Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Nuorisotyön viikko 2022 – Protu tekee tässä päivässä kiinni olevaa nuorisotyötä, jossa lähtökohtana on nuorten oma toimijuus

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa! Tämän päivän nuoret ovat käymässä kohti aikuisuutta yhä epävarmemmassa maailmassa. Ilmastonmuutos, sota ja pandemia ovat tulleet lähemmäksi meitä kaikkia. Yhteiskunnallinen eriarvoisuus, kilpailu ja pärjäämisen vaatimukset koskettavat jokaista nuorta. Rasismi, seksismi sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen syrjintä kertovat siitä, miten erilaiset etuoikeudet ja eriarvoisuudet määrittävät nuorten mahdollisuuksia olla osa yhteiskuntaa ja toimia vapaasti.

Nuorten tänä päivänä kohtaamissa olosuhteissa kuntien nuorisopalvelujen, nuorisojärjestöjen ja muiden toimijoiden työ on korvaamatonta. Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin luotsaaman Nuorisotyön viikon teema tänä vuonna on "nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen".

Me Protussa olemme tehneet työtä järjestömme tuomiseksi tämän hetken olosuhteiden ja haasteiden tasolle. Protuleirit käynnistyivät optimismia ja edistysuskoa täynnä olevan 80-luvun lopulla vapaan ja yksilöllisen ajattelun ilotulituksena. Nyt 2020-luvulla olemme järjestö, joka on säilyttänyt toimintamme alkuperäisen ilon ja uteliaan pohdinnan, mutta joka ottaa samalla yhdenvertaisuuden ja vastuullisuuden vakavasti. Protu on tänään avoimesti antirasistinen, antifasistinen, antiableistinen ja feministinen järjestö. Olemme olleet pitkään mukana kamppailemassa transnuorten oikeuksien puolesta ja toimimme uudessa arvolinjauksessamme yhä järeämmin ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan. Nämä painopisteet muodostavat pohjan Protun tulevalle strategialle ja toiminnalle tällä vuosikymmenellä.

On myös selvää, että epävarmassa ja muuttuvassa maailmassa protuleirien ydin on entistä tärkeämpi. Kriittinen pohdinta, itsensä näköisten valintojen tekeminen ja vastuunkantaminen; itsensä tunteminen, muiden kohtaaminen ja kommunikaatio. Nämä kaikki ovat välttämättömiä asioita, kun tässä maailmassa eletään ja tätä maailmaa muutetaan.

Protu tekee nuorisotyötä, jossa lähtökohtana on nuorten oma toimijuus. Tämän työn eteen jokainen voi antaa panoksensa omalla vapaaehtoistyöllään tai rahallisella tuellaan. Jo vuosien ajan protuleireille on ollut enemmän tulijoita, kuin pystymme vapaaehtoisvoimin leirejä järjestämään. Keskeisen tärkeää on saada lisää aikuisia ohjaajia vetämään leirejä. Oletko aikuinen, opiskelija tai esimerkiksi leiriläisen huoltaja ja pidät Protun työtä tärkeänä? Tee oma paras Nuorisotyön viikon tekosi: varaa yksi viikko tulevasta kesästäsi nuorille ja lähde protuleirille ohjaajaksi!

Alma Koivisto
Protun puheenjohtajaProtun arvot: https://protu.fi/arvot

Lähde ohjaajaksi: https://protu.fi/ohjaajaksi

Lahjoitukset: https://protu.fi/lahjoitukset

© Prometheus-leirin tuki ry