Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Leirin käynyt 15–19-vuotias, lähde apuohjaajaksi!

Protun käynyt nuori, tule tekemään toisille nuorille ikimuistoinen leirikokemus!

Ensi kesän protuleireille etsitään 350 leirin itse käynyttä 15–19-vuotiasta apuohjaajaa auttamaan leirien vetämisessä. Apuohjaajat vastaavat yhdessä leirien aikuisten ohjaajien kanssa leirin suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen. Apuohjaajiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä, olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä on, että haluat olla mukana tekemässä ikimuistoista viikkoa ja antamassa kipinöitä ajatteluun!

Apparina:

 • vastaat osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen.
 • saat mahdollisuuden oppia uusia asioita ja taitoja, joista on hyötyä kaikkialla elämässä, kuten esimerkiksi vuorovaikutus-, fasilitointi- ja projektinhallintataitoja.
 • saat työelämässäkin arvokasta kokemusta vapaaehtoistyöstä. Halutessasi saat myös virallisen todistuksen apuohjaajana toimimisesta ja tehtävien sisällöstä.

Mikä leiritiimi?

 • Jokaisesta leiristä vastaa vapaaehtoisista koostuva tiimi. Leirille lähtee kaksi yli 20-vuotiasta ohjaajaa sekä viisi apuohjaajaa.
 • Tiimiläiset osallistuvat kahteen viikonloppukoulutukseen marraskuun ja helmikuun välillä sekä tiimikoulukseen toukokuussa. Koulutuksissa tutustutaan Protu-leirien sisältöihin, tavoitteisiin ja käytäntöihin sekä harjoitellaan leirinvetotaitoja.
 • Leirin suunnitteluun pitää varata aikaa myös koulutuksien ulkopuolelta.
 • Tiimiläisille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikalle korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan. Muita luontaisetuja on luvassa runsain mitoin: uusia, uskomattomia ihmisiä, herkullisia keskusteluja, auringonlaskuja, lämpimiä halauksia ja yllättäviä ajatuksia!
"Ensiksi appariksi lähtö jännitti mutta kun leiri lähestyi jännitys muuttui protumaiseksi innostukseksi. Protussa mahtavaa on että ohjelmaa suunnitelevat itse juuri leirin käyneet, jolloin ohjelma olisi varmasti mielekästä mutta myös sisällöntäyteistä.  Leirin vetäminen on ollut kesän ehdoton kohokohta.  Leirin suunnittelu on myös opettanut paljon aikataulujen suunittelusta aina vaikeidenkin asioden käsittelyyn." – Jouka, uusi apuohjaaja, kesä 2020

 

Apuohjaajan vuosi – ohjeet ja aikataulu

2023 protuleirien appariksi hakeutuminen alkaa elokuun lopussa. Jos haluat vetämään protuleiriä, muista nämä:

 • Jäsenyys: Leirin käymistä ja Protun jäsenyyttä edellytetään appariksi tulijoilta. Sen vuoksi UA-, UVA ja VVA-tiimiroolia hakeneet, joilla ei vielä tai enää ole voimassa jäsenyyttä, liitetään toimiston toimesta jäseniksi roolihaun perusteella!
 • Tiimiroolia tarvitset apparikoulutuksiin ilmoittautumisessa ja koulutuksien käyminen on puolestaan edellytyksenä, jotta voit hakea tiimiin appariksi keväällä, kun tiimihaku alkaa.
 • Tarkista käyttäjätunnukseltasi netistä (protu.fi) omat ja huoltajan yhteystiedot. Apparihakijalla on aina käyttäjätunnus. Älä tee uutta tunnusta, vaan tilaa tarvittaessa uusi salasana. Viesti tulee tunnuksen sähköpostiin - jos annoitte tunnukselle huoltajan sähköpostiosoitteen, salasana tulee sinne!  
 • Elokuun lopusta alkaen: Tee apuohjaajan roolihakemus verkkosivuilla omassa profiilissasi. Oikean roolityypin löydät Koulutuksiin ilmoittautumisohjeista tai kyselylomakkeella. Saat roolin myöntämisestä ilmoituksen sähköpostiin, joka on annettu tunnuksellesi (voi olla omasi tai huoltajan).
 • Syyskuussa saat sähköpostilla muistutuksen koulutuksiin ilmoittautumiseta ja tietoa apuohjaajuudesta. Jos olet antanut huoltajasi sähköpostiosoitteen, tietopaketti lähetetään myös hänelle.
 • Lokakuusta alkaen: Ilmoittaudu koulutuksiin. Jos haet apuohjaajaksi ensimmäistä kertaa, tutustu tähän sivuun ennen koulutuksiin ilmoittautumista. 
 • Marras-helmikuussa: 1) käy roolityyppisi edellyttämät koulutukset ja 2) täytä aikataulutoivelomake määräaikaan mennessä! 
 • Helmikuussa, kun olet käynyt tarvittavat koulutukset: hae apuohjaajaksi tiimiin! Saat lisäohjeistusta koulutuksissa. Saat tiedon tiimiin valitsemisesta maaliskuun puolinvälin jälkeen loppupuolella tunnuksen sähköpostiosoitteeseen.
 • Toukokuu: 1) osallistu tiimikoulutukseen ja 2) suunnittele leiri yhdessä tiimin kanssa
 • Kesä–elokuu: 1) toteuta viikon mittainen leiri yhdessä tiimin kanssa ja 2) osallistu kesän päätteeksi Purkajaisiin.
© Prometheus-leirin tuki ry