Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Coronavirusepidemin orsakar förändringar i Protus verksamhet (uppdaterad den 11.5)

 

Protu har begränsat sin verksamhet under våren och försommaren som följd av coronavirusepidemin. Genom säkerhetsåtgärder försöker vi motverka spridningen av sjukdomen och ta ha hand om välmåendet av de som deltar i vår verksamhet samt deras närstående.

  • Protulägren under sommarens första vecka har blivit inställda. De som anmält sig till lägren har blivit meddelade om ersättande läger. Sommarens internationella läger har ändrats till engelskspråkiga läger. Vi kommer att kontakta alla deltagare som kommer utomlands ifrån och vi rekommenderar att man inhiberar sitt deltagande (lägeravgiften returneras i sin helhet, förutom en möjlig medlemsavgift).

  • Vi strävar efter att ordna de andra lägren i juni och under resten av sommaren enligt plan, men vi är förberedda på att göra snabba inställelser på kort varsel ifall epidemisituationen och rekommendationerna förändras.

  • Specifika coronainstruktioner för lägren har utarbetats och genom att följa dessa instruktioner kan man minska på smittorisken i samband Prometheus- läger. I instruktionerna hittas också uppdaterad information om Protus avbokningspraxis. Det är säkert att delta i Protuläger genom att följa dessa instruktioner. Dessutom skaffas det tillräckligt med hygientillbehör. Bekanta dig med instruktionerna här

  • Man strävar också efter att ordna vandringslägret på Saariselkä 21-28.6 enligt plan. Ifall natttågen inte går, används dagståg. Hygienen på vandringslägret trappas upp genom att lägga till mer handdesinfektionsmedel i lägerpaketet ifall det finns brist på möjligheter att tvätta händerna och det instrueras att deltagarna tar med sig personliga tyghanddukar.

  • Senvårens teamutbildningar ordnas på distans. Teammedlemmarnas reseersättningar ges ut för en liveträff. Det stadgeenliga vårmötet den 31.5 har flyttats till söndagen den 26.9 på Baggböle ungdomshus (Pakilan nuorisotalo) (Lepolavägen 19).

  • Alla arbetsgruppers och andra avdelningars möten hålls på distans fram till den 1.6. Också all lokalverksamhet är på paus fram till den 1.6. 

  • Protus parkevenemang “Puistis” i augusti har inställts preliminärt. Möjliga förändringar i situationen eller ordnandet av evenemanget på distans informeras senare. 

Kansliet betjänar veckorna 20–21 tis–tors kl. 12–16. Istället för att besöka kansliet bör man vara i kontakt per telefon eller e-post.

Vi följer koncentrerat med informationen som ges ut av myndigheterna och informerar vid behov om fler möjliga förändringar i Protus verksamhet.

För mer information kan du skicka ett meddelande till korona@protu.fi

Läs nyheten 5.5.2020 "Protulägren 7.-14.6. ordnas - Säkerhetsåtgärder på lägren"

Läs nyheten 9.4.2020 "Corona påverkar Protus verksamhet - Protulägren under sommarens första vecka ställs in"

 

© Prometheus-leirin tuki ry