Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Apuohjaajaksi

Haluatko appariksi? Tule mukaan!

Apuohjaajiksi eli appareiksi voivat hakeutua 15-19 -vuotiaat, itse leirin käyneet nuoret, jotka ovat Protun jäseniä. (Huom. jos omissa tiedoissasi ei näy Jäsen-roolia, et ole Protun jäsen! Jäsenhakemuksen voi jättää netissä. Hakemuksien käsittely ja jäsenmaksulaskutus kestää tovin, joten haethan jäsenyyttä ajoissa!

Kuinka pääsen appariksi?

  • Käytyäsi Protu-leirin ja kun sinulla on voimassa oleva Protun jäsenyys, voit hakea apuohjaajaksi. Jos et ole vielä jäsen, tee jäsenhaku pikaisesti, jotta se ehditään käsitellä ajoissa!
  • Roolihaku avataan lokakuun alussa: tarkista, että tunnuksellasi näkyy jäsenyys ja jäsennumero! Ohjeet sopivasta roolista löydät täältä: roolihakemus. Roolien myöntäminen aloitetaan 1.11., ja tieto roolista lähetetään sähköostitse.
  • Tiimiin hakijan on käytävä kaksi viikonlopun mittaista koulutusta. Koulutuksiin ilmoittautuminen alkaa 1.12. ja kuhunkin koulutukseen voi ilmoittautua niin kauan, kuin siinä riittää kullekin roolille paikkoja.
  • Roolin hakeminen tai koulutuksissa käyminen ei vielä sido mihinkään. Koulutusten käyminen on edellytys sille, että voi maaliskuussa jättää tiimihakemuksen.
  • Maaliskuussa tehdään nettilomakkeella tiimiin haku, kun on käynyt tarvittavat koulutukset. Tästä annetaan ohjeet koulutuksissa.

Mitä apparointi on?

Viikko apparina tietää niin vähäunisia öitä ja kovaa työtä kuin mukavaa yhdessäoloa sekä uusia ihmisiä. Jos mielessä on vain oman hienon leirikokemuksen uusiminen, appariksi ei kannata lähteä. Appari vastaa osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen. Leiriläisenä ei tule ajatelleeksi, että keskustelut eivät synny itsestään. Apparina olo on työtä, sekä raskasta että riemukasta.

Koulutuksista apua leirin vetoon?

Apparina oloa ei kuitenkaan kannata pelätä. Ilmoittautuessaan ei vielä tarvitse tietää miten leiriviikko syntyy. Appareita koulutetaan keväisin ensin kahdessa viikonlopun mittaisessa apuohjaajakoulutuksessa, joita järjestetään ympäri Suomea. Tiimiin päässeet käyvät vielä tiimikoulutuksessa uuden tiiminsä kanssa. Koulutuksissa käydään läpi mm. leiriviikon teemoja ja mahdollisia käsittelytapoja, jotka auttavat leirin suunnittelussa.

Koulutukset eivät kuitenkaan anna valmiita vastauksia, vaan lopullinen vastuu leirin onnistumisesta jää tiimille, eli myös sinulle. Appareiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä. Olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä, ilmoittaudu! Tärkeintä on, että haluat olla mukana toteuttamassa ikimuistoista viikkoa.

Apuohjaajille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan.

Lue ilmoittautumisohjeet ja tule mukaan!

© Prometheus-leirin tuki ry