Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Osallistujaennätyksen tehneiden Prometheus-leirien kesä huipentui flashmobiin ja puistotapahtumaan Helsingissä


(Protun flashmob 11.8. Helsingin Narinkkatorilla. Kuva: Milo Savolainen)

Prometheus-aikuistumisleirien eli protuleirien leirikesä huipentui lauantaina 11.8. näyttävään flashmob-mahautumistempaukseen ja puistotapahtumaan Helsingissä.

Flashmob keräsi noin 100 osallistujaa ”mahautumaan” yllättäen keskipäivän aikaan Kampin Narinkkatorille. Mahautuminen on protuleireille leimallinen läheisyyden muoto, jossa ihmiset muodostavat ketjun asettumalla makoilemaan pää ketjun edellisen jäsenen mahan päällä. Tyypillisesti protuleireillä saatetaan mahautua esimerkiksi iltasatua kuunnellessa.

Alppipuistossa järjestettyyn puistotapahtumaan osallistui noin 1 000 kesän leiriläistä, leirien vetäjää ja Prometheus-leirin tuki -yhdistyksen aktiivia. Ohjelmaan kuului vesisotaa, keskusteluja, protunkantoa ja leikin Suomen mestaruuskilpailu.

Yli 1 000 leiriläistä ja kiittävää palautetta 

Kesän viimeinen protuleiri järjestettiin 5.–12.8. Espoon Nuuksiossa. Kyseessä oli tyypillistä protuleiri-ikää vanhemmille, 16–20-vuotiaille, suunnattu sennuleiri.

Prometheus-leirin tuki ry järjesti kesän aikana 69 protuleiriä 24 paikkakunnalla ympäri Suomea. Leiriläisiä oli yhteensä 1 010, mikä on protuleirien kaikkein aikojen osallistujaennätys. Aiempi 961 leiriläisen ennätys oli vuodelta 2008.

Protuleirien palautekyselyyn tähän mennessä vastanneista 548 leiriläisestä 98,7 % sanoi voivansa suositella leiriä. Protuleirille annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,5. Kyselyyn vastanneista 333 huoltajasta 98,8 % sanoi voivansa suositella protuleiriä. Vastaajat pitivät leirissä tärkeimpänä ryhmähenkeä ja mahdollisuutta tuoda esiin omia mielipiteitä.

Tyypillisten protuleirien ohella Prometheus-leirin tuki ry järjesti leirin jo käyneille suunnatun jatkoleirin 22.–29.7. Espoon Nuuksiossa. Yhdistys oli myös mukana järjestämässä Erasmus+-nuorisovaihtoa Belgian Oostendessa, Antwerpenissä ja Brysselissä 23.7.–2.8. Vaihtoon osallistui nuoria Suomen lisäksi Saksasta ja Belgiasta.

Protukokemus jatkuu ensi kesän leirien apuohjaajana

Joka vuosi noin 250 kesän protuleiriläistä hakeutuu apuohjaajaksi seuraavan kesän leireille. Ilmoittautuminen kesän 2019 protuleirien vetäjien koulutuksiin alkaa marras–joulukuussa 2018. Leiriläisillä on myös mahdollisuus lähteä mukaan Protun paikallisryhmiin ja muuhun yhdistyksen toimintaan.

Protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Ilmoittautuminen kesän 2019 protuleireille avautuu 1.11.2018 Prometheus-leirin tuki ry:n verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Ansku Ahvenainen
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 045 1066 890
ansku.ahvenainen@protu.fi

Tietoa ja lukuja protuleireistä

Valokuvia median käyttöön (kuvaaja mainittava)

Lue myös:
Tiedote 30.5.2018 Prometheus-leireille tulossa kaikkien aikojen osallistujaennätys!

Tiedote 20.2.2018 Ilmoittautumisryntäys Prometheus-leireille – aikuistumisleirit täyttyvät nyt ennätysvauhtia

Tiedote 20.1.2018 Prometheus-palkinto Filo – Filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry:lle

Tiedote 22.11.2017 Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtajaksi Ansku Ahvenainen

Tiedote 30.10.2017 Kesän 2018 Prometheus-leirien ilmoittautuminen avautuu 1.11. – Leirit auttavat rakentamaan ymmärrystä eri maailmankatsomusten välillä

© Prometheus-leirin tuki ry