Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Partio <3 Protu! Maailman ensimmäinen partioprotuleiri järjestetään Nuuksiossa 26.7.-2.8.!

Protuleiri Kuopion Niittylahdessa heinäkuussa 2014. Kuva: Jani Rutanen

Partioprotuleirityöryhmään?

Nyt on haussa henkilöitä partioprotuleirityöryhmään. Onko sinulla partiotaustaa tai oletko muuten vain partiohenkinen? Haluatko osallistua uudenlaisen protuilun kehittämiseen? Tekeekö mielesi rakentaa ystävyyttä yli rajojen?

Jos joku edellisistä osui omalle kohdalle, lähde mukaan partioprotuleirityöryhmään! Rekrytointiryhmä kokoaa leirille tiimin (eli partiolaisittain staabin), jonka tehtävänä on tuttuun tapaan toteuttaa leiri käytännössä. Tästä lisää hetken päästä. Nyt etsittävän työryhmän tarkoituksena sen sijaan on ideoida etukäteen, miten partion ja protuleirin konseptit voidaan yhdistää. Mitä leirillä tulisi tapahtua, jotta se olisi yhtä aikaa sekä Prometheus-leiri että partiotapahtuma? Mitä partion käytäntöjä on syytä ottaa mukaan? Onko partion ja Protun toimintakulttuureissa ja tavoissa eroja, joiden yhteensovittaminen vaatii pohtimista? Lisäksi työryhmä tukee ja neuvoo tiimiä tarvittaessa partion ja protuleirin yhdistämiseen liittyvissä asioissa. Ilmoittautuminen työryhmään ei siis edellytä hakemista tiimiin tai päin vastoin. Työryhmän kokouksiin maksetaan matkakorvaukset ja kokousruokailut normaalin käytännön mukaisesti.

Mikäli tahdot mukaan, ilmianna itsesi Ansku Ahvenaiselle (ansku.ahvenainen@gmail.com) tämän viikon lauantaihin 21.3. mennessä. Kerro lyhyesti omasta protu- ja partiotaustastasi ja siitä, miksi olet kiinnostunut projektista. Protun hallitus nimittää työryhmän sunnuntain kokouksessaan, minkä jälkeen saat tuntea vastuusi ja tarttua toimeen. 

Hae partioprotuleirin tiimiin!

Leirillä Protun teemoja käsitellään partiohenkisessä ympäristössä Nuuksion maastossa retkeillen ja partiotaitoja soveltaen. Leiriä ideoi partioprotuleirityöryhmä (kts. yltä), joka kehittää ja täsmentää leirin konseptia. Käytännön toteutuksesta vastaa kuitenkin tiimi, johon rekrytointiryhmä nyt etsii tiimiläisiä. Erityisesti tarvetta olisi partiojohtajien peruskurssin tai jatkokurssin (Ko-Gi) käyneille tiimihakijoille, mutta tiimiin voidaan sijoittaa myös muuten partiotaustaisia tai täysin partiotaustattomiakin tiimiläisiä.

Partioprotuleiri on nyt lisätty aikataulutoivelomakkeen Erikoisleirit-osioon. Jos olet jo täyttänyt lomakkeen, voit palata muokkaamaan sitä ja ilmoittaa toiveesi päästä partioprotulle. Jos sinulta löytyy partiokokemusta, kerrothan siitä Lisätietoja-kentässä. Jos et ole vielä täyttänyt aikataulutoivelomaketta, tee se ensi tilassa! Lomake on ehdottomasti palautettava viimeistään tiistaina 24.3., jotta voi päästä tiimiin. Partioleirin tiimi kootaan muiden tiimien tapaan kokoamisissa, joten partiotiimiin hakeneita voidaan sijoittaa myös muihin tiimeihin. Tiimiinpääsy toki edellyttää, että on käynyt tänä keväänä roolinmukaiset koulutukset.

Leirille ilmoittautuminen on nyt auki!

Maailman ensimmäiselle partioprotuleirille on tarjolla vain 16 paikkaa, joten ilmoittaudu pian osoitteessa: http://www.protu.fi/partioprotuleiri. Samalta sivulta löydät myös tarkemmat kaikki tarkemmat tiedot leiristä.

Partioprotu on kuin tavallinen Prometheus-leiri, jossa on mukana partiotapoja ja -taitoja.

Tai sitten se on kuin partioleiri, jossa pohditaan protulla käsiteltäviä teemoja, kuvailee Prometheus-leirin tuki ry:n varapuheenjohtaja Ansku Ahvenainen.

Partioprotu järjestetään heinä-elokuussa Espoon Nuuksiossa, jossa on esimerkiksi mahdollista tehdä haikkeja kansallispuiston alueella. Leirejä on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain.

Protuleireillä kannustetaan 8.–9.-luokan käyneitä nuoria pohtimaan omaa elämänkatsomustaan ja ymmärtämään sekä omia että muiden näkemyksiä. Leirit kestävät viikon ja niille voi osallistua kuka tahansa uskontokuntaan katsomatta. Partioprotulle voivat osallistua myös muut kuin partiolaiset.

- - 

Prometheus-leiriä voi aikuistumisleirinä verrata evankelis-luterilaisen kirkon rippikouluun. Partiorippileirejä on järjestetty jo vuosikymmenien ajan.

– Partiomenetelmä on niin onnistunut juttu, että haluamme viedä sitä myös muihin ympäristöihin. Partiolukio, riparit, esikoulukampanjat ja nyt protuleirit ovat siitä hyviä esimerkkejä, sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Ensimmäinen partioprotuleiri järjestetään Nuuksiossa 26.7.–2.8.2015.

Lähde: http://www.partiojohtaja.fi/2015/03/20/ensimmainen-partioprotuleiri-jarjestetaan-kesalla/

© Prometheus-leirin tuki ry