Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautumisohjeet koulutuksiin

Roolihaku alkaa lokakuun alussa ja koulutuksiin ilmoittautuminen joulukuun alussa!

Ihanaa, että olet päättänyt lähteä Prometheus-leiritiimiin! Leirinvetäjät käyvät keväisin koulutukset, joissa opitaan tarpeellisia käytännön asioita sekä kehitetään vetämiseen liittyviä taitoja.

Ohjuskoulutuksiin ilmoittautumisen kolme vaihetta:

1. Kirjautuminen sivustolle

Jos sinulla on käyttäjätunnus (olet ollut leirillä, tiimissä, jäsen, jne.), älä tee tuplatunnusta, vaan pyydä salasana neitissä: Etusivu > Jäsenalue -> Pyydä uutta salasanaa.

Jos sinulla ei ole tunnusta, rekisteröidy täällä.

 

2. Tiimiroolin haku

Roolihakemus löytyy käyttäjän profiilisivulta.

Roolin saaminen voi kestää muutaman päivän: ilmoitus tulee s-postiin ja rooli näkyy profiilissa. Roolit myönnetään hakujärjestyksessä niin kauan, kuin vastaavia koulutuspaikkoja riittää.

Oikea tiimiläisyysrooli riippuu a) iästä: APUOHJAAJAT on alle 20-vuotiaita ja OHJAAJAT vähintään 20-vuotiaita, sekä b) protukokemuksesta: katso alla oleva taulukko!


APUOHJAAJIEN ROOLIT  (Jäsenyyttä edellytetään: tarvittaessa liittymisohje täällä.)

RooliLyhenneLeirinvetokokemus
Uusi apuohjaajaUAEnsimmäistä kertaa apuohjaajana
Uusvanha apuohjaajaUVAToista kertaa apuohjaajana
Vanhavanha apuohjaajaVVAKolmatta tai neljättä kertaa apuohjaajana

 

 OHJAAJIEN ROOLIT

RooliLyhenne Leirinvetokokemus
Uusi ohjaajaUOEnsimmäistä kertaa ohjaajana (vaikka olisi ollut apparina, jos siitä on yli kolme vuotta tulevana leirikesänä)
Uusi protukasvanut ohjaajaUPOEnsimmäistä kertaa ohjaajana, mutta toiminut tulevaa leirivuotta edeltävien kolmen vuoden sisällä apuohjaajana/rekrytoijana/kouluttajana
Uusvanha ohjaajaUVO

Toiminut UO:na tai UPO:na  

Vanhavanha ohjaajaVVO

Toiminut useamman kerran ohjaajana tai kerran UPO:na tai UVO:na.

 

3. Koulutuksiin ilmoittautuminen

Roolin saatuasi pääset Koulutukset-sivulla ilmoittautumaan koulutuksiin. Sivu löytyy myös ylävalikkosta; jos sivu ei näy, tarkista roolisi! Ilmoittautuminen avautuu joulukuussa ja jatkuu niin kauan kuin paikkoja riittää.

  • Järjestelmä näyttää avoimena ne koulutukset, jotka sopivat roolillesi ja joissa on vielä tilaa roolillesi.

Kaikki käyvät kaksi koulutusta, jotka ovat tammi-maaliskuussa, poikkeuksena VVA:t, UVO:t ja VVO:t yhden.

Eri koulutukset on räätälöity eri rooleille: SUPER1- ja SUPER2 -koulutukset sopivat aivan kaikille, myös UA:lle. Esim. UA1-koulutukset on vain UA:lle ja TEEMA-koulutukset aikaisemmin tiimissä olleille. Lisätietoa on täällä.

 

ERI ROOLEILLE SOPIVAT KOULUTUKSET

Rooli1-koulutus2-koulutusLisätietoja
UA

Super1/Sve1 tai UA1

Super2/Sve2

UA:n 1-koulutus on Super1/Sve1, jos lähellä ei ole UA1:stä
UVATEEMA tai Super1/Sve1Super2/Sve2

UVA:n 1-koulutus on TEEMA, johon matkat korvataan koko maasta. Super1/Sve1 on vaihtoehto, jos haluaa kerrata perusasioita.

VVA  -
TEEMA tai Super2/Sve2VVA voi valita: TEEMA tai Super2/Sve2. Voi käydä myös molemmat ja matkat molempiin korvataan.
UOSuper1/Sve1Super2/Sve2 
UPOTEEMA tai UPO1 tai Super1/Sve1Super2/Sve2

UPO voi korvata 1-koulutuksensa myös EA-koulutuksella.

UVO

ja

VVO

Yksi koulutus riittää ja VOE-koulutusta suositellaan lämpimästi, mutta melkein kaikki koulutukset sopivat (paitsi UA1 ja UPO1). Jos UVO/VVO haluaa EA-koulutuksen, se tulee käydä toisen koulutuksen lisäksi.

3 v. tai yli toiminnasta poissa olleita suositellaan päivittävän tietonsa yhdessä tai kahdessa koko viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. UO-rooli on myös vaihtoehto, jos kokee, että Protu-toiminnasta on jo kauan aikaa.

Jos oman paikkakuntasi koulutuksen roolikiintiö on täynnä, ota yhteyttä toimistoon protu@protu.fi, niin sinua autetaan etsimään koulutus!

Koulutuksien kesto on lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään ja niihin on yhteiskuljetus lähimmältä juna-asemalta, jos paikkaan ei pääse julkisilla. Tarkemmat tiedot: Yhteiskuljetustiedot.

Ilmoittaudu oman alueesi koulutuksiin, jos haluat, että matkakulusi korvataan, lisätietoa täältä: matkakorvaukset. Jos oman alueesi koulutus ei jonkin painavan syyn vuoksi sovi, voit tiedustella toimistolta, saatko matkakorvaukset muuhun koulutukseen. Omalla kustannuksella voit myös mennä muihin koulutuksiin.

Noin viikkoa ennen koulutusta saat sähköpostiisi koulutuskirjeen, josta löydät ohjeet koulutukseen saapumisesta sekä omien kouluttajiesi yhteystiedot.

 

Huhtikuun lopussa-toukokuussa leiritiimiin otetut osallistuvat tiiminsä kanssa tiimikoulutukseen, josta tulee ilmotus tiimiläisille erikseen. Tiimikoulutuksiin maksetaan matkakulut asuinpaikasta riippumatta, koska tätä koulutuspaikkaa ei voi itse valita.

Koulutusmaksut

Koulutuksessa peritään käteisellä täysihoitomaksu, joka on Protun jäseniltä 25 € ja ei-jäseniltä 30 € (Huom. UA, UVA ja VVA -kouluttautuvien on oltava jäseniä). Täysihoitomaksu sisältää ruoan, majoituksen ja yhteiskuljetuksen sekä tietysti koulutuksen ohjelman. Mikäli joudumme laskuttamaan maksun jälkikäteen, laskuun lisätään 5 € laskutuslisä. Huomaa peruutusehdot.

Lisätietoja

Jos jokin jäi arveluttamaan, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia -sivu!

Ohjeet koulutuksen itse vaihtamiseen tai perumiseen löytyy täältä.

Omien koulutusten käytännön asioista kysytään vastuukouluttajilta, joiden yhteystiedot saat sähköostitse koulutuskirjeessä viikkoa ennen koulutusta.

Koulutustoiminnasta Protussa vastaa koulutusjaosto, koulutus@protu.fi, jolta voit kysyä koulutusten sisällöistä, ilmoittautumisohjeista jne.

Huomaathan, että nykyisen lainsäädännön puitteissa Protulla on mahdollisuus tarkistaa apuohjaajina ja ohjaajina toimivien rikostausta

 

Kohti koulutuskevättä!

© Prometheus-leirin tuki ry