Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautumisohjeet koulutuksiin

Roolihaku alkaa lokakuun alussa ja koulutuksiin ilmoittautuminen joulukuun alussa!

Ihanaa, että olet päättänyt lähteä Prometheus-leiritiimiin! Leirinvetäjät käyvät keväisin koulutukset, joissa opitaan tarpeellisia käytännön asioita sekä kehitetään vetämiseen liittyviä taitoja.

Ohjuskoulutuksiin ilmoittautumisen vaiheet:

  1. Kirjaudu sivustolle
  2. Huom. apuohjaajaksi hakijan tulee olla Protun jäsen: profiilissa on tieto "jäsen, jäsennumero". Ohjaajien jäsenyys ei ole pakollinen, mutta mm. koulutusmaksut on halvempia jäsenille. Täällä on jäsenhakuohje.
  3. Hae apuohjaaja-/ohjaajaroolia netissä (alkaen 1.10. ja rooleja annetaan 1.11. alaken). Tieto omasta roolista tulee sähköpostitse, jolloin se näkyy myös omassa profiilissa.
  4. Ilmoittaudu koulutuksiin Koulutuksiin ilmoittautuminen aukeaa 1.12. ja jatkuu niin kauan, kuin omaa roolia vastaavia koulutuspaikkoja on jäljellä.

 

1. Kirjautuminen sivustolle

Jos sinulla on käyttäjätunnus, kirjaudu sillä. Älä tee tuplatunnusta! Sinulla on tunnus, jos olet joskus ilmoittautunut Protun leirille, ohjaajaksi, jäseneksi, jne.

Uuden salasanan voi tilata kohdassa: Jäsenalue -> Pyydä uutta salasanaa. Salasana tulee tunnuksesi s-postiosoitteen. (Huom. leiriläinen: osoitteeksi on saatettu antaa huoltajan s-posti.) Lisäohjeita saa toimistolta.

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta, rekisteröidy täällä.

 

2. Jäsenyys

Apuohjaajaksi hakevalla on oltava voimassa oleva Protun jäsenyys: profiilissasi näkyy "Jäsen, jäsennumero". HUOM. leirin käynyt ei suoraan ole jäsen eli jäsenyyttä haetaan erikseen! Ohjaajille jäsenyys ei ole tiimissä toimimisen edellytys, mutta jäsenille koulutukset ovat edullisempia ja toki on hyvä, että toiminnassa mukana olevat ovat yhdistyksen jäseniä! Jäsenyyttä haetaan täältä löytyvillä ohjeilla.

 

3. Ohjaaja- eli tiimiroolin haku

Koulutuksiin ilmoittautumiseen tarvitaan apuohjaaja- tai ohjaajarooli (tiimirooli), joka vaihtelee iän ja protukokemuksen mukaan. Löydät itsellesi sopivan roolin alla olevasta taulukosta.

Tee roolihakemus. Lomake löytyy sisäänkirjautuneen käyttäjän omalta profiilisivulta painamalla "Jätä roolihakemus"-painiketta.

Roolit myönnetään hakujärjestyksessä ja kutakin roolia myönnetään niin paljon, kuin roolia vastaavia koulutuspaikkoja riittää. Jos sinulla on kysyttävää rooleista, ota yhteyttä toimistoon tai koulutusjaostoon. Roolin tulo voi kestää muutaman päivän toimiston töistä riippuen. Rooli-ilmoitus tulee tunnuksen s-postiin, jolloin rooli näkyy omassa profiilissa.

 

Apuohjaajat: leirivuonna alle 20-vuotiaat hakevat kokemustaan vastaavaa UA-, UVA- tai VVA- roolia

RooliLyhenneLeirinvetokokemus
Uusi apuohjaajaUAEnsimmäistä kertaa apuohjaajana
Uusvanha apuohjaajaUVAToista kertaa apuohjaajana
Vanhavanha apuohjaajaVVAKolmatta tai neljättä kertaa apuohjaajana

 

Ohjaajat: leirivuonna vähintään 20 vuotta täyttävät hakevat kokemustaan vastaavaa UO-, UPO-, UVO- tai VVO -roolia

RooliLyhenneLeirinvetokokemus
Uusi ohjaajaUOEnsimmäistä kertaa ohjaajana (vaikka olisi ollut apparina, jos siitä on yli kolme vuotta tulevana leirikesänä)
Uusi protukasvanut ohjaajaUPOEnsimmäistä kertaa ohjaajana, mutta toiminut tulevaa leirivuotta edeltävien kolmen vuoden sisällä apuohjaajana/rekrytoijana/kouluttajana
Uusvanha ohjaajaUVO

Toiminut UO:na tai UPO:na  

Vanhavanha ohjaajaVVO

Toiminut useamman kerran ohjaajana tai kerran UPO:na tai UVO:na.

Roolin saatusi voit ilmoittautua koulutuksiin. Oman roolinsa voi tarkistaa sivuille kirjautuneena omista tiedoistaan kohdasta Roolit.

 

3. Koulutuksiin ilmoittautuminen

Koulutukset ovat viikonloppuisin alkaen tammikuusta ja viimeiset ovat maaliskuun lopussa. Kaikkien pitää käydä sekä 1- että 2-koulutus, poikkeuksena useamman kerran tiimissä olleet VVA/UVO/VVO-roolit.

UA, UVA, UO ja UPO käyvät kaksi koulutusta: ensin 1- ja sitten 2-koulutuksen.

VVA, UVO ja VVO käyvät vähintäin yhden koulutuksen (ks. taulukko alla).

Myöhemmin keväällä koko leiritiimi osallistuu vielä yhdessä tiimikoulutukseen.

Eri koulutukset on räätälöity tiettyjä rooleja varten: SUPER1- ja SUPER2 -koulutukset sopivat kaikille apuohjaajille (myös UA:lle) ja ohjaajille. UA1-koulutukset on vain uusille apuohjaajille ja TEEMA-koulutukset vain aikaisemmin tiimissä olleille. Eri rooleille tarjottavat koulutukset on listattu alla olevaan taulukkoon. Lisätietoja koulutustyypeistä saat täältä.

Rooli1-koulutus2-koulutusLisätietoja
UA

Super1/Sve1 tai UA1

Super2/Sve2

UAn 1-koulutus on Super1/Sve1, jos lähialueella ei ole UA1:stä
UVATEEMA tai Super1/Sve1Super2/Sve2

UVAn 1-koulutus on TEEMA, johon matkat korvataan koko maasta. Super1/Sve1 on vaihtoehto, jos haluaa kerrata perusasioita.

VVA  -
TEEMA tai Super2/Sve2VVA voi valita: TEEMA tai Super2/Sve2. Voi käydä myös molemmat ja matkat molempiin korvataan.
UOSuper1/Sve1Super2/Sve2 
UPOTEEMA tai UPO1 tai Super1/Sve1Super2/Sve2

UPO voi korvata 1-koulutuksensa myös EA-koulutuksella.

UVO

ja

VVO

Kaikki koulutukset paitsi UA1-/UPO1-/EA. HUOM: VOE-koulutus, jota suositellaan lämpimästi vanhoille ohjaajille. (Jos UVO/VVO haluaa EA-koulutuksen, se tulee käydä muun koulutuksen lisäksi.)

Pitkään toiminnasta poissa olleita (3 v. tai yli) ohjaajia suositellaan päivittävän tietonsa yhdessä tai kahdessa koko viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. UO-rooli on myös hyvä vaihtoehto, jos kokee, että Protu-toiminnasta on jo kauan aikaa.

 

Ilmoittautuminen koulutuksiin tehdään Koulutukset-sivulla

Koulutukset-sivu löytyy myös ylävalikkosta, kun on kirjautuneena Protun sivustolle. Jos koulutukset-sivu ei näy, tarkista roolisi omista tiedoistasi. Äsken haettu rooli ei päivity heti, sillä käsittelyyn menee aikaa toimiston työtilanteesta riippuen.

Klikkaa listalla olevaa koulutusta nähdäksesi, sopiiko se sinulle ja onko siinä tilaa. Järjestelmä ei hyväksy ilmoittautumistasi, jos koulutus ei sovi roolillesi elio on väärän tyyppinen.

Jos oman paikkakunnan koulutukset on roolin kiintiön osalta sulkeutuneet, ja jos sinulla on tiimirooli, mutta et pysty ilmoittautumaan koulutuksiin, ota yhteyttä toimistoon!

Koulutusviikonloput kestävät lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Jos joudut matkustamaan kotikaupungistasi koulutuksiin, sinulla on tarvittaessa mahdollisuus saada matkakorvauksia.

Useimpiin koulutuksista järjestetään yhteiskuljetus lähimmältä juna-asemalta. Kaikkien koulutusten yhteiskuljetusten lähtöajat ja -paikat löytyvät täältä.

Ilmoittaudu ensisijaisesti oman alueesi koulutuksiin, jos haluat, että matkakulusi korvataan. Jos oman alueesi koulutus ei jonkin painavan syyn vuoksi sovi, voit tiedustella Protun toimistolta, saatko matkakorvaukset kauempana olevaan koulutukseen. Huhti-toukokuussa järjestettäviin tiimikoulutuksiin maksetaan matkakulut asuinpaikasta riippumatta.

Noin viikkoa ennen koulutusta saat sähköpostiisi koulutuskutsun, josta löydät tiedot koulutukseen saapumisesta sekä omien kouluttajiesi yhteystiedot.

 

Koulutusmaksut

Osallistujilta peritään koulutuksessa täysihoitomaksu, joka on Protun jäseniltä 25 € ja ei-jäseniltä 30 €. Täysihoitomaksu sisältää ruoan, majoituksen ja yhteiskuljetuksen sekä tietysti koulutuksen ohjelman. (Huom. apuohjaajaksi kouluttautuvien on oltava yhdistyksen jäseniä).

Maksaminen tapahtuu koulutuksessa paikan päällä käteisellä. Mikäli joudumme laskuttamaan maksun jälkikäteen, laskuun lisätään 5 € laskutuslisä.

Huomaa peruutusehdot.

 

Lisätietoja

Jos jokin jäi arveluttamaan, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia -sivu!

Koulutusilmoittautumisia ja niihin liittyviä kysymyksiä hoitaa Protun toimisto. Ohjeet koulutusten vaihtamiseen tai perumiseen netissä löydät täältä.

Omien koulutustesi asioista tietävät parhaiten kouluttajat, joiden yhteystiedot saat sähköpostiisi koulutuskutsussa. Heiltä voit kysyä vaikka ruoka-asioista, kulkuyhteyksistä ja muista käytännön asioista.

Koulutustoiminnasta ylipäätänsä vastaa koulutusjaosto, jolta voit kysyä erityisistä roolijärjestelyistä, koulutusten sisällöistä, ilmoittautumisohjeista jne.

Huomaathan, että nykyisen lainsäädännön puitteissa Protulla on mahdollisuus tarkistaa apuohjaajina ja ohjaajina toimivien rikostausta.

 

Kohti koulutuskevättä!

© Prometheus-leirin tuki ry