Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Protu tukee Maksuton2aste-mielenosoitusta 26.2.

Protu tukee järjestöjen Maksuton2aste-mielenosoitusta huomenna tiistaina 26.2. klo 12 alkaen Helsingin Kansalaistorilla. Kutsumme kaikki protut mukaan näyttämään, että eduskunta ei voi muotoseikkoihin vetoamalla sivuuttaa 53 000 nimeä kerännyttä kansalaisalotetta, joka vaatii toisen asteen opiskelusta oikeasti maksutonta!

"Toisen asteen opiskelijajärjestöt Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI, Finlands Svenska Skolungdomsförbund ja Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU sekä nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestävät mielenilmauksen maksuttoman toisen asteen puolesta Helsingissä ti 26.2. klo 12. Mielenilmaus alkaa Kansalaistorilta ja siirtyy eduskuntatalon portaille.

Järjestöt ovat pettyneitä sivistysvaliokunnan mietintöön, joka esittää maksutonta toista astetta vaativaa kansalaisaloitetta hylättäväksi. Hylkäystä esitetään muotoseikan perusteella: kansalaisaloitteessa vaadittava selvitys on osoitettu eduskunnan tehtäväksi, vaikka se kuuluisi hallitukselle. Valiokunta ei sisällyttänyt aloitteen tavoitteita lausumiinsa. Järjestöjen mielestä kansanedustajilla olisi kaikki työkalut edistää aidosti maksutonta toista astetta, mutta tahto toimia sen puolesta puuttuu.

#maksuton2aste-kansalaisaloite on ollut monille nuorille ensimmäinen konkreettinen vaikuttamisen muoto tämän maan asioihin. Monet lukiolaiset ja amikset ovat seisseet tihkusateessa keräämässä nimiä kansalaisaloitteeseen, jota eivät itse ikänsä puolesta pysty allekirjoittamaan. Järjestöjen mielestä sivistysvaliokunnan kanta on märkä rätti vasten näiden nuorten kasvoja samalla, kun poliitikot ovat huolissaan nuorten kiinnostuksesta vaikuttamiseen.

Mielenilmaus alkaa kokoontumisella Helsingin Kansalaistorille ti 26.2. klo 12. Kulkue lähtee siirtymään klo 12.30 kohti eduskuntatalon portaita, joilla kuullaan puheenvuorot kaikilta toisen asteen opiskelijajärjestöjen puheenjohtajilta sekä eduskuntaryhmien edustajilta. Mielenilmaus päättyy klo 14 mennessä. #maksuton2aste-kansalaisaloite on eduskunnan käsiteltävänä klo 14 alkavassa täysistunnossa." (Lähde: järjestäjien tiedote)

 

Mielenosoitus Facebookissa: https://www.facebook.com/events/366371790866365/

Protu oli keväällä 2018 mukana myös varsinaisessa kansalaisaloitetta tukeneessa kampanjassa: https://www.protu.fi/uutiset/2018-03-06/protu-tukee-maksuton2aste-kansalaisaloitetta

© Prometheus-leirin tuki ry