Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leireille tulossa kaikkien aikojen osallistujaennätys!


(Kuva: Robin Vuorinen)

Tämän kesän Prometheus-leireille eli protuleireille on ilmoittautunut 1 022 osallistujaa. Määrä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin protuleirien historiassa. Aiempi 961 osallistujan ennätys on vuodelta 2008.

– Protuleirien eteen on tehty pitkäjänteistä vapaaehtoistyötä jo kolmen vuosikymmenen ajan ja leirien ohjelmaa, käsittelytapoja ja yhteisöllisyyttä on kehitetty jatkuvasti. Olemme todella otettuja saavutetusta suosiosta ja pidämme sitä yhdistyksemme aktiivisten nuorten ja aikuisten yhteisenä onnistumisena, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen sanoo.

Protuleirien kesä alkaa sunnuntaina 3.6. leireillä Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa. Kesä–elokuun aikana järjestetään 69 protuleiriä 24 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Kesän protuleireihin sisältyy vaellusleiri Kolarissa 24.6.–1.7., laivaleiri Turun saaristossa 7.–14.7. sekä kaikkien aikojen ensimmäinen tanssileiri Parkanossa 29.7.–5.8. Tarjolla on leirejä myös kuvataide-, liikunta-, musiikki-, sanataide- ja teatteripainotuksella. Suomenkielisten leirien lisäksi järjestetään kolme ruotsinkielistä ja kolme englanninkielistä, kansainvälistä leiriä.

Protuleirien ohella kesällä järjestetään leirin jo käyneille suunnattu jatkoleiri 22.–29.7. Espoon Nuuksiossa. Prometheus-leirin tuki ry on myös mukana järjestämässä Erasmus+-nuorisovaihtoa Belgian Oostendessa, Antwerpenissä ja Brysselissä 23.7.–2.8. Vaihtoon osallistuu nuoria Suomen lisäksi Saksasta ja Belgiasta.

Kesän 2017 protuleireille osallistui 887 leiriläistä. Leirit saivat leiriläisiltä ja huoltajilta erinomaista palautetta. Palautekyselyyn vastanneiden 471 leiriläisen keskiarvosana protuleirille oli 9,5. Heistä 99,4 % sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen. Kyselyyn vastanneista 447:stä leiriläisen huoltajasta protuleiriä sanoi voivansa suositella 95,1 %.

Protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita kehittämään omaa maailmankatsomustaan ja itsenäistä ajatteluaan. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Osassa yläkouluikäisten protuleireistä on vielä hajapaikkoja jäljellä. Erityisen hyvin tilaa on vielä 16–20-vuotiaiden ja yli 20-vuotiaiden leireillä. Ilmoittautuminen näille leireille on mahdollista niiden alkamiseen saakka.

Lisätietoja:
Ansku Ahvenainen
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 045 1066 890
ansku.ahvenainen@protu.fi
www.protu.fi

Tietoa ja lukuja protuleireistä

Valokuvia median käyttöön (kuvaaja mainittava)

Lue myös:
Tiedote 20.2.2018 Ilmoittautumisryntäys Prometheus-leireille – aikuistumisleirit täyttyvät nyt ennätysvauhtia

Tiedote 20.1.2018 Prometheus-palkinto Filo – Filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry:lle

Tiedote 22.11.2017 Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtajaksi Ansku Ahvenainen

Tiedote 30.10.2017 Kesän 2018 Prometheus-leirien ilmoittautuminen avautuu 1.11. – Leirit auttavat rakentamaan ymmärrystä eri maailmankatsomusten välillä

 


© Prometheus-leirin tuki ry