Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-palkinto 2014 Nuorten Ääni -toimitukselle

12.1.2014

Prometheus-leirin tuki ry on jakanut vuoden 2014 Prometheus-palkinnon Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitukselle. Prometheus-palkinto jaetaan joka toinen vuosi sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt nuorten kasvua kriittisyyteen, ihmisen kunnioitukseen, elämäniloon ja vastuuseen maailmasta.

Nuorten Ääni on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen vuonna 2006 käynnistynyt demokratia- ja mediakasvatushanke, jossa nuorille tarjotaan mahdollisuus osallistua journalismin tekemiseen. Nuorten Äänessä nuoret tekevät kaikki juttunsa alusta loppuun itse. Heidän juttujaan julkaistaan mm. Helsingin Sanomissa, Suomen Kuvalehden verkkosivuilla ja Ylen A-studiossa.

Nuorten Ääni antaa nuorille mahdollisuuden osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun nuorten omilla ehdoilla. Toiminta sekä tuo nuorten aiheita ja näkökulmia esille että kouluttaa nuoria yhteiskunnallisen keskustelun osanottajiksi ja median tekijöiksi.

Prometheus-palkinto jaettiin Nuorten filosofiatapahtumassa (www.nufit.fi) Helsingin Paasitornissa lauantai-iltana 11.1.2014. Palkinnon tulivat vastaanottamaan Nuorten Ääni -toimituksen puheenjohtajat Henri Salomaa, Aleksei Myller ja Paula Karhunen.

Prometheus-palkintona toimii tänä vuonna taideseppä Said Ibrahimin tekemä kierrätysmetallista tehty kotkapatsas.

Palkintoon kuuluvassa kunniakirjassa todetaan: "Työnne ansiosta nuorten näkyvyys Suomen julkisen keskustelun kriittisinä osallistujina sekä yhteiskuntamme aktiivisina ja vastuullisina toimijoina on kasvanut. Journalisminne on voimauttanut Suomen nuoria ja tuonut heille lisää luottamusta omaan itseensä ja mahdollisuuksiinsa vaikuttaa."

Protun hallitus päätti palkinnon myöntämisestä joulukuussa palkintolautakunnan esityksestä. palkintolautakuntaan kuuluivat Hanna Kotta ja Essi Santala.

Prometheus-palkinto on aiempina vuosina myönnetty Non-Fighting Generationille (2012), Ropeconille (2010), Mahdollisuuksien toreille (2008), ohjaaja Petri Kotwicalle ja Koti-ikävä-elokuvalle (2006) sekä Ilkka Niiniluodolle (2004).

© Prometheus-leirin tuki ry