Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtajaksi turkulainen Alma KoivistoPrometheus-leirin tuki ry:n uudeksi puheenjohtajaksi jäljellä olevalle toimikaudelle 2020–2021 on valittu Alma Koivisto. Koivisto valittiin tehtävään vaalienemmistöllä Protun etämuotoisessa kevätkokouksessa sunnuntaina 30.5.2021.

Koivisto on 20-vuotias opiskelija Turusta. Hän on vuonna 2021 toiminut Protun hallituksen varapuheenjohtajana ja toukokuusta alkaen vastannut yhdistyksen puheenjohtajuudesta edellisen puheenjohtaja Oscar Slotten jäätyä pois tehtävästä henkilökohtaisista syistä. Koivisto on ollut aktiivisesti mukana Protun jaostoissa ja osallistunut leiritoiminnan järjestämiseen vetäjänä ja kouluttajana.

Koivistolle puheenjohtajan tehtävässä on ensisijaisen tärkeää Protun vapaaehtoistoimijoiden mielenterveyden ja hyvinvoinnin huomioon ottaminen. Hän korostaa, että Protun turvallisen tilan periaatteet ja avoin, ehdoitta hyväksyvä henki ovat ainutlaatuisia niin Suomen kuin maailmankin nuorisojärjestöjen keskuudessa.

”On kunnia olla takaamassa tätä jatkuvuutta ja toimia osana ikäpolvien ketjua, joka vuosikymmen toisensa jälkeen vaikuttaa ruohonjuuritasolla yhteiskunnallisesti elämän parhaita viikkoja tarjoten. Protussa pääsee itse välittämään nuorille eteenpäin, miten ehjiä, hyviä, kelpoja, kypsiä, kaiken sen arvoisia he ovatkaan. Protu on inklusiivinen ja syrjäytymistä ehkäisevä, se tuo toivoa. Tässä sitä ollaan”, Koivisto sanoo.

Kevätkokouksessa järjestetyissä hallitusvaaleissa Protun hallitukseen toimikaudelle 2020–2021 valittiin Otso Norblad (28-v., Turku) ja toimikaudelle 2021–2022 Mirko von Bell (19-v., Helsinki) ja Pyry von Bagh (26-v., Turku).

Kevätkokouksessa myönnettiin ero hallituksesta edelliselle puheenjohtajalle Oscar Slottelle. Lisäksi kevätkokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen strategia vuosille 2021–2022 sekä uusi ohjesääntö.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 17–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Protun hallitus 30.5.2021 kevätkokouksen jälkeen. Puheenjohtaja toimikaudella 2020–2021: Alma Koivisto. Jäsenet toimikaudella 2020–2021: Kata Rontu, Otso Norblad, Riina Arffman, Saara Salovaara, Sirkka Husu, Sisu Kiuru ja Veela Valtere. Jäsenet toimikaudella 2021–2022: Aino Kujari, Eetu Torkkeli, Ilpo Ratinen, Mirko von Bell, Oskari Leikos, Pyry von Bagh, Taru Manninen, Veeti Veteläinen.

Lisätietoja:
Alma Koivisto
puheenjohtaja
p. 050 550 6971
alma.koivisto@protu.fi© Prometheus-leirin tuki ry