Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautumisohjeet koulutuksiin

Roolihaku alkaa lokakuun alussa ja koulutuksiin ilmoittautuminen joulukuun alussa!

Ihanaa, että olet päättänyt lähteä Prometheus-leiritiimiin! Leirinvetäjät käyvät keväisin koulutukset, joissa opitaan tarpeellisia käytännön asioita sekä kehitetään vetämiseen liittyviä taitoja.

Ohjuskoulutuksiin ilmoittautumisen vaiheet:

  1. Kirjautuminen sivustolle, voit tarkistaa tunnuksesi tiedot milloin vain  -  tai tehdä tunnuksen, jos et ole ennen kirjautunut sivuillemme (älä tee uutta, jos sinulla on tunnus: mm. leiriläisellä on!).
  2. Appariksi hakija: tarkista, että jäsenyytesi on voimassa, jolloin tunnuksellasi on jäsen-rooli ja jäsennumero! Jos et ole jäsen, hae jäsenyyttä (ohjeet) mahdollisimman pian, jotta se ehditään hyväksyä ajoissa.
  3. Roolin hakeminen aukeaa lokakuun alussa. Roolien myöntäminen aloitetaan vasta 1.11., ja tieto roolista lähetetään sähköostitse.
  4. Koulutuksiin ilmoittautuminen aukeaa 1.12. ja jatkuu niin kauan, kuin omaa roolia vastaavia koulutuspaikkoja on jäljellä.

 

1. Kirjautuminen sivustolle

Älä tee tuplatunnusta! Sinulla on jo käyttäjätunnus, jos olet aikaisemmin ilmoittautunut johonkin Protussa: leirille, ohjaajaksi, jäseneksi, jne.

Voit tilata uuden salasan välilehdeltä: Jäsenalue -> Pyydä uutta salasanaa. Jos et saa salasanaviestiä, kokeile vanhalla s-postiosoitteellasi tai huoltajan s-postiosoitteella, jos annoitte sen tunnuksesi s-postiosoitteeksi! (Voit vaihtaa siihen omasi, kun olet ensin kirjautunut) Mikäli et sittenkään pääse kirjautumaan ota yhteyttä toimistoon.

Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta sivustolle, voit luoda sellaisen täällä. Rekisteröityessäsi saat sähköpostiisi varmistusviestin, jonka linkkiä klikkaamalla viimeistelet rekisteröitymisesi.

 

2. Ohjustyypin valitseminen ja roolin hakeminen

Ennen koulutuksiin ilmoittautumista sinun on haettava itsellesi sopivaa roolia.

Apuohjaajaksi kesälle 2019 hakevalla on oltava vuoden 2018 voimassa oleva Protun jäsenys. Haethan jäsenyyttä hyvissä ajoin! (Jäsenyys näkyy käyttäjätunnuksellasi: jäsen-rooli ja jäsennumero.) Ohjaajille jäsenyys ei ole tiimissä toimimisen edellytys, mutta jäsenille koulutukset ovat edullisempia ja toki on hyvä, että toiminnassa mukana olevat ovat yhdistyksen jäseniä! Jäsenyyttä haetaan täältä löytyvillä ohjeilla.

Kutakin roolia myönnetään hakemisjärjestyksessä ja vastaavien roolien koulutuspaikkojen määrän verran. UA-, UVA- tai VVA-rooli myönnetä vasta, kun jäsenyys on voimassa, jos jäsenyyttä ei hakuhetkellävielä ole.

 

Sopivan roolin löydät alla olevasta taulukosta tai kaaviosta:

Leirivuonna alle 20-vuotiaat = apuohjaajat hakevat protu-kokemustaan vastaavaa roolia (UA, UVA, VVA):

RooliLyhenneKuvaus
Uusi apuohjaajaUAEnsimmäistä kertaa apuohjaajana
Uusvanha apuohjaajaUVAToista kertaa apuohjaajana
Vanhavanha apuohjaajaVVAKolmatta kertaa apuohjaajana

Leirivuonna vähintään 20 vuotta täyttävät = ohjaajat hakevat protu-kokemustaan vastaavaa ohjaajan roolia (UO, UPO, UVO, VVO):

RooliLyhenneKuvaus
Uusi ohjaajaUOEnsimmäistä kertaa ohjaajana (vaikka olisi ollut apparina, jos siitä on yli kolme vuotta tulevana leirikesänä)
Uusi protukasvanut ohjaajaUPOEnsimmäistä kertaa ohjaajana, mutta toiminut tulevaa leirivuotta edeltävien kolmen vuoden sisällä apuohjaajana/rekrytoijana/kouluttajana
Uusvanha ohjaajaUVO

Toiminut UO:na tai UPO:na  

Vanhavanha ohjaajaVVO

Toiminut useamman kerran ohjaajana tai kerran UPO:na tai UVO:na.

Hae itsellesi sopiva rooli klikkaamalla kirjautumisen jälkeen sivun oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi. Valitse sitten Jätä roolihakemus.

Hae roolia ja odota hakemuksesi hyväksymistä. Vasta saatuasi roolin voit ilmoittautua koulutuksiin. Oman roolinsa voi tarkistaa sivuille kirjautuneena omista tiedoistaan kohdasta Roolit. (Huom. appariksi hakijalla pitää näkyä myös Jäsen-rooli!). Kutakin roolia myönnetään vain koulutuspaikkojen verran.

Toimistolla myönnetään rooleja hakujen saapumisjärjestyksessä ja työtilanteen salliessa. Jos sinulla on kysyttävää rooleista niin ota yhteyttä toimistoon tai koulutusjaostoon

 

3. Koulutusten valitseminen ja ilmoittautuminen

Koulutukset ovat viikonloppuisin alkaen tammikuusta ja viimeiset ovat maaliskuun lopussa. Kaikkien pitää käydä sekä 1- että 2-koulutus, poikkeuksena useamman kerran tiimissä olleet VVA/UVO/VVO-roolilaiset.

UA, UVA, UO ja UPO käyvät kaksi koulutusta: ensin super1- tai UA1- ja sitten super 2-koulutuksen.

VVA, UVO ja VVO käyvät vähintäin yhden koulutuksen (ks. taulukko alla).

Myöhemmin keväällä koko leiritiimi osallistuu vielä yhdessä tiimikoulutukseen.

 

Eri koulutukset on räätälöity tiettyjä rooleja varten: SUPER1- ja SUPER2-koulutukset sopivat kaikille, sekä apuohjaajille että ohjaajille. UA1-koulutukset on tarkoitettu uusille apuohjaajille, TEEMA-koulutuset puolestaan jo aikaisemmin tiimissä olleille. Eri rooleille tarjottavat koulutukset on listattu alla olevaan taulukkoon. Lisätietoja koulutustyypeistä saat täältä.

Rooli1-koulutus2-koulutusLisätietoja
UA

UA1 tai SUPER1/sve1/eng1

SUPER2/sve2/eng2

UA:n 1-koulutus on SUPER1/Svenksa1/English1, jos lähialueella ei ole UA1:stä
UVATEEMA tai SUPER1/sve1/eng1SUPER2/ sve2/eng2

UVA:n 1-koulutus on TEEMA, johon matkat korvataan koko maasta. SUPER1/sve1/eng1 on vaihtoehto, jos haluaa kerrata perusasioita.

VVA  -
TEEMA tai SUPER2/sve2/eng2VVA voi valita: TEEMA tai SUPER2/SVENSKA2. Voi käydä molemmat ja matkat molempiin korvataan.
UOSUPER1/sve1/eng1SUPER2/sve2/eng2 
UPOTEEMA tai UPO1 tai SUPER1/sve1/eng1SUPER2/sve2/eng2

UPO voi korvata toisen koulutuksistaan myös EA-koulutuksella.

UVO

ja

VVO

Mikä tahansa koulutus paitsi UA1-/UPO1-/EA.Tarjolla on erityinen VOE-koulutus, jota suositellaan lämpimästi vanhoille ohjaajille. Mikäli UVO/VVO haluaa EA-koulutuksen, se tulee käydä muun koulutuksen lisäksi.

Pitkään toiminnasta poissa olleita (3 v. tai yli) ohjaajia suositellaan päivittävän tietonsa yhdessä tai kahdessa viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. UO:n rooli on myös vaihtoehto, jos kokee, että Protu-toiminnasta on jo kauan aikaa.

 

Varsinainen koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu Koulutukset-sivulla

Koulutukset-sivu näkyy kirjautumisen jälkeen ylävalikkossa. Klikkaa koulutusta nähdäksesi, sopiiko se sinulle ja onko siinä tilaa. Järjestelmä ei hyväksy ilmoittautumistasi, jos koulutus on sinulle väärän tyyppinen.

Jos koulutuksia ei näy, tarkista omista tiedoistasi roolisi. Äskettäin haettu rooli ei heti päivity, sillä käsittelyyn menee jokin aika toimiston työtilanteesta riippuen.

Joskus oman paikkakunnan koulutukset ovat ilmoittautujan roolin kiintiön osalta saattaneet sulkeutua ja silloin toimiston avustuksella etsitään tilalle jokin toinen koulutuspaikka; eli jos sinulle on myönnetty rooli, mutta et silti pysty ilmoittautumaan 1- tai 2-koulutukseen, ota yhteyttä toimistoon!

Koulutusviikonloput kestävät lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Jos joudut matkustamaan kotikaupungistasi koulutuksiin, sinulla on tarvittaessa mahdollisuus saada matkakorvauksia.

Ilmoittaudu ensisijaisesti oman alueesi koulutuksiin, jos haluat, että matkakulusi korvataan. Jos oman alueesi koulutuksen ajankohta ei jonkun painavan syyn vuoksi sovi, voit tiedustella Protun toimistolta, saatko matkakorvaukset kauempana olevaan koulutukseen. Huhti-toukokuussa järjestettäviin tiimikoulutuksiin maksetaan matkakulut asuinpaikasta riippumatta.

Noin viikkoa ennen koulutusta saat sähköpostiisi koulutuskutsun, josta löydät tiedot koulutukseen saapumisesta sekä omien kouluttajiesi yhteystiedot.

 

Koulutusmaksut

Osallistujilta peritään pieni täysihoitomaksu, joka on jäseniltä 25 € ja ei-jäseniltä 30 € ja se sisältää ruoan, majoituksen ja ohjelman lisäksi myös yhteiskuljetuksen. (Huom. apuohjaajaksi kouluttautuvien on oltava yhdistyksen jäseniä).

Maksaminen tapahtuu koulutuksessa paikan päällä käteisellä. Mikäli joudumme laskuttamaan maksun jälkikäteen, laskuun lisätään 5 € laskutuslisä.

Huomaa peruutusehdot.

 

Lisätietoja

Jos jokin jäi arveluttamaan, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia -sivu!

Koulutusilmoittautumisia ja niihin liittyviä kysymyksiä hoitaa Protun toimisto. Ohjeet koulutusten vaihtamiseen tai perumiseen netissä löydät täältä.

Omien koulutustesi asioista tietävät parhaiten kouluttajat, joiden yhteystiedot saat sähköpostiisi koulutuskutsussa. Heiltä voit kysyä vaikka ruoka-asioista, kulkuyhteyksistä ja muista käytännön asioista.

Koulutustoiminnasta ylipäätänsä vastaa koulutusjaosto, jolta voit kysyä erityisistä roolijärjestelyistä, koulutusten sisällöistä, ilmoittautumisohjeista, jne.

Huomaathan, että nykyisen lainsäädännön puitteissa Protulla on mahdollisuus tarkistaa apuohjaajina ja ohjaajina toimivien rikostausta.

 

Kohti koulutuskevättä!

© Prometheus-leirin tuki ry