Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leirit rikkoivat osallistujaennätyksensä toista vuotta peräjälkeen! – ”Leiri on monelle vasta ensimmäinen askel protuelämässä”

(Protun Puistotapahtuma 10.8.2019 Helsingin Alppipuistossa. Kuva: Jouka Heikkinen)

Tämän kesän Prometheus-leireillä eli protuleireillä rikottiin osallistujaennätys jo toisena vuonna peräkkäin, tällä kertaa 1011 leiriläisellä. Aikaisempi osallistujaennätys leireillä on vuodelta 2018, jolloin leiriläisiä oli 1002.

Protuleirien vetovoima on ollut kasvussa erityisesti viime vuosina, mikä on näkynyt paitsi leiriläisten määrässä myös leirien täyttymisen aikaistumisessa.
Kesän leireille annettu palaute on ollut aiempien vuosien tapaan lähes yksinomaan kiitettävää. Yhdistyksen toteuttamaan kyselyyn tähän mennessä vastanneista 500 leiriläisestä 99 % sanoi voivansa suositella leiriä. Protuleirille annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,5. Kyselyyn vastanneista 344 huoltajasta 98,5 % sanoi voivansa suositella protuleiriä.

Palautekyselyyn vastanneet pitivät tärkeimpinä asioina protuleirissä ryhmähenkeä ja uusien ystävien saamista sekä mahdollisuutta olla oma itsensä ja tuoda esiin omia mielipiteitään.

Kesän aikana järjestettiin 65 protuleiriä 20 paikkakunnalla ympäri Suomea. Leirikesä huipentui Helsingin Alppipuistossa 10.8. järjestettyyn Puistotapahtumaan, joka keräsi yhteen lähes 1100 leiriläistä ja leirin vetäjää.

Prometheus-leirin tuki ry panostaa vapaaehtoistyöhön

Prometheus-leirin tuki ry:lle leirien lisääntynyt suosio on merkinnyt entistä suuremman huomion kiinnittämistä leirien vapaaehtoisten vetäjien ja muiden tekijöiden löytämiseen. Yhdistys panostaa nyt etenkin siihen, että kesän leireillä Protun toiminnasta kiinnostuneet nuoret voivat helposti löytää itselleen sopivan paikan ja tekemistä.

– Jo pitkään protuleiri on ollut monelle vasta ensimmäinen askel protuelämässä, kun sadat nuoret lähtevät vetämään seuraavan kesän leirejä. Haluamme entisestään vahvistaa Protua nuorten omana yhteisönä, jossa oman leirin hyvä yhteishenki ja oppiminen voivat jatkua, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen sanoo.

--
Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Lisätietoja Protussa (kannanotot, linjaukset ym.):
Ansku Ahvenainen
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
Aurorankatu 13
00100 Helsinki
p. 045 1066 890
ansku.ahvenainen@protu.fi

Lisätietoja Protussa (alueelliset osallistuja- ja leirimäärät, leiripaikat ym.):
Simo Porola
viestintäkoordinaattori/järjestösihteeri
p. 040 352 5832
simo.porola@protu.fi

Kaikki kesän 2019 protuleirit alueen mukaan

Tietoa ja lukuja protuleireistä

Valokuvia median käyttöön (kuvaaja mainittava)

Lue myös tiedote 28.5.2019: Tutkimus Prometheus-leireistä: vahvistavat nuorten itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja – "Ajattelua herättävä kipinä"

© Prometheus-leirin tuki ry