Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Nuorten leirit (n. 14–16v)

Prometheus-leirin tuki ry järjestää erityyppisiä protuleirejä. Tarjolla on leirejä niin nuorille kuin aikuisillekin, erilaisiin teemoihin painottuvia teemaleirejä sekä jatkoleirejä protuleirin jo käyneille. Leirien hinnat löydät täältä.

 

Nuorten leirit

Nuorten teemaleirit

 • Prometheus-leirejä, jotka eroavat tavallisista leireistä leiripaikkansa tai käsittelytapojensa painotuksen vuoksi.
 • Leireille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa harrastuneisuutta eli kaikki, joita teemaleirin teema kiinnostaa, ovat tervetulleita mukaan!
 • Teemaleiritarjonta vaihtelee vuosittain, mutta esimerkiksi tällaisia teemaleirejä on järjestetty:
  • Kuvataideleiri, jolla käytetään leirin teemojen käsittelytapana tavallista enemmän itseilmaisua kuvataiteen ja musiikkileirillä musiikin avulla.
  • Liikuntaleiri, jossa leirin teemoja käsitellään liikeilmaisun ja liikunnallisten keinojen avulla.
  • Tanssileiri, jolla syvennetään leiriteemojen käsittelyä oman kehon liikkeen avulla.
  • Teatterileiri, jolla opitaan tavallisen ohjelman lisäksi teatterin tekemisen taitoja ja valmistetaan näytelmä.
  • Sanataideleiri, jolla harjoitellaan kirjallista ja verbaalista ilmaisua.
  • Vaellusleiri, jossa asutaan tukikohtatuvassa ja välillä vaelletaan erämaastossa.
  • Laivaleiri, joka järjestetään laivassa ja jolla haetaan inspiraatiota leiriteemojen käsittelyyn merellisistä maisemista ja yövytään rantautumispaikoissa.
 • Kesän teemaleiritarjonta

 

Leirimaksu

Leirimaksu sisältää leirin ohjelman, täyshoidon, majoituksen ja tapaturmavakuutuksen, joka kattaa leirin aikana mahdollisesti tapahtuvien loukkaantumisten hoitokulut. Tapaturmavakuutus kattaa Suomen sosiaalivakuutuksen piiriin kuuluvat (=suomalainen KELA-kortti).

 

Leirimaksut 2023

Leiriviikon hinta tavallisilla nuorten leireillä (ml. ruotsinkieliset ja englanninkieliset kansainväliset leirit) ja telttaleirillä on 369 €. Musiikki-, sanataide-, tanssi-, teatteri-, liikuntaleirin hinta on 399 €. Kuvataide- ja vaellusleirin hinta on 429 €.

T
aloudellisesti heikossa asemassa olevat ovat oikeutettuja leirimaksun alennukseen (70 €). Alennukseen ovat oikeutettuja esimerkiksi työttömät, työssäkäyvät pienituloiset, eläkeläiset, opiskelijat, pienituloiset yksinhuoltajat ja pitkäaikaissairaat. Alennuksen voi saada myös näitä vastaavissa muissa olosuhteissa, joissa tulot eivät riitä kattamaan menoja.

A
lennus koskee taloudellisesti heikossa asemassa olevien perheiden lapsia nuorisoleirille ilmoittautuessa ja taloudellisesti heikossa asemassa olevia aikuisia aikuisleirille ilmoittautuessa.

E
rittäin heikossa taloudellisessa asemassa olevat perheet voi hakea yhdistykseltä myös isompaa alennusta nuorisoleirin maksuun lähettämällä vapaamuotoisen pyynnön Protun toimistolle osoitteeseen protu@protu.fi.

Mikäli leiriläinen kuuluu perhejäsenyyteen (tai hänellä on entisestään henkilöjäsenyys), jonka leirivuotta edeltävän vuoden jäsenmaksu on maksettu, hän on oikeutettu 35 € jäsenalennukseen.

Prometheus-koru

Hopeinen Prometheus-koru on mukava muisto leiriltä. Protukorun voi ostaa omalta leiriltään käteismaksulla ja koruja myydään vain leirin käyneille. Kaulakorun taakse on kaiverrettu leiriläisen nimi, leiripaikka ja leirin päättymispäivä.

Vuonna 2023 protukoru maksaa 40 €.

© Prometheus-leirin tuki ry