Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Tule mukaan protutoimintaan!

 

Kesän 2022 protuleiriläinen!

Sinulle on Protussa tarjolla harrastus, ystäväpiiri ja yhteisö! Tervetuloa jatkamaan leirikokemustasi lähtemällä apuohjaajaksi kesän 2023 leireille, työryhmiin tai apukokiksi

Tekemisestä Protussa kiinnostunut aikuinen!

Protuleirit järjestetään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Toimintaa järjestämään ovat tervetulleita kaikki iästä, taustasta tai kokemuksesta riippumatta. Tule mukaan tekemään ainutlaatuista nuorisotoimintaa, joka tukee nuorten kasvua itsensä hyväksyvään, osallistuvaan ja kriittiseen aikuisuuteen – lähde protuleirille ohjaajaksi tai kokiksi!

Ajankohtaisia tehtäviä tarjolla Protussa!

 

 "Itsetunto on kasvanut ihan uskomattoman paljon. Kaikki aktiivitoiminta on jollain tapaa luottamuksenosoitus: järjestöllä on luotto siihen, et nuoretkin ihmiset osaa pyörittää tätä hommaa. Aika uskomaton fiilis on onnistua ja huomata, et mähän oon tän luottamuksen arvoinen, mä osaan ja mun toiminnalla on vaikutusta vaikka miten paljon!" - Emppu, protuaktiivi

 

Viisi asiaa, joita voit saada toiminnasta osana Protu-yhteisöä!

Protun ydinajatuksena on, että leirien tapaan kaikki vapaaehtoistoiminta yhdistyksessä antaa osallistujille mahdollisuuden oppia uusia asioita ja kehittyä omana itsenä osana hyväksyvää ja turvallista yhteisöä.

  1. Opi uusia valmiuksia ja taitoja, joista on hyötyä kaikkialla elämässä. Protussa voit oppia muun muassa vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, yhteistyötä ja yhteistä päätöksentekoa, toiminnan ohjaamista ja järjestämistä sekä suunnitelmallisuutta, itsetuntemusta ja ajanhallintataitoja.
  2. Saa luottamusta ja ota vastuuta iästä riippumatta. Protu antaa mahdollisuuden saada luottamusta ja vastuuta, eikä esimerkiksi nuori ikä estä toimimasta haastavissakaan vastuutehtävissä. Suurin osa vapaaehtoisesta onkin alle tai hiukan yli 20-vuotiaita. Toimintaan ovat tietysti tervetulleita mukaan kaikenikäiset!
  3. Kerrytä vapaaehtoistyökokemusta ja tee opintosuorituksia. Ohjaajat ja muut aktiivit saavat omasta vapaaehtoistyöstään myös virallisen todistuksen, jolla voi olla merkitystä esimerkiksi työpaikkaa hakiessa. Osassa oppilaitoksista voi suorittaa kursseja tai harjoitteluja osallistumalla protutoimintaan. Myös palkkiolla toimivat kokit saavat suoritteistaan työtodistukset!
  4. Toimi osana moninaisuutta kunnioittavaa ja turvallista yhteisöä. Protussa otetaan huomioon ihmisten moninaisuus ja arvostetaan sitä. Kaikenlaisista taustoista tulevat ihmiset ovat toimintaan tervetulleita. Pyrimme siihen, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa sekä oikeus tulla huomioiduiksi, kuulluiksi ja tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi omana itsenään.
  5. Kokeile eri asioita ja löydä oma juttusi. Protussa on tarjolla paljon erilaista tekemistä erilaisiin mieltymyksiin ja elämäntilanteisiin.Tutun ja tukea antavan yhteisön piirissä voi turvallisesti kokeilla erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Samalla voi etsiä ja löytää itselleen soveltuvia ja itseä kiinnostavia asioita, joista voi avautua polkuja myös muihin harrastuksiin tai työelämään.

 

Haluaisitko mukaan, mutta et tiedä, mitä lähtisit tekemään?

Täytä tämä lomake, niin ehdotamme sinulle tehtävää! Jos haluat kysyä mitä vaan vapaaehtoistoiminnasta Protussa, lähetä sähköposti aktiivirekrytointi@protu.fi tai lähetä kysymyksesi lomakkeella.

© Prometheus-leirin tuki ry