Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautumisohjeet koulutuksiin

HUOM! Roolihaku kesän 2020 leireille alkaa 1.10. ja koulutuksiin ilmoittautuminen 1.12.!

Ihanaa, että olet päättänyt lähteä Prometheus-leiritiimiin! Leirinvetäjät käyvät keväisin koulutukset, joissa opitaan tarpeellisia käytännön asioita sekä kehitetään vetämiseen liittyviä taitoja.

Ohjuskoulutuksiin ilmoittautumisen kolme vaihetta:

1. Kirjautuminen sivustolle

Jos sinulla on käyttäjätunnus (olet ollut leirillä, tiimissä, jäsen, jne.), älä tee tuplatunnusta, vaan pyydä salasana neitissä: Etusivu > Jäsenalue -> Pyydä uutta salasanaa.

Jos sinulla ei ole tunnusta, rekisteröidy täällä.

 

2. Tiimiläisroolin haku

Roolia haetaan Protun nettisivuilla omasta käyttäjäprofiilista. Kirjaudu ensin sivuille sisään omalla käyttäjätunnuksellasi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi. Sen jälkeen klikkaa “Jätä roolihakemus” -linkkiä, valitse pudotusvalikosta oma roolisi (apua oikean roolin valintaan löytyy alapuolelta), ja paina lopuksi “Lähetä roolihakemus”. Onnistuneen roolihakemuksen jälkeen sivulle ilmestyy teksti: “Your application was received for:”. Roolihakemukset hyväksytään Protun toimistolla muiden töiden lomassa, joten sen hyväksymisessä voi kestää muutama päivä. Kun rooli on hyväksytty, siitä lähetetään sinulle sähköpostiviesti ja rooli tulee näkyviin käyttäjäprofiilisi.

Roolia voi hakea kesälle 2020 1.10.2019 alkaen. Rooleja myönnetään hakujärjestyksessä niin kauan, kuin roolia vastaavia koulutuspaikkoja riittää.

Oikea tiimiläisrooli riippuu
a) iästä: APUOHJAAJAT ovat leirivuonna alle 20-vuotiaita ja OHJAAJAT täyttävät leirivuonna vähintään 20-vuotiaita 
b) protukokemuksesta: katso alla oleva taulukko!

 

APUOHJAAJIEN ROOLIT  (Apuohjaajan tulee olla Prometheus-leirin tuki ry:n jäsen. Mikäli et vielä ole jäsen, täytä liittymislomake täällä.)

RooliLyhenneLeirinvetokokemus
Uusi apuohjaajaUAEnsimmäistä kertaa apuohjaajana
Uusvanha apuohjaajaUVAToista kertaa apuohjaajana
Vanhavanha apuohjaajaVVAKolmatta tai neljättä kertaa apuohjaajana

 

OHJAAJIEN ROOLIT (Ohjaajan ei välttämättä tarvitse olla Prometheus-leirin tuki ry:n jäsen, mutta jäsenet saavat koulutuksista alennusta ja muita jäsenetuja.)

RooliLyhenne Leirinvetokokemus
Uusi ohjaajaUOEnsimmäistä kertaa ohjaajana (vaikka olisi ollut apparina, jos siitä on yli kolme vuotta tulevana leirikesänä)
Uusi protukasvanut ohjaajaUPOEnsimmäistä kertaa ohjaajana, mutta toiminut tulevaa leirivuotta edeltävien kolmen vuoden sisällä apuohjaajana/rekrytoijana/kouluttajana
Uusvanha ohjaajaUVO

Toiminut UO:na tai UPO:na  

Vanhavanha ohjaajaVVO

Toiminut useamman kerran ohjaajana tai kerran UPO:na tai UVO:na.

 

3. Koulutuksiin ilmoittautuminen

Roolin saatuasi pääset Koulutukset-sivulla ilmoittautumaan koulutuksiin. Sivu löytyy myös ylävalikkosta "Koulutukset"-nimellä. Jos sivu ei näy, tarkista roolisi!

Koulutuksiin ilmoittautuminen kesän 2020 leirejä varten alkaa 1.12.2019. Koulutuksiin ilmoittautuminen jatkuu niin kauan kuin koulutuksissa on tilaa. Osa koulutuksista täyttyy heti joulukuussa, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa.

 Järjestelmä näyttää avoimena eli vihreällä värillä ne koulutukset, jotka sopivat roolillesi ja joissa on vielä tilaa roolillesi.

Kaikki tiimiläiseksi hakevat käyvät tammi-maaliskuussa kaksi viikonlopun mittaista koulutusta. Poikkeuksena kokeneille leirinvetäjille (VVA:t, UVO:t ja VVO:t) riittää yksi koulutus.

Eri koulutukset on räätälöity eri rooleille: SUPER1- ja SUPER2 -koulutukset sopivat aivan kaikille, myös UA:lle. Esim. UA1-koulutukset on vain UA:lle ja TEEMA-koulutukset aikaisemmin tiimissä olleille. Lisätietoa on täällä.

Alla olevasta taulukosta voit katsoa omalta rooliltasi vaaditut koulutukset:

ERI ROOLEILLE SOPIVAT KOULUTUKSET

Rooli1-koulutus2-koulutusLisätietoja
UA

SUPER1/SVENSKA1 tai UA1

SUPER2/SVENSKA2

UA voi valita, haluaako käydä 1-koulutuksensa UA1- vai SUPER1-koulutuksessa. Tosin jos omalla lähialueella ei järjestetä UA1-koulutusta, silloin 1-koulutus on SUPER1.
UVATEEMA tai SUPER1/SVENSKA1SUPER2/SVENSKA2

UVA:n 1-koulutus on lähtökohtaisesti TEEMA, johon matkat korvataan koko maasta. SUPER1/SVENSKA1 on myös vaihtoehto, jos ei halua matkustaa kauas, tai jos haluaa kerrata perusasioita.

VVA  -
TEEMA tai SUPER2/SVENSKA2VVA voi valita: TEEMA tai SUPER2/SVENSKA2. Halutessaan VVA voi käydä myös kaksi koulutusta, jolloin matkat molempiin koulutuksiin korvataan korvataan.
UOSUPER1/SVENSKA1SUPER2/SVENSKA2 
UPOTEEMA tai UPO1 tai SUPER1/SVENSKA1SUPER2/SVENSKA2

UPO voi korvata 1-koulutuksensa myös EA-koulutuksella.

UVO

ja

VVO

Yksi koulutus riittää ja VOE-koulutusta suositellaan lämpimästi, mutta melkein kaikki koulutukset sopivat (paitsi UA1 ja UPO1). Jos UVO/VVO haluaa EA-koulutuksen, se tulee käydä toisen koulutuksen lisäksi.

3 vuotta tai pidempään toiminnasta poissa olleita suositellaan päivittävän tietonsa yhdessä tai kahdessa koko viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. UO-roolin haku on myös vaihtoehto, jos kokee, että Protu-toiminnasta on jo kauan aikaa.

Jos oman paikkakuntasi koulutus on täynnä, ota yhteyttä toimistoon protu@protu.fi, niin sinua autetaan etsimään koulutus!

Koulutuksien kesto on lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään ja niihin on yhteiskuljetus lähimmältä juna-asemalta, jos paikkaan ei pääse julkisilla. Koulutusten yhteiskuljetuksien tarkat tiedot löytyy täältä: Yhteiskuljetustiedot.

Ilmoittaudu oman alueesi koulutuksiin, jos haluat, että matkakulusi korvataan, lisätietoa täältä: matkakorvaukset. Jos oman alueesi koulutus ei jonkin painavan syyn vuoksi sovi, voit tiedustella toimistolta, saatko matkakorvaukset muuhun koulutukseen. Omalla kustannuksella voit myös mennä muihin koulutuksiin.

Noin viikkoa ennen koulutusta saat sähköpostiisi koulutuskirjeen, josta löydät ohjeet koulutukseen saapumisesta sekä omien kouluttajiesi yhteystiedot.

Leiritiimeihin valitut osallistuvat vielä myöhemmin keväällä (huhti-toukokuussa) oman tiiminsä kanssa tiimikoulutukseen, josta tiedotetaan tiimiläisiä erikseen. Tiimikoulutuksiin maksetaan matkakulut asuinpaikasta riippumatta, koska tätä koulutuspaikkaa ei voi itse valita.

Koulutusmaksut

Koulutusten osallistujilta peritään pieni täysihoitomaksu, joka sisältää ruoan, majoituksen, ohjelman, vakuutuksen ja yhteiskuljetuksen. UA1-, SUPER1-, SUPER2- ja TEEMA-koulutusten täysihoitomaksu on Protun jäseniltä 25€ ja ei-jäseniltä 30€. UPO1-koulutuksen täysihoitomaksu on 5€ ja VOE-koulutusten jäseniltä 15€ ja ei-jäseniltä 20€. (Huom. apuohjaajaksi kouluttautuvien on oltava yhdistyksen jäseniä).

Maksaminen tapahtuu koulutuksessa paikan päällä käteisellä. Mikäli joudumme laskuttamaan maksun jälkikäteen, laskuun lisätään 5€ laskutuslisä.

Mikäli tarvitset alennusta täysihoitomaksuun vähävaraisuuden tai muun syyn perusteella, voit hakea alennusta vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella Protun toimistolle osoitteeseen protu@protu.fi.

Huomaa peruutusehdot.

Lisätietoja

Jos jokin jäi arveluttamaan, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia -sivu!

Ohjeet koulutuksen itse vaihtamiseen tai perumiseen löytyy täältä.

Omien koulutusten käytännön asioista kysytään vastuukouluttajilta, joiden yhteystiedot saat sähköostitse koulutuskirjeessä viikkoa ennen koulutusta.

Koulutustoiminnasta Protussa vastaa koulutusjaosto, koulutus@protu.fi, jolta voit kysyä koulutusten sisällöistä, ilmoittautumisohjeista jne.

Huomaathan, että lainsäädännön puitteissa Protulla on mahdollisuus tarkistaa apuohjaajina ja ohjaajina toimivien rikostausta

 

Kohti koulutuskevättä!

© Prometheus-leirin tuki ry