On jälleen koittanut syksy ja päivät lyhenevät jälleen. Synkkyyden keskelle valoa tuomaan tulee onneksi aina kaamoskarkelot!

Kaamoskarkelot ovat yhteishenkeä uhkuva tapahtuma, jossa pidetään hauskaa ja pohdiskellaan uteliaasti. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kaamoskarkeloissa järjestettäviin ohjelmiin ja keskusteluihin liittymällä kaamoskarkeloiden työryhmään!

Voit hakea mukaan 1. kymmenettä asti ja rekrytointilomakkeen löydät osoitteesta brotu.fi/karkelotiimiin

Jos sinulla on vielä jotain kysyttävää, laita sähköpostia osoitteeseen tapahtuma@protu.fi

Haluatko tarjota kuuntelevan korvasi ja arvokkaan tukesi syys- ja talvijatkoleiritiimeillemme? Lähde vapaaehtoiseksi jatkoleiritukihenkilöksi! Haemme lokakuun syysjatkoleireille ja vuodenvaihteen talvijatkoleirille yleistukihenkilöitä.

Sinulla tulisi olla:

  • kiinnostus ja halu toimia tukihenkilönä
  • valmiudet toimia tukihenkilönä ilman erillistä perehdytystä
  • kokemus ainakin yhden protuleirin vetämisestä
  • oma jaksaminen siinä tilassa, että voit tukea muita

Jatkoleiritukihenkilöt auttavat ongelmatilanteiden ratkomisessa, tarjoavat henkistä tukea ja ohjaavat leiritiimiläisiä tarvittaessa esimerkiksi toimiston puoleen.

Voit itse määritellä ilmoittautumislomakkeessa ajat, jolloin olet käytettävissä. Tukenaan tukihenkilöillä on jatkoleirijaosto, jolta saa koska tahansa kysyä mitä tahansa. Tukihenkilöille ei järjestetä perehdytystä, mutta käytettävissäsi on tukihenkilön kirjalliset ohjeistukset.

Hae tukihenkilöksi täyttämällä lomake. Lisätietoja antaa jatkoleiri@protu.fi!

Tule ohjaajaksi protuleirille kesällä 2024! Maailma kaipaa itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevia ihmisiä. Siksi tahdomme tarjota nuorelle paikan ja ajan pohtia omaa elämäänsä ja maailmaa. Haemme ensi kesän protuleireille erilaisista taustoista kaiken ikäisiä (mutta vähintään 20-vuotiaita) vapaaehtoisia ohjaajia!

Protu järjestää infotapahtuman aikuisena ohjaajana toimimisesta protuleirillä lauantaina 21.10.2023 klo 12–14 Zoomissa. UO-infossa kerrotaan vapaaehtoisen ohjaajan tehtävistä ja ohjaajaksi hakemisen käytännöistä sekä jaetaan omakohtaisia kokemuksia. Myös kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

UO-info on suunnattu kaikille, joita kiinnostaa ohjaajaksi lähteminen protuleirille. Infoon osallistuminen ei sido mihinkään ja sinne voi tulla kuuntelemaan vaikka ihan mielenkiinnosta. Osallistuminen ei myöskään ole edellytys apuohjaajaksi lähtemiselle kesällä 2024. Varsinaiset ohjaajien koulutukset järjestetään marras–helmikuun aikana.

Osallistumislinkki:
https://us02web.zoom.us/j/9347873384 (Meeting ID: 934 787 3384)

UO-info Facebookissa: https://www.facebook.com/events/672211891500705/

Lisätietoa ohjaamisesta: https://www.protu.fi/mukaan-toimintaan/ohjaajaksi/

Lisätietoa UO-infosta: aktiivirekryt@protu.fi

Leirikesän 2024 tiimien koulutuskausi lähestyy ja samalla myös protukouluttajien haku! Tervetuloa kuulemaan kouluttamisesta Protun kouluttajainfoon Zoomissa lauantaina 7.10. klo 13–15.

Kouluttajat huolehtivat Protussa siitä, että tulevat leiritiimiläiset saavat hyvät valmiudet onnistunutta leiriä varten. Voit itse päättää kuinka monessa koulutuksessa haluat kouluttaa koulutuskauden (marraskuu–helmikuu) aikana. Lähtemällä kouluttajaksi pääset kehittämään omia ohjelmanvetotaitojasi. Jos olet itsekin menossa vetämään leiriä, voit samalla korvata omat kouluttautumisesi kouluttamalla muita.

Kouluttajaksi voi lähteä Protun jäsen, joka on ollut vähintään yhden kerran leiritiimissä apuohjaajana tai ohjaajana.

Kouluttajainfo on avoin kaikille kouluttajakelpoisille. Tapahtumaan osallistuminen ei sido mihinkään ja sinne voi tulla kuuntelemaan vaikka ihan mielenkiinnosta. Kouluttajainfoon osallistuminen ei myöskään ole edellytys kouluttajaksi lähtemiselle. Varsinaiset kouluttajakoulutukset järjestetään marraskuun alussa lähimuotoisina viikonloppukoulutuksina.

Osallistumislinkki 7.10. infoon Zoomissa:

https://us02web.zoom.us/j/9347873384 (Meeting ID: 934 787 3384)

Lisätietoa kouluttamisesta: https://www.protu.fi/mukaan-toimintaan/muihin-aktiivitehtaviin/kouluttajaksi/

Lisätietoa kouluttajainfosta: aktiivirekryt@protu.fi

Pidätkö sekä numeroista että ihmisistä? Haluatko tehdä kiinnostavaa vapaaehtoistyötä, joka valaa kivijalkaa leirien alle? Tule mukaan Protun talousvaliokuntaan!

Talousvaliokunta huolehtii Protun talouden suunnittelusta ja seurannasta, tekee juoksevia talouspäätöksiä sekä ylläpitää talousohjeistuksia. Valiokunta tarjoaa sinulle mahdollisuuden ottaa merkittävää vastuuta ja osallistua taloutta koskevaan päätöksentekoon.

Valiokuntatyöskentelyssä pääset oppimaan työelämässä arvostettuja asioita kuten taloushallinnon perusteita, hr-taitoja ja projektinhallintaa. Lisäksi valiokunnassa on mahdollisuus oppia järjestämään talouskoulutuksia ja laatimaan viranomaishakemuksia.

Aiempaa kokemusta talousasioista ei edellytetä, vaan talousvaliokunta tarjoaa paikan oppia monipuolisesti hyödyllisiä valmiuksia protumaisessa seurassa.

Talousvaliokunta kokoustaa joka kuukauden kolmas maanantai, eli seuraavan kerran 18.9. klo 17–19.

Hae talousvaliokuntaan täällä.

Koulutusjaosto hakee uusia jäseniä mukaan luomaan tulevaa koulutuskautta.

Koulutusjaostolla on kaksi alajaostoa ja voit hakea kumpaan vain tai jopa molempiin!

Content Production (CP) eli sisällöntuotantoalajaosto vastaa kouluttajan oppaasta, koulutusten sisällöistä ja päivittää koulutusrunkoja.

Human Resources (HR) huolehtii mm. kouluttajien rekrytoimisesta ja koulutustiimien kokoamisesta.

Koulutusjaosto pitää kaksi perehdytysviikonloppua lokakuussa. 14.-15.10. ja 28.-29.10.

Ei ole maailmanloppu jos et pääse molempiin viikonloppuihin, mutta haluat silti jaostoon. Kunhan toiseen pääset, niin pääset hommaan vielä mukaan.

Hae jaostoon siis ennen ensimmäistä perehdytysviikonloppua!!!

Hae koulutusjaostoon täällä.

Protuleirien valtavan kysynnän vuoksi paikat 14–16 vuotiaiden nuorten leireille ja 17–21-vuotiaiden sennuleireille valitaan arvonnalla. Arvonta toteutetaan alkuvuonna 2024, ja tiedotamme siitä tarkemmin ajankohdan lähestyessä.

Kesän 2024 leiripaikat ja -ajat julkaistaan joulukuussa.

Protun Puistotapahtuma Alppipuistossa 12.8.2023 Kuva: Val Karanta.

Protuleirien historian 35. leirikesä on tullut päätökseen! Uteliasta pohdintaa ja inspiroivia väittelyitä harjoitettiin kesän aikana yhteensä 57 leirillä ympäri Suomea. Leireille osallistui lähes 1000 nuorta, jotka olivat pääasiassa uskontokuntiin kuulumattomia ET-oppilaita.

Protuleiritoiminnan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa nuorten valmiuksia kriittiseen ajatteluun ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Leireillä opitaan yhteiskuntaan ja kansalaistoimintaan liittyviä asioita, yhdistyksen vapaaehtoistoimijana saadaan kokemusta järjestötoiminnasta ja päästään ottamaan vastuuta.

Leiriläisille suunnatun palautekyselyn perusteella tavoitteessa onnistuttiin tänä kesänä monelta osin. Kaksi kolmasosaa nuorista koki, että protuleiri vahvisti argumentointitaitoja ja itsevarmuutta itsenäiseen ajatteluun. Puolet koki leirin vahvistaneen yhteiskunnallisesti ja ekologisesti tiedostavaa ajattelua. Lisäksi kolmasosan mukaan protuleiri lisäsi kiinnostusta osallistua esimerkiksi kansalaisliikkeiden toimintaan.

–  Protuleiri on tämän päivän 15–16-vuotiaalle yksi tärkeimpiä paikkoja oppia toimivalle demokratialle välttämättömiä kansalaistaitoja uteliaisuuden, leikin ja yhteistyön merkeissä. Kiitos tästä kaikesta kuuluu meidän yli 400 vapaaehtoiselle aikuiselle ohjaajalle ja apuohjaajalle, jotka yhdessä leiritiimeinä suunnittelivat ja toteuttivat nämä unohtumattomat leirit, toteaa Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto.

Leireiltä kerätty palaute oli yleisesti erittäin hyvää. Asiakaskokemusta mittaava NPS-luku oli leiriläisten palautteessa 84 ja huoltajien palautteessa 82. Leiriläisten protuleirille antamien kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,4.

Leirien palautekyselyihin vastasi 477 leiriläistä ja 405 huoltajaa.

Leirikesä huipentui perinteikkäästi Helsingin Alppipuistossa järjestettyyn Puistikseen, joka keräsi lauantaina 12.8. musiikkiesitysten ja yhteisen hauskanpidon ääreen 850 kesän leiriläistä ja ohjaajatiimiläistä.

**

Voit tukea protuleirejä perustamalla Facebookissa tai Instagramissa lahjoituskeräyksen Protulle. Voit myös lahjoittaa meille suoraan tilisiirtona! Lahjoitukset auttavat meitä kasvattamaan toimintaamme.

Lisätiedot:
Alma Koivisto
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 550 6971
alma.koivisto@protu.fi

Uteliasta pohdintaa, syvällisiä keskusteluja ja innostavia väittelyitä syyslomalla? Protu järjestää syyslomaleirin Porkkalanniemessä 15.–22.10.

Syyslomaleirin sisältö vastaa täysin kesällä järjestettävien nuorten leirien sisältöä, ainoa ero on ajankohta. Leiri on avoin kaikille 8. tai 9. luokan käyneille. Ota askel ajatukseen ja tule mukaan!

Ilmoittautumisten avaaminen ei onnistunut alkuperäisen suunnitelman mukaan tiistaina 29.8. nettisivuilla olevan teknisen vian takia. Uusi ajankohta ilmoittautumisten avaamiselle: tiistai 5.9. klo 11. Ilmoittaudu täällä: https://www.protu.fi/tuote/syyslomaleiri-porkkalanniemi-15-10/

Päivitys 5.9. klo 12:25 Syyslomaleiri ja sen jono ovat täynnä.