisella protuleirillä on 12–18 leiriläistä leiripaikan tiloista riippuen. Kunkin leirin suunnittelee ja vetää kahdesta vapaaehtoisesta aikuisesta ohjaajasta ja viidestä nuoresta apuohjaajasta koostuva koulutettu vapaaehtoistiimi. Lue lisää.

Ilmoittautuminen

Protuleirien valtavan kysynnän vuoksi kesän leiripaikat 14–16 vuotiaiden nuorten leireille ja 17–21-vuotiaiden sennuleireille valitaan arvonnalla. Arvotaan osallistuminen oli avoinna 9.–31.1.2024. Kaikki arvontaan osallistuneet ovat saaneet sähköpostitse tiedon siitä, ovatko he saaneet arvonnassa paikan. Jälkiarvontalomake avautuu täytettäväksi Protun sivuilla perjantaina 1.3.2024 klo 11. Paikkoja arvotaan jälkiarvontalomakkeen täyttäneiden kesken sitä mukaa, kun niitä vapautuu leireillä.

Ilmoittautuminen aikuisleirille avautui 6.2.2024 (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä).

Ilmoittautuminen sennuleirien vapaille paikoille avautuu 13.2.2024 klo 11 (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä).

Leirimaksu

Leirimaksu kattaa täyshoidon koko leirin ajan, majoituksen ja tapaturmavakuutuksen. Tapaturmavakuutus kattaa suomalaisen KELA-kortin omistavat henkilöt. Vuoden 2024 leirien hinnat ovat seuraavat:

Nuorten leirit, sennuleirit, aikuisleirit: 399 €
Nuorten teemaleirit: Vaellus- ja kuvataideleiri 465 €, muut 430 €

Taloudellisesti heikossa asemassa olevat ovat oikeutettuja leirimaksun alennukseen, joka on 90 €. Tämän voi valita leirille ilmoittautumisen yhteydessä. Erityisen heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat perheet voivat hakea erikoisalennusta. Erikoisalennusta voi hakea ilmoittautumisen jälkeen (valitse tällöin maksutavaksi lasku) lähettämällä Protun toimistolle sähköpostitse vapaamuotoisen erikoisalennushakemuksen, jossa kerrotaan perheen taloudellisesta tilanteesta (emme tarvitse liitteitä).

Mikäli leiriläinen kuuluu perhejäsenyyteen (tai hänellä on entisestään henkilöjäsenyys), jonka leirivuotta edeltävän vuoden jäsenmaksu on maksettu, hän on oikeutettu 39 € jäsenalennukseen.

Katso jatkoleirien leirimaksut täällä.

En ole ikinä kokenut samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta taikka samanlaista tunnetta voivani olla täysin oma itseni. Oli myös todella kiva, kun en tuntenut ketään etukäteen, joten suhteita sai luoda täysin puhtaalta pöydältä,

INKA, NUORTEN LEIRILÄINEN

Keskusteluaiheet olivat kaikki ajankohtaisia ja hyvin tärkeitä nykyajan yhteiskunnassa. Oli myös todella hienoa nähdä ja kuulla muilta leiriläisiltä heidän omista maailmankatsomuksistaan, jolloin myös oma maailmankatsomus kehittyy ja laajenee

TUOMAS, NUORTEN LEIRILÄINEN

Protulerillä oppii paljon itsestään, muista ja koko maailmasta. Siellä oppii arvostamaan muiden mielipiteitä ja on turvallinen ja luotettava ilmapiiri, jossa uskaltaa myös tuoda omat mielipiteet esiin”

PIHLA, NUORTEN LEIRILÄINEN