Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leirit nauttivat kaikkien aikojen suurinta suosiota – ensi kesän leirit täyttyivät ennennäkemättömässä ajassa


(Kuva: Jani Rutanen)

Kesän 2019 Prometheus-leireille eli protuleireille on ilmoittauduttu ennennäkemätöntä vauhtia ja kaikki 8.–9.-luokan jälkeen käytävät leirit tulivat täyteen tammikuun puolivälissä. Aiempina vuosina leireillä on ollut tilaa vielä kesällä.

Protuleireille on osallistumassa tällä hetkellä 1 005 leiriläistä. Kesällä järjestetään 67 leiriä eri puolilla Suomea. Vapaita paikkoja on jäljellä ainoastaan 16–20-vuotiaiden sennuleireillä sekä aikuisille suunnatulla leirillä.

– Prometheus-leirit nauttivat nyt kaikkien aikojen suurinta suosiotaan, mutta samalla se tarkoittaa, että moni nuori joutuu jäämään ilman toivomaansa leiripaikkaa. Onneksi protuleirin voi ihan hyvin käydä vielä 9. luokan jälkeen tai myöhemmin – kuten moni tekeekin, sanoo Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen.

Täynnä oleville leireille on mahdollista ilmoittautua peruutusjonoon ottamalla yhteyttä Protun toimistoon. Jos peruutuksia tulee, jonosta otetaan osallistujia leirille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vapaaehtoisia ohjaajia haetaan

Protuleirien kasvanut suosio on samalla lisännyt tarvetta vapaaehtoisille vetäjille eli tiimiläisille. Ensi kesän leiritiimeihin haetaan vielä etenkin 15–19-vuotiaita, leirin itse käyneitä apuohjaajia sekä ennenkin protuleiritiimissä toimineita, kaiken ikäisiä yli 20-vuotiaita ohjaajia.

– Tiimiläisten tehtävänä on luoda leirille luottamuksellinen ilmapiiri, jossa nuori voi olla oma itsensä ja tulla kuulluksi. Leirin vetäminen on valtavan antoisa kokemus sekä ohjaajille että apuohjaajille, sanoo Ahvenainen.

Ohjeistusta kesän 2019 protuleirien tiimeihin hakemisesta saa Protun toimistolta.

Kesällä 2018 osallistujaennätys ja kiittävää palautetta

Kesällä 2018 protuleireille osallistui 1 002 leiriläistä, mikä on kaikkien aikojen osallistujaennätys vuodesta 1989 järjestetyillä leireillä. Yhdistyksen toteuttaman palautekyselyyn vastanneista 622 leiriläisestä 98,4 % suositteli leiriä. Leirille annettujen arvosanojen keskiarvo oli 9,45. Kyselyyn vastanneista 443 huoltajasta 99,1 % suositteli leiriä.

Protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Lisätietoja:
Ansku Ahvenainen
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 045 1066 890
ansku.ahvenainen@protu.fi

Kaikki kesän 2019 protuleirit alueen mukaan

Tietoa ja lukuja protuleireistä

Valokuvia median käyttöön (kuvaaja mainittava)

© Prometheus-leirin tuki ry