Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Lähde Protukokiksi!

Pidätkö Protusta ja ruuanlaitosta? Oletko reipasotteinen ja kykenet ruokkimaan yli kymmenen hengen joukkoja viikonlopusta viikon mittaisiin tapahtumiin?

Jos vastasit kyllä, lähde protukokiksi! Protukokkina pääset kokemaan protun uudesta näkökulmasta ja olemaan korvaamaton osa kesäleirejä, koulutuksia tai muita tapahtumia, mihin haluatkaan lähteä kokkaamaan. Kokin tehtävänä on huolehtia niin tapahtuman ruokahuollosta kuin taloudesta. Ennen tapahtumaa kokki suunnittelee tarjoiltavat ruuat ja saa tililleen ruokarahan jolla ostaa tarvittavat ainekset. Tapahtuman aikana kokki tekee maittavia ruokia erityisruokavaliot ja allergiat huomioiden, ja urakan päätteeksi yli jääneet rahat palautetaan Protulle. Korvaukseksi kokki saa pienehkön palkkion, hyvää ruokaa ja matkakorvaukset.

Kokkeja tarvitaan moniin Protun tapahtumiin, kuten viikon mittaisille kesäleireille ja viikonlopun pituisiin keväällä pidettäviin koulutuksiin. Tämän lisäksi on ympäri vuoden pienempiä tapahtumia joihin tarvitaan kokkeja. Ruokittavien määrä vaihtelee leirien noin 20 hengestä koulutusten noin 45 henkeen ja tapahtumia järjestetään ympäri Suomen erilaisissa leirikeskuksissa ja nuorisotaloissa. Kokkaamaan voi lähteä yksin tai kaverin kanssa, halutessaan kokki voi myös pyytää kokkijaostoa rekrytoimaan itselleen apukokin tai lähteä itse apukokiksi. Apukokiksi voi lähteä jos kokkaaminen kiinnostaa, mutta ei ole vielä aivan varma taidoistaan ja haluaa ensin seurata kokeneempaa kokkia. Apukokille tai kokkiparin toiselle osapuolelle ei makseta erillistä palkkiota vaan kokkiparin tai apukokin ja kokin on yhdessä sovittava, kuinka pääkokille maksettava palkkio jaetaan. Pääkokiksi ei pääse alle 18 -vuotiaana.

Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä kokkijaostolle osoitteeseen kokkivastaava@protu.fi niin liitämme sinut sähköpostilistalle ja/tai liity mukaan kokkien fb -ryhmään nimeltä Protukokit. Sekä sähköpostilistalta että fb-ryhmästä saat tietoosi uusimmat kokkipaikkahaut ja näiden tarkat aikataulut. Hakuja on vuodessa viisi: alkukevään koulutuksiin haetaan marras-joulukuussa, keskikevään tammikuussa ja loppukevään maaliskuussa, kesäleirien kokkeja haetaan helmikuussa ja syksyn tapahtumiin haetaan kokkeja elokuussa. Lisäksi on pitkin vuotta pienempiä tapahtumia joihin haetaan kokkeja erikseen. Listalle ja ryhmään voi liittyä koska vain.

© Prometheus-leirin tuki ry