Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Protun uutena pääsihteerinä aloitti Anu Taivainen

Prometheus-leirin tuki ry:n uutena pääsihteerinä on 1.10.2021 aloittanut Anu Taivainen. Pääsihteerinä Taivaisen vastuualueena on yhdistyksen toimiston työn johtaminen sekä luottamusjohdon ja vapaaehtoisista koostuvien toimielimien tukeminen.

Taivainen on kokenut ja monipuolisesti osaava kulttuurituottaja. Hänellä on taustaa lukuisissa nuorten omaehtoista tekemistä, ympäristöä ja taidetta yhteen tuovissa projekteissa. Näihin lukeutuvat koululaisia ja ikäihmisiä teatterin ja luonnonsuojelun merkeissä yhdistänyt kulttuurikasvatusohjelma Salossa sekä taidetyöpajoja tarjonneet Lasten Aurinkojuhlat Kemiönsaaressa.

Protuleirit olivat Taivaiselle entuudestaan tuttuja omien lasten leirikokemusten kautta, ja hän kuvailee, miten leireiltä saapuneet elämäniloa loistavat lapset olivat vanhemmalle aina ilo kohdata. Protuleirien moninaisuutta kunnioittavat arvot sekä nuorista itsestään kumpuava toiminta olivatkin Taivaiselle keskeisen tärkeitä pääsihteerin tehtävään hakeutuessa.

– Ihmisten oikeus olla oma itsensä ja rakentaa maailmasta itselleen mieluisampaa on ollut johtotähtenä monessa työssäni. Protussa pääsen tekemään työtä näiden asioiden eteen osana yhteisöä, jossa todella toteutuu kaikkialla peräänkuulutettu aito osallistuminen, Taivainen sanoo.

Prometheus-leirin tuki järjestää kesällä 2022 yhteensä 55 aikuistumisleiriä eri puolilla Suomea. Ilmoittautuminen leireille avautuu 1.11.2021.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 17–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Lisätietoja:
Anu Taivainen
Pääsihteeri
Prometheus-leirin tuki ry
040 652 9112
paasihteeri@protu.fi


© Prometheus-leirin tuki ry