Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Korona påverkar Protus verksamhet – lägren under sommarens första vecka ställs in

Protu ställer in protulägren under sommarens första vecka (31.5 – 7.6). Koronavirusepidemin och åtgärderna orsakade av den begränsade rekryterandet och utbildandet av lägerledarna och man kunde inte bilda team för alla de lägren som sker i början av sommaren. Detta beslut understöttes även av epidemins beräknade längd som fåtts från hälsomyndigheterna. En del av koronabegränsningarna som regeringen beordrat gäller redan hela maj, så som att restaurangerna skall stängas.

Inom Protu börjar man ta reda på möjligheter att ordna ersättande protuläger senare på sommaren, under höst- och sportlovet. Det är även möjligt att gå ett protuläger nästa sommar efter 9. klassen. Lägrare som är äldre än detta kan delta i seniorläger riktade till 16–19- åriga.

Till alla sommarens första lägerveckas lägerdeltagare och vårdnadshavare skickas mera information fr.o.m. 14.4 via epost. I meddelandet frågas efter intresse att delta i ett möjligt ersättande läger och berättas om returneringsprincipen för de betalda lägeravgifterna. Av det inställda lägret krävs inte en annulleringsavgift och den betalda lägeravgiften kan returneras i sin helhet.

De andra protulägren i sommar strävar man efter att kunna ordna som planerat, men Protu förbereder sig att anpassa sin verksamhet enligt hälsomyndigheternas rekommendationer och regeringens riktlinjer i Finland. Den 27.4 informeras om det möjliga inställandet av den andra lägerveckan i juni (7–14.6), den 11.5 informeras om de två senare veckorna i juni och den 25.5 om de två första veckorna i juli. Gällande inställandet av lägren i slutet av sommaren informeras också ca. en månad före början av lägerveckan.

Tilläggsinformation: korona@protu.fi

Det inställda lägret (31.5-7.6):
Svenskspråkig Halslax, Sagu (Åbo region)

© Prometheus-leirin tuki ry