Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Eduskuntavaalien 2019 protutaustaiset ehdokkaat

Puolueille lähetettiin sähköpostia, jossa löytyi nämä kysymykset:

 1. Nimi
 2. Ikä
 3. Puolue, vaalipiiri
 4. Oma ensimmäinen protuleiri (leiriläisenä/ohjaajana) ja missä se järjestettiin
 5. Slogan/iskulause
 6. Omat verkkosivut/sometilit mistä löytää
 7. Jos voisit laittaa kaikki kansanedustajat päiväksi Prometheus-leirille, mitä teemaa sinä päivänä käsiteltäisiin / millaisia ohjelmia päivään kuuluisi?

 

VASEMMISTOLIITTO

Saana Lind

 

 1. Saana Lind
 2. 30
 3. Vasemmistoliitto, Vaasan vaalipiiri
 4. Leiriläisenä 2004 Ähtärissä ja apuohjaajana Kotkan Viikarinsaaressa 2005.
 5. -
 6. -
 7. Seksuaalisuutta ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja paikalla olisi vierasluennoitsijoita Setasta ja Trasekista.

 

Anna Vuorjoki

 

 1. Anna Vuorjoki
 2. 42
 3. Vasemmistoliitto, Helsingin vaalipiiri
 4. Aina-laiva 1993, leiriläisenä. Sen jälkeen olen ollut yhdeksällä leirillä tiimissä ja toiminut Protussa monissa aktiivitehtävissä, mm. yhdistyksen puheenjohtana 2006-11.
 5. Reiluja palveluja, inhimillisiä päätöksiä
 6. www.annavuorjoki.fi
  www.facebook.com/annavuorjoki
 7. Päivän tärkein teema olisi erilaisuus ja yhdenvertaisuus, koska uskon että Prometheus-leirillä voidaan oikeasti harjoitella erilaisuuden kohtaamista ja vähentää rasismia. Leiripäivänä käsiteltäisiin myös mielenterveyttä ja aikuiseksi kasvamista, ehkäpä osana identiteetti- tai oma elämä ja tulevaisuus -teemaa. Toivon, että tätä kautta kansanedustajat oppisivat ymmärtämään, miten tärkeitä ovat hyvät mielenterveyspalvelut ja se, että esimerkiksi koulun aikuisilla on aikaa olla tukena nuorille. Lisäksi leirillä olisi palautteenantoharjoitus (vaikka se yleensä kuuluukin ohjaajakoulutuksiin), koska politiikassa tarvitaan hyviä yhteistyötaitoja, joihin myös palautteen antaminen kuuluu.

Lauri Linna

 

 1. Lauri Linna
 2. 25
 3. Vasemmistoliitto, Helsingin vaalipiiri
 4. Leiriläisenä vuonna 2009 Timpurinrannassa
 5. Oikeus onneen!
 6. laurilinna.fi
  https://web.facebook.com/laurilinnavas/
  https://www.instagram.com/linnalauri/
  https://twitter.com/LauriLinna
 7. Päivänä käsiteltäisiin yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta. Ohjelmaan kuuluisi muun muassa samaistumista erilaisten vähemmistöjen ja turvapaikanhakijoiden kokemuksiin. Lisäksi ohjelmassa olisi väittelyjä, joissa tulisi voida argumentoida sellaisten kantojen puolesta, joita itse ei kannata. Ja tietenkin mahdollisimman hulvattomia leikkejä!

 

PIRAATTIPUOLUE

Saga Nyren

 

 1. Saga Nyrén
 2. 30v
 3. Piraattipuolue, Helsingin vaalipiiri
 4. Rovajärvi 2004, leiriläisenä
 5. Arvot tasan kaikille
 6. www.saganyren.fi
  www.instagram.com/saganyren
  www.facebook.com/piraattinyren
  www.twitter.com/nyrenia
 7. Kansanedustajien protuleirillä leikittäisiin perinteisiä leirileikkejä ja käsiteltäisiin erityisesti taloudelliseen eriarvoistumiseen liittyviä teemoja. Moni kansanedustaja elää niin kaukana tavallisen pienituloisen arjesta, että heille tekisi hyvää yrittää asettua pienituloisten nuorten asemaan ennen päätöksentekoa.

 

Veera Kontiokari

 1. Veera Kontiokari
 2. 29
 3. Piraattipuolue r.p. , Oulun vaalipiiri
 4. 2011, Hirvikari. En ole osallistunut muille leireille - kävin kyllä apuohjaajakoulutuksen, mutta en päässyt koskaan leirille asti. 
 5. Slogania tai iskulausetta minulla ei varsinaisesti ole joskin joskus käytän Piraatteilla käytössä ollutta "Vapaus, järki ja tiede" -slogania.
 6. https://www.facebook.com/veerakontiokari  
 7. Jos laittaisin kaikki kansanedustajat päiväksi protuleirille, haluaisin sinne ainakin käsiteltäväksi vapauden ja vastuun periaatteen, erityisesti yksilönvapauksien ja yksityisyyden näkökulmasta. Puhumassa voisi olla esimerkiksi transukupuolisia liittyen sukupuolenkorjaushoitojen sterilisaatiovaatimukseen, lapsena rituaalisen silvonnan kohteena olleita aikuisia, sekä vapaaehtoisesti lapsettomia kertomassa esimerkiksi sterilisaatiohaaveistaan. Olisi hyvä myös pohtia valtion ja uskonnon välistä suhdetta, ja korostaa lasten omaa valintaa uskonnollisiin yhdyskuntiin liittämisessä.  Tärkeä käsiteltävä asia olisi minusta myös ydinvoima ja gmo sekä niihin liittyvät pelot ja misinformaatio, mutta jotta asiaa ei tulisi liikaa, olisi ehkä hyvä pitäytyä yhdessä aiheessa. 

-

Eetu Rantakangas

 

 1. Eetu Rantakangas
 2. 30
 3. Piraattipuolue, Keski-Suomen vaalipiiri
 4. 2012, Halslahti
 5. -
 6. http://airzero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
  https://twitter.com/ilmanolla
 7. Taloutta. Olisi kiva jos oikeistolla ja vasemmistolla syntyisi siitä sekä keskinäistä ymmärrystä että ymmärrystä yleisesti. Taloutta hahmotetaan molemmin puolin yllättävän kehnosti, ehkä se on myös koko yhteiskunnan haaste. Talous on myös ehkä vähän vaikea ja haastava aihe käsitellä mielenkiintoisesti ja uutta ymmärrystä synnyttäen. Varsinkin kun omat näkemykset ja tausta helposti paistavat tämän aiheen käsittelyssä läpi. Olisikin hauska nähdä Protulla tähän aiheeseen onnistuneesti tarttuvia ohjelmanumeroita, koska sitä kuitenkin helposti sivutaan esimerkiksi ympäristö-, politiikka-, maailmankatsomus- ja päihdeaiheissa. Ja onhan sen ymmärtäminen tärkeä osa aikuistumista.

-

Maria Rantanen

 

 

 1. Maria Rantanen
 2. 31v
 3. Piraattipuolue, Pirkanmaan vaalipiiri
 4. Ohjaajana Halslahdessa kesällä 2015
 5. Järjen ja empatian yhdistäminen tuottaa kaikille eniten hyvää.
 6. https://twitter.com/Maria_Rantanen
  https://www.facebook.com/MariaRantanenPir/
 7. Laittaisin tyypit päiväksi yhteiskuntasimulaatioon, jossa kaikki ruuasta vessapaperiin maksaa. Alussa jokainen saa roolin ja sen mukaisen pienen alkurahan, lisää voi ansaita töitä tekemällä, sosiaalietuuksia hakemalla tai mikäs siinä, vaikka varastamalla. Simulaation aikana yllättävät tapahtumat, kuten sairastuminen, vesivahinko tai työttömyys pakottavat simulaatioon osallistujat miettimään vaihtoehtojaan ja pärjäämään kuka mitenkin. Simulaation lopussa syttyy sota ja kaikki joutuvat pakolaisina ylittämään viereisen järven tietämättä mitä seuraavaksi tapahtuu. Lopulta he joutuvat läpikäymään turvapaikkaprosessin byrokratian ja osa lähetetään takaisin järven yli ja suljetaan yöksi kellariin. :)

 

VIHREÄT

 

-

Iris Westerlund

 

 1. Iris Westerlund
 2. 28
 3. Vihreät, Uudenmaan vaalipiiri
 4. Osallistuin leiriläisenä leirille Timpurinrannassa vuonna 2005
 5. Uuden sukupolven vihreä päättäjä
 6. https://www.facebook.com/WesterlundIris/
  https://twitter.com/WesterlundIris
  https://www.instagram.com/westerlundiris/
  www.iriswesterlund.fi
 7. Laittaisin kansanedustajat päiväksi leirille tutustumaan ilmastonmuutokseen. Päivän aikana kuviteltaisiin, millainen maailma on 50 vuoden kuluttua, mikäli ilmastonmuutosta ei saada pysäytettyä. Päivän aikana opeteltaisiin tekemään vegaanista ruokaa ja neuvottaisiin, miten julkisilla liikennevälineillä kuljetaan, sillä veikkaan, että monella kansanedustajalla on vielä opettelua näiden asioiden kanssa. Niin ja toki leikittäisiin paljon!

 

Timo Ahvenainen

 

 1. Timo Ahvenainen
 2. 32v
 3. Vihreät, Oulun vaalipiiri
 4. Oma leirini oli telttaleiri Bengtsårissa vuonna 2001. Olen sen jälkeen ohjannut kymmenen leiriä, kouluttanut ja ollut Protun hallituksessa.
 5. Otetaan tulevaisuus takaisin päätöksenteon ytimeen!
 6. www.timoahvenainen.fi
 7. Päivän teemoja olisivat yhteiskunta ja tulevaisuus. Edustajat saisivat muodostaa yhteiskuntasimulaatiossa uuden yhteiskunnan alusta asti. Puolueklikit olisi tietysti hajotettu ryhmäjaossa, joten yhteistyötä olisi pakko tehdä. Byrokratiasimulaatio ja eriarvoisuuskahvi auttaisivat ehkä päättäjiä harkitsemaan esim. aktiivimallia uudestaan. Koko viikon mittainen leiri eri puolueista kootuissa ryhmissä tekisi kyllä hyvää eduskunnalle!
© Prometheus-leirin tuki ry