Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Leirin käynyt 15–19-vuotias, lähde apuohjaajaksi!

Protun käynyt nuori, tule tekemään toisille nuorille ikimuistoinen leirikokemus!
Ensi kesän protuleireille etsitään 350 leirin itse käynyttä 15–19-vuotiasta apuohjaajaa auttamaan leirien vetämisessä. Apuohjaajat vastaavat yhdessä leirien aikuisten ohjaajien kanssa leirin suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen. Apuohjaajiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä, olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä on, että haluat olla mukana tekemässä ikimuistoista viikkoa ja antamassa kipinöitä ajatteluun!

Apparina:

 • vastaat osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen.
 • saat mahdollisuuden oppia uusia asioita ja taitoja, joista on hyötyä kaikkialla elämässä, kuten esimerkiksi vuorovaikutus-, fasilitointi- ja projektinhallintataitoja.
 • saat työelämässäkin arvokasta kokemusta vapaaehtoistyöstä. Halutessasi saat myös virallisen todistuksen apuohjaajana toimimisesta ja tehtävien sisällöstä.

Mikä leiritiimi?

 • Jokaisesta leiristä vastaa vapaaehtoisista koostuva tiimi. Leirille lähtee kaksi yli 20-vuotiasta ohjaajaa sekä viisi apuohjaajaa.
 • Tiimiläiset osallistuvat kahteen viikonloppukoulutukseen tammikuun ja maaliskuun välillä sekä tiimikoulukseen huhti-toukokuussa. Koulutuksissa tutustutaan Protu-leirien sisältöihin, tavoitteisiin ja käytäntöihin sekä harjoitellaan leirinvetotaitoja.
 • Leirin suunnitteluun kannattaa varata aikaa myös koulutuksien ulkopuolelta.
 • Tiimiläisille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikalle korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan. Muita luontaisetuja on luvassa runsain mitoin: uusia, uskomattomia ihmisiä, herkullisia keskusteluja, auringonlaskuja, lämpimiä halauksia ja yllättäviä ajatuksia!
"Ensiksi appariksi lähtö jännitti mutta kun leiri lähestyi jännitys muuttui protumaiseksi innostukseksi. Protussa mahtavaa on että ohjelmaa suunnitelevat itse juuri leirin käyneet, jolloin ohjelma olisi varmasti mielekästä mutta myös sisällöntäyteistä.  Leirin vetäminen on ollut kesän ehdoton kohokohta.  Leirin suunnittelu on myös opettanut paljon aikataulujen suunittelusta aina vaikeidenkin asioden käsittelyyn." – Jouka, uusi apuohjaaja, kesä 2020

 

Apuohjaajan vuosi – ohjeet ja aikataulu

2021 protuleirien appariksi hakeutuminen tapahtuu loka-joulukuussa. Jos haluat vetämään protuleiriä, muista nämä:

 • Mahdollisimman pian: Liity Protun jäseneksi (apparina toimimisen edellytys)
 • Syyskuu: halutessasi voit osallistua Protun etämuotoiseen uusien iltaan 5.9.2020, jossa saat tietoa appariksi lähtemisestä. Merkitse tapahtuma Google-kalenteriisi täällä. Jos haluat tapahtumasta viikkoa ennen muistutuksen ja osallistumisohjeet sähköpostiisi, täytä lomake täällä.
 • Lokakuu: Tee Protun verkkosivuilla omassa profiilissasi apuohjaajan roolihakemus 1.10.2020 lähtien. Oikean roolityypin löydät ilmoittautumisohjeista tai kyselylomakkeella.
 • Joulukuu: Ilmoittaudu kahteen viikonlopun mittaiseen koulutukseen 1.12.2020 lähtien (sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty rooli – saat roolin myöntämisestä ilmoituksen sähköpostiisi).
 • Tammi–maaliskuu: 1) Käy kaksi viikonlopun koulutusta, 2) täytä aikataulutoivelomake määräaikaan mennessä ja 3) hae koulutusten jälkeen tiimiin - lisäohjeistusta koulutuksissa!
 • Toukokuu: 1) osallistu tiimikoulutukseen ja 2) suunnittele leiri yhdessä tiimin kanssa
 • Kesä–elokuu: 1) toteuta viikon mittainen leiri yhdessä tiimin kanssa ja 2) osallistu kesän päätteeksi Purkajaisiin
© Prometheus-leirin tuki ry