Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Apuohjaajaksi

Haluatko appariksi? Tule mukaan!

Apuohjaajiksi eli appareiksi voivat hakeutua 15-19 -vuotiaat, itse leirin käyneet nuoret, jotka ovat Protun jäseniä. (Huom. jos omissa tiedoissasi ei näy Jäsen-roolia, et ole Protun jäsen! Jäsenhakemuksen voi jättää netissä. Hakemuksien käsittely ja jäsenmaksulaskutus kestää tovin, joten haethan jäsenyyttä ajoissa!

Kuinka pääsen appariksi?

  1. Apuohjaajaksi haluavan pitää ennen koulutuksiin ilmoittautumista tehdä Protun sivuilla roolihakemus. Roolihaku aukeaa marraskuun alussa ja se kannattaa tehdä mahdollisimman pian, sillä paikkoja kesän leireille on rajatusti. 
  2. Appariksi haluavan on käytävä kaksi viikonlopun mittaista koulutusta, joihin ilmoittautuminen alkaa 1.12.2017. Koulutuksiin voi ilmoittautua niin kauan, kuin koulutuspaikkoja kullekin roolille koulutuksissa riittää.
  3. Koulutuksien jälkeen (maaliskuussa) tehdään vielä lopullinen tiimiin haku, josta ohjeet annetaan koulutuksissa. Roolin hakeminen tai koulutuksissa käyminen ei siis vielä sido mihinkään.

Mitä apparointi on?

Viikko apparina tietää niin vähäunisia öitä ja kovaa työtä kuin mukavaa yhdessäoloa sekä uusia ihmisiä. Jos mielessä on vain oman hienon leirikokemuksen uusiminen, appariksi ei kannata lähteä. Appari vastaa osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen. Leiriläisenä ei tule ajatelleeksi, että keskustelut eivät synny itsestään. Apparina olo on työtä, sekä raskasta että riemukasta.

Koulutuksista apua leirin vetoon?

Apparina oloa ei kuitenkaan kannata pelätä. Ilmoittautuessaan ei vielä tarvitse tietää miten leiriviikko syntyy. Appareita koulutetaan keväisin ensin kahdessa viikonlopun mittaisessa apuohjaajakoulutuksessa, joita järjestetään ympäri Suomea. Tiimiin päässeet käyvät vielä tiimikoulutuksessa uuden tiiminsä kanssa. Koulutuksissa käydään läpi mm. leiriviikon teemoja ja mahdollisia käsittelytapoja, jotka auttavat leirin suunnittelussa.

Koulutukset eivät kuitenkaan anna valmiita vastauksia, vaan lopullinen vastuu leirin onnistumisesta jää tiimille, eli myös sinulle. Appareiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä. Olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä, ilmoittaudu! Tärkeintä on, että haluat olla mukana toteuttamassa ikimuistoista viikkoa.

Apuohjaajille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan.

Lue ilmoittautumisohjeet ja tule mukaan!

© Prometheus-leirin tuki ry