Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtajaksi Ansku Ahvenainen


Protun puheenjohtaja 2018–2019 Ansku Ahvenainen Protun syyskokouksessa marraskuussa 2017 (Kuva: Aatu Komsi)

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta aikuistumiskoulutusta järjestävän Prometheus-leirin tuki ry:n eli Protun uutena puheenjohtajana aloittaa vuoden 2018 alusta Ansku Ahvenainen. Hänet valittiin kaksivuotiseen tehtävään yksimielisesti Protun syyskokouksessa 18.–19.11.

Ahvenainen on 33-vuotias filosofian maisteri ja opettaja Ylivieskasta. Hän on toiminut Protussa eri tehtävissä 12 vuotta. Ahvenainen on esimerkiksi toiminut yhdistyksen hallituksessa kuusi vuotta, joista viisi hän on ollut myös varapuheenjohtaja.

Prometheus-leireissä eli protuleireissä Ahvenainen pitää tärkeänä työkalujen tarjoamista nuorille oman maailmankuvan rakentamiseen ja paikan löytämiseen yhteiskunnassa.

– Protu on kasvattanut minua miltei koko aikuisikäni ja antanut minulle paljon välineitä elämään ja myös työhön. Protuleiri on kansainvälisesti ainutlaatuinen suomalainen innovaatio, jonka avulla jokainen nuori voi kokea olevansa tärkeä juuri sellaisena kuin on ja aloittaa oman kasvutarinansa, Ahvenainen sanoo.

Puheenjohtajana Ahvenainen haluaa kasvattaa entisestään nuorten vapaaehtoistoimintaa yhdistyksessä sekä parantaa mahdollisuuksia protuleireille osallistumiseen asuinpaikasta, taloudellisesta tilanteesta ja liikuntarajoitteista riippumatta. Lisäksi hänen tavoitteenaan on lisätä protuleirien tunnettuutta Suomessa ja naapurimaissa sekä vahvistaa yhdistyksen asiantuntija-asemaa nuoria koskevissa kysymyksissä.

– Työssäni opettajana olen huomannut, että Protun jo vuosia käyttämät ryhmäytymis- ja vuorovaikutusmenetelmät ovat vasta nyt uuden opetussuunnitelman mukana tulleet laajempaan tietoisuuteen. Olemme siis olleet edelläkävijöitä ja haluamme olla sitä myös tulevaisuudessa, Ahvenainen toteaa.

Ahvenainen on järjestyksessä viides vuonna 1990 perustetun Protun puheenjohtaja. Tehtävässä on vuosina 2012–2017 toiminut Aatu Komsi.

Kesän 2018 protuleirit täyttymässä ennätysvauhtia

Protu järjestää vuoden 2018 kesä–elokuun aikana 72 protuleiriä ympäri Suomea. Marraskuun alussa avautunut leiri-ilmoittautuminen on lähtenyt käyntiin ennätysvauhdilla ja leireille on 22.11. mennessä ilmoittautunut jo 468 osallistujaa. Viime vuonna samaan aikaan ilmoittautuneita oli 377.

Kesän 2017 protuleireillä oli 887 osallistujaa, mikä on enemmän kuin koskaan viimeisen viiden vuoden aikana.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään omaa maailmankatsomustaan ja itsenäistä ajatteluaan. Leireillä ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat pääosin 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Lisätietoja:
Aatu Komsi
vuoden 2017 puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 050 356 5782
aatu.komsi@protu.fi

Ansku Ahvenainen
vuosien 2018–2019 puheenjohtaja
p. 040 579 2450
ansku.ahvenainen@protu.fi  

Tietoa ja lukuja protuleireistä

Valokuvia median käyttöön (kuvaaja mainittava)

Lue myös:
Tiedote 30.10.2017 Kesän 2018 Prometheus-leirien ilmoittautuminen avautuu 1.11. – Leirit auttavat rakentamaan ymmärrystä eri maailmankatsomusten välillä

Tiedote 2.6.2017 Prometheus-aikuistumisleirin vaikutuksia nuoriin selvitetään tutkimuksella – keskiössä nuorten maailmankuvan rakentuminen

Tiedote 25.4.2017 Protu mukana tasavallan presidentin #kannustusryhmä-kampanjassa - Neljä vinkkiä kiusaamisen ennaltaehkäisyyn

© Prometheus-leirin tuki ry