Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ehdokkaat Protun hallitus- ja puheenjohtajavaaleissa syksyllä 2019

Ehdokkaat puheenjohtajaksi:

Ansku Ahvenainen (valittiin kaudelle 2020-21)

 

Ehdokkaat hallitukseen:

Eetu Torkkeli

Sisu Kiuru (valittiin kaudelle 2020-21)

Kata Rontu (valittiin kaudelle 2020-21)

Oscar Slotte (valittiin kaudelle 2020-21)

Sirkka Husu (valittiin kaudelle 2020-21)

Veela Valtere (valittiin kaudelle 2020-21)

Saara Salovaara (valittiin kaudelle 2020-21)

Riina Arffman (valittiin kaudelle 2020-21)

 

Ehdokkaiden esittelyt:

 

Eetu Torkkeli 

Kuka olet ja mistä tulet?

- Olen Eetu ja tulen Liperistä, Itä-Suomesta

Mitä olet tehnyt Protussa?

- Parhaillaan toimin tiedotusjaostostossa, leirijaostossa, talvkissa, sekä aloitan kokkijaostossa. Lisäksi olen ollut kokkaamassa

Mikä on lempi leiriteemasi?

- Yhteiskunta ja vaikuttaminen

Mikä on parasta Protussa?

- Uudet ihmiset


Sisu Kiuru 

 

Kuka olet ja mistä tulet?

- Heippa! Mä oon Sisu Kiuru ja tuun Tampereelta.

Mitä olet tehnyt Protussa?

- Kävin mun oman leirin 2018, minkä jälkeen kirmasin heti aktiivitoimintaan. Oon ollu yhdellä leirillä apparina, edustamassa tapahtumissa, sekä Protun mukana Erasmus+ -switchillä Saksassa. Seikkailen myös aktiivirekrytoinnissa ja puheenjohdan tiedotusjaostoa. Mut voi myös nähdä tämän vuoden talvileiritiimissä, kipittäkää sinne!

Mikä on lempi leiriteemasi?

- Mun lemppari leiriteema on maailmankuvat ja -katsomukset. Musta on älyttömän kiinnostavaa kuunnella muiden erilaisia maailmankuvia ja ajatuksia, ja pohtia mikä niihin vaikuttaa. Maailmankatsomuksista jutellessa tutustuu ihmisiin tosi hyvin ja oppii aina jotain uutta myös itsestään!

Mikä on parasta, mitä olet Protussa tehnyt/kokenut?

- Pahan kysyit. Parhaimpia kokemuksia on ne, missä pääsee levittämään protukulttuuria ihan uusissa ja ehkä yllättävissäkin tilanteissa. Oli se sitten kansainvälinen yo man yo bitchin leikkiminen ja joukkomahautuminen Saksan tähtitaivaan alla, tai eka mahautumishetki apparina idyllisessä Nuuksiossa, on aina yhtä mahtavaa nähdä Protun hengen ilahduttavan ihmisiä missä tahansa. Protu tarjoaa niin paljon kaikkea, ja musta on hienoo, miten helposti kaikkeen on päässy mukaan,  kunhan motivaatioo riittää!

Millainen Protun pitäisi mielestäsi olla viiden vuoden kuluttua?

- 5 vuoden päästä Protun kuuluisi olla kasvanut ja kokenut edelläkävijä vapaaehtoisjärjestöissä, mutta on edelleen paikka kaikille ilman ennakkoluuloja. Ehkäpä protuisia aatteita voisi viedä muuallekin yhteiskuntaan! Ihan jokainen voisi hyötyä avoimesta ja hyvästä keskustelu- ja palautteenantokulttuurista.

 

Oscar Slotte

Kuka olet ja mistä tulet? 

Morjens! Oon Oscar ja tuun semmosesta kolosta kuin Siuntio.
Mitä olet tehnyt Protussa?
Parin svenskaleirin vetämisen ohella olen viimeiset vuodet pyörinyt Svenskagruppenissa, joista viimeiset kaksi vuotta laivan puheenjohtajana. Keväällä lähdin sitten kokeilemaan hallitustyötä ja viimeisimpinä lisäyksinä listaan ovat liittyminen talousvaliokuntaan ja Protun 30v juhlakomiteaan.
Mikä on lempi leiriteemasi?
Yhteiskunta ja vaikuttaminen
Mikä on parasta, mitä olet Protussa tehnyt/kokenut? 
Kaikki ihanat protuihmiset! Ei voi muuta kun sanoa, että porukka tässä järjestössä on aivan mahtavaa!
Millainen Protun pitäisi mielestäsi olla viiden vuoden kuluttua? 
Protussa on monta hyvää asiaa joita ei missään nimessä kuulu muuttaa, mutta tämä ei tarkoita että Protussa ei olisi mitään parannettavaa. Toivon hartaasti, että Protun kaksikielisyys ei enää viiden vuoden kuluttua lepää vain yhden jaoston varassa, vaan että koko järjestö panostaisi aktiivisesti kaksikielisyyteen. Protun pitää myös panostaa vapaaehtoisiin toimijoihin. Se, että meillä on vapaaehtoisia jotka tekevät työtä maksutta ei ole itsestäänselvyys. Oikeeseen suuntaan ollaan jo menossa, mutta heti kun talousluvut sen sallii pitäisi aktiiveja ruveta hemmottelemaan enemmän. Muistakaa, että virkistynyt ja motivoitunut tekijä saa paljon enemmän aikaan kuin uupunut tekijä. Nähkäämme siis jokavuotiset Proturisteilyt Ahvenanmaalle investointina tulevaisuuteen :D

Sirkka Husu

Olen Sirkka ja asustelen tällä hetkellä Helsingin Kumpulassa, mutta olen edelleen henkinen Kouvolalainen.  

Kävi leirini 2018 kesällä Kuusiluodossa lampaiden ympäröimänä. Tänä kesänä olin apparina Partioniemessä ja kävin Saksassa seikkailemassa Erasmus+ nuorisovaihdossa. Olin myös järjestämässä tämän vuoden Puistista. 

Lempi leiriteemani on yhteiskunta ja vaikuttaminen. Minusta on todella mielenkiintoista kuunnella eritaustaisten nuorten kokemuksia siitä miten nuori pystyy vaikuttamaan nyky-yhteiskunnassa asioihin.  

Tähän on vaikea valita vain yhtä hienoa muistoa protusta, mutta voisin mainita tässä pari mieleen painuvimpaa. Muistelen kaiholla oman leirini viimmeistä iltaa, kun istuimme Kuusiluodossa laiturilla katsoen Arabianrannan valoja. Toinen muistoni kertoo tarinaa Protun tämän kesäiseltä nuorisovaihdolta. Saimme siellä näytettyä saksalaisille ja belgialaisille mahautumisen lahjan, mikä on suurimpia saavutuksiani.

Mielestäni protun pitäisi olla viiden vuoden päästä laajempi ja tunnetumpi. © Prometheus-leirin tuki ry