Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Etäosallistumiskokeilu

Vuoden 2019 syyskokouksen livestriimamista selvitetään. Jos striimaus toteutuu, asiasta tiedotetaan ainakin tällä sivulla ja sosiaalisen median kanavissa.

 

Vuoden 2019 kevätkokous livestreamataan protun youtube tilille.

Etäosallistumista testaan nyt kevätkokouksessa kolmatta kertaa ja rajallisilta osin. Jo sääntöjenkään vuoksi etäyhteydellä EI voi äänestää kokouksen asiakohdissa. Lisäksi järjestelmää vielä testataan. Ei ole takeita, että esimerkiksi ääni ja kuva erottuvat kokouspaikalta etäyhteydellä osallistuville selkeästi tai että järjestelmä varmasti toimisi kaikilla käyttäjien laitteilla. Voi myös olla, että etäyhteys ei ole päällä koko kokouksen ajan.

Protu toivoo, että mahdollisimman moni yhdistyksen jäsen kävisi ainakin kokeilemassa kokouksen seuraamista etäyhteydellä ja antaisi käyntinsä jälkeen palautetta siitä, miten hyvin tekniikka hänen omasta mielestään toimi hänen käytössään olevalla laitteistolla.


Käyttöohjeet

Kokouksen videolähetystä voit seurata Youtubessa osoitteessa https://www.youtube.com/user/protury/live. Sivulla on käytössä myös chatti, jonka kautta voit lähettää lyhyitä kommentteja tai terveisiä kokoukselle, ja näitä luetaan kokouksessa mahdollisuuksien mukaan ääneen.

Jos yhteyden kuvassa tai äänessä ilmenee ongelmia tai kokouksen puheenvuoroista ei saa selvää, ilmoitathan niistä ensi tilassa chatin kautta, jotta vikaa voidaan yrittää vielä korjata kokouksen aikana. Toivomme saavamme sinulta palautetta niin kokouksen aikana kuin jälkeenkin siitä, miten hyvin yhteys ja video toimivat ja miten etäosallistumiskokemusta voisi vielä parantaa.

Äänestysmahdollisuutta - edes testimielessä - ei kevätkokouksessa tällä kertaa ole käytössä. Keväällä 2017 keskitymme testaamaan erityisesti videon ja äänen lähettämistä.

 

Muuta huomioitavaa

Muistathan, että etäyhteyttä vasta testataan nyt kevätkokouksessa. Protun säännöt eivät vielä edes salli etäyhteyden tai sen kautta tapahtuvan äänestyksen käyttämistä kokouksen virallisessa päätöksenteossa. Kokous ei siis voi edes halutessaan antaa sinun äänestää esimerkiksi hallitusvaaleissa tämän yhteyden kautta.

Kokouksen puheenjohtaja voi myös päättää katkaista etäyhteyden ja videolähetyksen, jos kokee sen kokoustilanteen vuoksi perustelluksi ja kokousta haittaavaksi. Vaikka etäyhteydellä chatissa lähetettyjä kommentteja saatetaankin välillä lukea kokouksessa ääneen, siitä ei ole takeita, vaan muodollisesti kokouksen puheenjohtajalla on velvollisuus huomioida vain kokouspaikalla pyydetyt puheenvuorot.

© Prometheus-leirin tuki ry