Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Lähde koulutiedottajaksi!

Kenties toimivin tapa saada tieto Prometheus-leireistä kulkemaan tuleville leiriläisille on se, että itse leirin käyneet nuoret menevät kouluihin kertomaan leireistä!

Koulutiedotus tarkoittaa yleensä protuleirien esittelyä esimerkiksi ET- ja uskonnontunneilla tai vaikka aamunavauksissa. Sen tarkoituksena on kertoa, mitä protuleirit ovat ja mitä niillä tehdään. Tiedottajan on myös hyvä tuoda esiin leirin teemoja ja niiden käsittelytapoja sekä tietenkin omia kokemuksiaan leiriltä.

Koulutiedottamista voi tehdä kuka vain leirillä itse ollut nuori. Kouluissa voi tiedottaa myös yhdessä ystävän kanssa. Vaikka tiedottamista voidaan tehdä mihin vuoden aikaan tahansa, sitä kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman aikaisin, jotta asiasta kiinnostuneet nuoret ehtivät ilmoittautumaan mukaan heille parhaimmin sopiville leireille!

Miksi tiedottaa Protusta kouluissa? 

Prometheus-leirille on vaikea eksyä, jos ei ole sellaisesta ikinä kuullutkaan! Valitettavan harva tietää mikä on Protu ja miten hienoja leirejä meillä on. Tiedotuksen avulla Protu saa enemmän leiriläisiä, enemmän leirejä, enemmän tiimejä ja kaiken kaikkiaan protuilun määrä lisääntyy — ja yhä useampi nuori saa mahdollisuuden osallistua mahtavalle leirille!

HUOM: kaikki syksyn 2018 aikana koulutiedottaneet saavat kiitokseksi joko Protun kangaskassin tai 10 euron alennuksen yhteen kevään 2019 koulutuksista. Eli jos olet suunnitellut lähteväsi tiimiin kesällä 2019, kannattaa lähteä kipin kapin koulutiedottamaan! (Ja vaikka et olisikaan, kannattaa silti koulutiedottaa!) Keväällä 2019 koulutiedottaneet saavat kiitokseksi protukassin.

Näin sen teet eli kuinka koulutiedotus onnistuu:

 1. Mieti, minne kouluun/alueelle haluat mennä koulutiedottamaan.
  - Usein helpoin paikka aloittaa on oma tai vanha koulu, mutta tiedottamaan voi mennä mihin tahansa yläkouluun tai toisen asteen oppilaitokseen.
 2. A) Jos tiedät jo, minne kouluun haluat mennä koulutiedottamaan, ota yhteyttä tiedotusjaoston koulutiedotusvastaavaan (koulutiedotus@protu.fi) ja tilaa koulutiedotuspaketti. 
  - Kerro mihin kouluun/alueelle haluat mennä tiedottamaan.
  - Voit myös kysyä kaikkea mahdollista koulutiedotukseen liittyvää!
  B) Tiedotusjaosto pitää kirjaa missä ollaan oltu ja mihin ollaan menossa. Jos sinulla ei ole mitään tiettyä koulua mielessä, tiedotusjaosto voi kertoa, minne kouluun lähialueellasi kannattaisi mennä tai minne koulutiedottajaa on jo pyydetty.
  - Voit jättää yhteystietosi verkkolomakkeella.
  - Facebookista löytyvästä Koulutiedottajat-ryhmässä etsitään sopivia tyyppejä kertomaan Protusta kouluille, jotka ovat pyytäneet vierailua. 
  - Huom. yhteystietojen jättäminen verkkolomakkeella tai Koulutiedottajat-ryhmään liittyminen eivät velvoita sinua vielä mihinkään.
 3. Toimisto lähettää kiinnostuneille koulutiedottajille koulutiedotuksen avuksi materiaaleja, kuten esitteitä ja julisteitä sekä koulutiedotusoppaan.
 4. Ota yhteyttä tuon koulun opettajaan/rehtoriin.
  - Sovi tiedotuspäivä ja -kellonaika.
  - Selvitä samalla, kuinka pitkään he toivovat sinun esitelmöivän, millä kellonlyömällä he odottavat sinun saapuvan paikalle ja saatko jättää koululle Protun julisteen ja esitteitä tiedotustilaisuuden jälkeen.
 5. Tutustu koulutiedotuspakettiin, tarkista faktat ja suunnittele mitä puhut.
 6. Mene koulutiedottamaan ja pidä hauskaa!
 7. Kun olet käynyt tiedottamassa, täytä koulutiedottajien palautelomake.
 8. Protu kiittää!
  - Saamme taas monta uutta kivaa leiriläistä!

Opettajille / kouluille sivulta löytyy powerpoint-esittely. Esitelmässä voit halutessasi hyödyntää osittain tai kokonaan Protuleirien esittelykalvoja, mutta mikään pakko se ei ole, vaan voit toteuttaa esitelmäsi juuri sinulle sopivalla tavalla.

Koulutiedotuksen sähköpostiosoitteesta voit myös tilata esitteitä ja julisteita jaettavaksi kouluille, nuorisotiloille tai muualle, vaikka et haluaisikaan koulutiedottamaan.

 

Kysymyksiä ja vastauksia koulutiedottamisesta:

Mitä mukaan?

 • Koulutiedotuspaketti (tilaa toimistolta postitse tai hae itse toimistolta)

Milloin & Mihin?

 • Ennen leirejä koska vain. Mielellään jo syksyllä. Leiri-ilmoittautuminen alkaa marraskuussa.

 • Lähikouluusi tai mihin haluat. Voit käydä useammassakin koulussa.

Mille ryhmälle?

 • Riippuu koulun tarpeista ja omasta halustasi. Yleisönä voi olla esimerkiksi kaikki 89.-luokkalaiset tai yläkoulun ET-ryhmät tai vaikka vain yksi luokka (esim. oma luokkasi).

 • Voit käydä myös seniorikoulutiedottamassa ammattikouluissa/lukioissa, tai pitää ohjaajainfon.

Miten otetaan yhteyttä opettajaan?

 • Voit ottaa yhteyttä tuttuun opettajaan tai etsiä yhteystietoja, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite, koulun nettisivuilta.

Miten pitkään?

 • Ihan kuinka pitkään vain sovitte; 2545 minuuttia on hyvä kesto. Sovi tilaisuuden pituus opettajan kanssa etukäteen.

Tarvitsetko vapaata omasta koulustasi?

 • Voit pyytää toimistoa lähettämään sinulle poissaolotodistuksen.

Pitääkö mennä yksin?

 • Saa mennä, jos haluaa, mutta ei ole pakko. Kaveria voi tiedustella koulutiedotus@protu.fi, jos omasta tuttavapiiristä ei löydy sopivaa.

Suunnittele!

 • On hyvä miettiä etukäteen, mistä aikoo puhua ja missä järjestyksessä. Pieni muistilista riittää. Todennäköisesti tiedät jo lähes kaiken olennaisen. Muista että edustat Protua! Lisätietoja saa netistä ja koulutiedotusoppaasta.

Millä tyylillä?

 • Faktat kunnossa, omia kokemuksia kertoillen ja hyvällä fiiliksellä.

Mistä pitää kertoa?
Vastaa näihin kysymyksiin:

 • Mikä on Prometheus-leiri?

 • Kenelle se on suunnattu?

 • Mitä Protulla tehdään - teemat ja käsittelytavat?

 • Ketkä vetävät leiriä?

 • Mitä leiri maksaa?

 • Mistä saa lisätietoja ja kuinka voi ilmoittautua?

© Prometheus-leirin tuki ry