Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ehdokkaat Protun hallitusvaalissa syksyllä 2018

Vaaleissa ovat ehdolla:

Valo Inkinen

Ilpo Ratinen

Lassi Saario

Tommi Toivanen

Eetu Torkkeli

Tsenna Väänänen

Matleena Tuomisto

Julius Ulpovaara

Sebastian Bergman


Ehdokkaiden esittelyt:

Valo Inkinen

"Kuvaile lyhyesti suhdettasi Protuun"

 Protu on minulle todella tärkeä järjestö, jota ilman en olisi minä. Olen ollut mukana aktiivitoiminnassa nyt 6 vuotta, ja sinä aikana ehtinyt puuhailla monenlaista eri jaostoissa ja leirejä vetäen sekä kasvanut ihmisenä ja oppinut todella paljon uutta. 

"Mitä asioita aiot ajaa hallituksessa?"

Aktiivien hyvinvoinnin tukemista ja hallituksen toimintakulttuurin uudistamista. Haluaisin, että hallituksessa tartuttaisiin nykyistä aktiivisemmin toimeen erilaisten ideoiden toimeenpanemisessa. Tähän vaikuttaa sekä kannustavan ja yhteisöllisen ilmapiirin lisääminen, sekä käsiteltävien asioiden priorisointi. Unelmoin siitä, että hallituksessa voitaisiin jatkossa tarttua vähempään ideoita, suunnitelmia ja kehityshankkeita kerralla, ja konkretisoida niiden toteutumista niin omalla toiminnalla kuin aktiivisella eri jaostojen tukemisellakin. Aktiivien jaksamisen tukeminen on ajankohtainen asia, johon hallituksen tulisi paneutua entistä paremmin.

Yhdenvertaisuus ja turvallisuus ovat minulle tärkeitä arvoja, ja haluan tehdä töitä sen eteen, että ne toteutuisivat Protussa yhä vain paremmin. Tänä vuonna olen toiminut Protun häirintäyhdyshenkilönä sekä turvallisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöryhmässä TUHTOssa ja ollut mm. mukana laatimassa järjestön yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Myös hallitustyössä jatkaisin mielelläni näiden asioiden parissa.

"Mihin ensisijaisesti Protussa pitäisi panostaa taloudellisesti?"

Jaksamiseen sekä saavutettavuuteen. Haluaisin, että aktiiveilla olisi toiminnassamme hyvä olla ja ettei kukaan joutuisi itselleen liian suuren ja vaikean työmäärän ja tehtävien alle. Tähän auttaisi esimerkiksi pääsihteerin palkkaaminen järjestölle. Haluaisin myös että panostaisimme saavutettavuusasioissa esimerkiksi sisäilmaongelmattomiin ja esteettömiin leiri- ja koulutuspaikkoihin. 

"Minkälaista tunnelmaa tuot mukanasi hallitukseen?"

Positiivista, empaattista, kuuntelevaa ja rohkeaa.

"Jos voisit elää jossain fiktiivisessä maailmassa, niin minkä valitsisit?"

Valitsisin Muumilaakson, koska siellä on lämmintä, mukavaa ja turvallista, mutta mahdollisuus lähteä myös halutessaan seikkailulle. Pitkän ja pimeän talven yli nukkuminen olisi myös ihanaa!

 

Tommi Toivanen

"Jos voisit elää jossain fiktiivisessä maailmassa, niin minkä valitsisit?" 

Keski-Maa

"Kuvaile lyhyesti suhdettasi Protuun"

15 vuoden on/off.

"Mitä asioita aiot ajaa hallituksessa?"
Tasaista ja vakaata kasvua, aktiivien jaksamista ja hyvinvointia sekä näihin tarvittavien resurssien riittävyyttä.

"Mihin ensisijaisesti Protussa pitäisi panostaa taloudellisesti?"
Kasvuun, koska kasvun kautta saadaan lisää resursseja tulevaisuudessa.

"Minkälaista tunnelmaa tuot mukanasi hallitukseen?"
Lämmintä ja välittävää tunnelmaa sekä lisäksi elämänkokemusta, ajattelua laatikon ulkopuolelta ja tietoa muidenkin yhdistysten toimintamalleista.

Tsenna Väänänen

Olen Tsenna, 27-vuotias protuaktiivi Vantaalta. Olen aikoinani käynyt oman leirin 2006 ja siitä lähtien ollut mukana Protussa aktiivisesti jaosto- ja leiritoiminnassa. Olen toiminut mm. tukihenkilönä, kokkijaostossa, paikallisjaostossa, kouluttajana, kokkina, apparina, ohjaajana, rekrynä lähes 10 vuotta. Nykyisin toimin Protussa häirintäyhdyshenkilönä, jolloin pääsen osaltani tekemään järjestöstämme entistäkin turvallisemman jokaiselle yksilölle. Nyt olen toiminut vuoden työvaliokunnassa, missä olen päässyt tutustumaan hallinnon puoleen Protussa myös käytännön tasolla. Tästä intoutuneena ja muutaman vuoden mietiskelyn jälkeen päätin hakea hallitukseen.  

Protu-urani alkaessa muistan sanoneeni ”Minä en ikinä tule kouluttamaan taloutta, minusta ei ikinä tule rekrytointiryhmän puheenjohtajaa enkä ikinä hae hallitukseen”. Tämä vuosi on ollut minulle tietoisesti haasteisiin tarttumisen vuosi. Kaksi ensimmäistä on tullut saavutettua tänä vuonna, kolmas kerta toden sanoo, eikö niin?

 

"Kuvaile lyhyesti suhdettasi Protuun"

Muutama vuosi sitten pidin yhden välivuoden kaikesta toiminnasta, ja tällöin koin elämäni tyhjäksi ja vähemmän arvokkaaksi. Viimeistään silloin ymmärsin Protun olevan iso osa elämääni, kantava voimavara, ympäristö, jossa minun on hyvä olla juuri minä. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi olen edelleen mukana toiminnassa, on se, että haluan kohdata nuoret jokaisen nuoren omaa minää tukien ja rohkaisten. Yhtä ainutlaatuisesti ja ikimuistoisesti, kuin minutkin on nuoruudessani kohdattu. Haluan olla osana varmistamassa tulevaisuudessakin, että jokainen nuori tietäisi olevansa tarpeeksi riittävä, riittävän hyvä, juuri sellaisena kuin on.

 

"Mitä asioita aiot ajaa hallituksessa?"

Aion panostaa hallituksessa yhdenvertaisuuteen, yhteistyöhön ja yhteishenkeen. Olemme kaikki jäsenet yhdessä vastuussa osaltamme yhteishengen ja -kulttuurin luomisessa Protussa. Aion ajaa aktiivien hyvinvointia, jaksamisen huomiointia ja tukemista tässä tärkeässä työssä. Hallituksessa haluan panostaa siihen, että käsiteltävät asiat; linjaukset ja päätökset, ovat helpommin saatavilla ja ymmärrettäviä myös ulospäin kaikille jäsenille.

 

"Mihin ensisijaisesti Protussa pitäisi panostaa taloudellisesti?"

Protun pitää pysyä valtakunnallisena järjestönä jatkossakin. Jokaisella halukkaalla pitää olla mahdollisuus osallistua toimintaan asuinpaikasta riippumatta, matkakorvauksista ainakaan ei saa tinkiä. Lisäksi haluan olla osana varmistamassa, että vuosittain löytyy sekä leiri- että koulutuspaikoista sisäilmapuhtaita ja esteettömiä paikkoja.

 

"Minkälaista tunnelmaa tuot mukanasi hallitukseen?"

Koen tärkeäksi osa-alueeksi hallitustoiminnassa (niin kuin muuallakin Protussa) avoimen, kaikkia tasapuolisesti huomioivan ja rakentavan keskustelukulttuurin. Haluan panostaa rohkaisevaan ja tilannetajuiseen tunnelmaan, jossa saadaan asioita yhteistyöllä sekä yhteisymmärryksessä aikaiseksi. Asioista pitää pystyä puhumaan asioina ja yhteishengen täytyy pysyä turvallisena.

 

"Jos voisit elää jossain fiktiivisessä maailmassa, niin minkä valitsisit?"  

Tällaisena geekkinä minun on pakko vastata lempipelisarjani Assassin’s Creedin maailma. Siinä ollaan osallisena muuttamassa, parantamassa historian kulkua oikeudenmukaisempaan ja humanismisempaan suuntaan. Protu on minun maailmani ja todellisuuteni muuttaa, parantaa, vaikuttaa historian kulkuun.

© Prometheus-leirin tuki ry