Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Aikuisleirit

 

Elämänkatsomusleirit aikuisille

Prometheus-leirin tuki ry järjestää kesällä 2018 kaksi elämänkatsomusleiriä aikuisille. Haluatko myös sinä lähteä leiriläiseksi ja astua arkielämän ulkopuolelle katsomaan miten oma maailmankuvasi on muodostunut?

Aikuisleirit on tarkoitettu yli 20-vuotiaille, jotka eivät ole ikinä olleet Prometheus-leirillä. Tavoitteena on pohtia pala palalta omaa elämänkatsomusta sekä päästä kuulemaan muiden mielipiteitä ja löytää perusteluja omilleen. Lisäksi mietitään, miten ajattelutapamme on muodostunut ja millaisten arvojen mukaan elämme. Viikkoon kuuluu tietenkin myös leirielämää: saunomista, laulamista, iltanuotioita, yhdessäoloa ja tunnelmointia. Ryhmä on tiivis, sillä leirille osallistuu enintään 16 leiriläistä ja noin viiden hengen kokoinen leirin suunnittelusta ja ohjaamisesta vastaava leiritiimi.

Prometheus-leirin tuki ry järjestää pääasiassa aikuistumisleirejä nuorille. Yhdistys ja leirit ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Yhdistys saa toimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta, mutta suurin osa toiminnasta järjestetään vapaaehtoisvoimin. Muun muassa leiriohjaajat ovat vapaaehtoisia.

Vuoden 2018 leirit pidetään Espoon Nuuksiossa sekä Loimaan Pohjantilalla. Leirit alkavat keskiviikkona iltapäivällä ja päättyvät sunnuntaina iltapäivällä.

"Hieno avartava kokemus, jossa pääsee käymään käsittämättömän hienoja syvällisiä keskusteluja." -Sofia, kesän 2017 aikuisleiriläinen

Leirien teemat

Leirien alustavat teemat ovat

 • Tutustuminen
 • Yhteisöt ja yhteisöllisyys
 • Minä ja identiteetti
 • Vastuu yhteiskunnasta ja ympäristöstä
 • Ihmissuhteet
 • Maailmankaikkeus ja ihmiskäsitys
 • Elämän tarkoitus

Teemoja käsitellään keskustelun, väittelyiden, näytelmien, leikkien, simulaatioiden ja muiden toiminnallisten ohjelmien avulla.

Leirimaksu

Aikuisleirin hinta on työssäkäyville 280 euroa, työttömille, opiskelijoille ja eläkeläisille 210 euroa. Alennettuun leirimaksuun oikeuttava tieto kirjoitetaan ilmoituslomakkeen kohtaan "Muuta".

Leirimaksu sisältää leirin ohjelman, täyshoidon, majoituksen ja tapaturmavakuutuksen, joka kattaa leirin aikana mahdollisesti tapahtuvat loukkaantumiset. Tapaturmavakuutus kattaa Suomen sosiaalivakuutuksen piiriin kuuluvat (=suomalainen KELA-kortti).

Ilmoittautuminen

Leirille ilmoittautujalla on oltava käyttäjätunnus Protun nettisivuilla.
Leireille voi ilmoittautua leiriluettelon sivun kautta avaamalla valitsemansa, vihreällä merkityn, leirin. (Punaisella merkityt leirit ovat täyttyneet, eikä niihin siten voi enää ilmoittautua).
Katso tarvittaessa lisätietoa ilmoittautumisohjeista!

Peruuttaminen

Leiripaikan peruutus on tehtävä hyvissä ajoin ja viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua olevana työpäivänä. Maksun maksamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi, vaan peruutus tulee aina erikseen ilmoittaa toimistolle.

 • Kun peruutus on tehty ajoissa ja viimeistään kolme viikkoa ennen leiriä olevana arkipäivänä, leirimaksu palautetaan vähennettynä 50 € peruutusmaksulla, jolla katetaan toimistokuluja.
 • Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin kolme viikkoa ennen leirin alkua, peritään aiheutuneiden kulujen kattamiseksi puolet koko leirimaksusta. 
 • Mikäli leiriläinen jättää saapumatta leirille, mutta ei ole ilmoittanut peruutuksesta toimistolle, leirimaksu peritään kokonaisuudessaan.
 • Sairastapauksissa palautamme leirimaksun sairastodistusta vastaan vähennettynä 50 € toimistokuluja. Leiriläinen voi halutessaan tulla toiselle leirille, mikäli paikkoja on vapaana, jolloin toimistokuluja ei laskuteta uudelleen, vaan 50 € vähennetään leirihinnasta.
© Prometheus-leirin tuki ry