Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautumisohjeet koulutuksiin

HUOM! Haku ohjaajaksi ja apuohjaajaksi kesän 2018 leireille alkaa marraskuussa ja ilmoittautuminen koulutuksiin 1.12.!

Ihanaa, että olet päättänyt lähteä Prometheus-leiritiimiin! Leirinvetäjät käyvät keväisin koulutukset, joissa opitaan tarpeellisia käytännön asioita sekä kehitetään vetämiseen liittyviä taitoja.

Apuohjaajaksi ja ohjaajaksi sekä ohjuskoulutuksiin ilmoittautumisessa on kolme vaihetta:

  1. Kirjautuminen sivustolle (apuohjaajaksi hakevalla ja monella Protuleirin käyneellä ohjaajaksi hakevalla on jo ennestään käyttäjätunnus - älä silloin tee uutta!)
  2. Roolin hakeminen. Rooleja myönnetään hakemisjärjestyksessä, joten kannattaa hakea rooli ajoissa. HUOM: apuohjaajaksi hakijalla on oltava voimassa oleva yhdistyksen jäsenyys! Kutakin roolia myönnetään koulutuspaikkojen määrän verran.
  3. Koulutuksiin ilmoittautuminen aukeaa 1.12. ja jatkuu niin kauan, kuin omaa roolia vastaavia koulutuspaikkoja on jäljellä. Koulutuksia on keväällä viikonloppuisin aölaem tammikuun alusta ja viimeiset ovat maaliskuun lopussa. Kaikkien pitää käydä sekä 1- että 2-koulutus, poikkeuksena vain useamman kerran tiimissä olleet "vanhat" eli VVA/UVO/VVO-roolilaiset.

 

1. Kirjautuminen sivustolle

Koulutuksiin ilmoittautuminen aloitetaan kirjautumalla sivuille omalla käyttäjätunnuksellaan.

Jos olet Protun jäsen tai olet ollut v. 2011 jälkeen leirillä, tiimissä tai jäsen, sinulla on jo valmis tunnus - ala tee tuplatunnusta, sillä silloin tietosi eivät päivity!

Jos unohdit salasanasi, voit pyytää sen kohdasta: Jäsenalue -> Pyydä uutta salasanaa. Jos et saa salasanaviestiä, kokeile pyytää vanhalla tai esim. huoltajan sähköpostiosoitteella, joka on saatettu antaa tunnuksesi sähköpostiosoitteeksi. Mikäli et sittenkään pääse kirjautumaan ota yhteyttä toimistoon.

Sähköpostiosoitteelle on kaksi paikkaa, käyttäjätunnuksen (käyttäjätilin) osoite ja "oma sähköposti". Tarkista, että molemmissa on sama ajantasalla oleva osoite. 

Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta sivustolle, voit luoda sellaisen täällä. Rekisteröityessäsi saat sähköpostiisi varmistusviestin, jonka linkkiä klikkaamalla viimeistelet rekisteröitymisesi.

 

2. Ohjustyypin valitseminen ja roolin hakeminen

Ennen koulutuksiin ilmoittautumista sinun on haettava itsellesi sopivaa roolia.

Apuohjaajaksi hakevan on oltava vuoden 2017 jäsen ennen roolin myöntämistä. Haethan jäsenyyttä hyvissä ajoin! (Jäsenyys näkyy käyttäjätunnuksen tiedoissa). Ohjaajille jäsenyys ei ole tiimissä toimimisen edellytys, mutta jäsenille koulutukset ovat edullisempia ja toki on hyvä, että toiminnassa mukana olevat ovat yhdistyksen jäseniä! Jäsenyyttä voit hakea täältä löytyvillä ohjeilla

 

Sopivan roolin löydät alla olevasta taulukosta tai vuokaaviosta:

Leirivuonna alle 20-vuotiaat = apparit hakevat kokemustaan vastaavaa roolia:

RooliLyhenneKuvaus
Uusi apuohjaajaUAEnsimmäistä kertaa apuohjaajana
Uusvanha apuohjaajaUVAToista kertaa apuohjaajana
Vanhavanha apuohjaajaVVAKolmatta kertaa apuohjaajana

Leirivuonna vähintään 20 vuotta täyttävät = ohjaajat hakevat ohjaajan roolia:

RooliLyhenneKuvaus
Uusi ohjaajaUOEnsimmäistä kertaa ohjaajana (vaikka olisikin ollut apuohjaajana, jos siitä on tulevana leirikesänä yli kolme vuotta)
Uusi protukasvanut ohjaajaUPOEnsimmäistä kertaa ohjaajana, mutta toiminut tulevaa leirivuotta edeltävien kolmen vuoden sisällä apuohjaajana/rekrytoijana/kouluttajana
Uusvanha ohjaajaUVO

Toiminut UO:na tai UPO:na  

Vanhavanha ohjaajaVVO

Toiminut useamman kerran ohjaajana tai kerran UPO:na tai UVO:na.

Hae itsellesi sopiva rooli klikkaamalla kirjautumisen jälkeen sivun oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi. Valitse sitten Jätä roolihakemus.

Hae roolia ja odota hakemuksesi hyväksymistä. Vasta saatuasi roolin voit ilmoittautua koulutuksiin. Oman roolinsa voi tarkistaa sivuille kirjautuneena omista tiedoistaan kohdasta Roolit. (Huom. appariksi hakijalla pitää näkyä myös Jäsen-rooli!). Kutakin roolia myönnetään vain koulutuspaikkojen verran.

Toimistolla myönnetään rooleja hakujen saapumisjärjestyksessä ja työtilanteen salliessa. Jos sinulla on kysyttävää rooleista niin ota yhteyttä toimistoon tai koulutusjaostoon

 

3. Koulutusten valitseminen ja ilmoittautuminen

UA, UVA, UO ja UPO käyvät kaksi koulutusta: ensin 1-koulutuksen ja sitten 2-koulutuksen.

VVA, UVO ja VVO käyvät lähtökohtaisesti yhden koulutuksen.

Myöhemmin keväällä koko leiritiimi osallistuu vielä yhdessä tiimikoulutukseen.

 

Eri koulutukset on räätälöity tiettyjä rooleja varten: SUPER1- ja SUPER2-koulutukset sopivat kaikille, sekä apuohjaajille että ohjaajille. UA1-koulutukset on tarkoitettu uusille apuohjaajille, TEEMA-koulutuset puolestaan jo aikaisemmin tiimissä olleille. Eri rooleille tarjottavat koulutukset on listattu alla olevaan taulukkoon. Lisätietoja koulutustyypeistä saat täältä.

Rooli1-koulutus2-koulutusLisätietoja
UAUA1 tai SUPER1/ sve1/eng1

SUPER2/ sve2/eng2

UA:n 1-koulutus on SUPER1/Svenksa1/English1, jos alueella ei ole UA1:stä!
UVATEEMA tai SUPER1/ sve1/eng1SUPER2/ sve2/eng2

UVA:lle suositeltu 1-koulutus on TEEMA, johon matkat korvataan koko maasta. SUPER1/sve1/eng1 on vaihtoehtona, jos haluaa kerrata perusasioita.

VVA  -
TEEMA tai SUPER2/sve2/eng2VVA voi valita: TEEMA tai vain SUPER2/SVENSKA2. Voi käydä molemmatkin ja matkat molempiin korvataan.
UOSUPER1/ sve1/eng1SUPER2/ sve2/eng2 
UPOTEEMA tai SUPER1/ sve1/eng1 tai UPO1SUPER2/ sve2/eng2

UPO voi korvata toisen koulutuksistaan myös EA-koulutuksella.

UVO ja VVO

UVO / VVO voi käydä minkä tahansa haluamansa koulutuksen (poissulkien UA1-, UPO1- ja EA-koulutus). Tarjolla on myös erityinen VOE-koulutus, jota suositellaan lämpimästi vanhoille ohjaajille. Mikäli UVO / VVO haluaa käydä EA-koulutuksen, tulee se käydä jonkun muun koulutuksen lisäksi.

Pitkään (3 vuotta tai yli) toiminnasta poissa olleiden ohjaajien suositellaan päivittävän tietonsa yhdessä tai kahdessa viikonlopun mittaisessa koulutuksessa. UO:n rooli on myös vaihtoehto, jos kokee, että Protu-taustasta on jo aikaa.

 

Varsinainen koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu Koulutukset-sivulla

Koulutukset-sivu näkyy kirjautumisen jälkeen ylävalikkossa. Klikkaa koulutusta nähdäksesi, sopiiko se sinulle ja onko siinä tilaa. Järjestelmä ei hyväksy ilmoittautumistasi, jos koulutus on sinulle väärän tyyppinen.

Jos koulutuksia ei näy, tarkista omista tiedoistasi roolisi. Äskettäin haettu rooli ei heti päivity, sillä käsittelyyn menee jokin aika toimiston työtilanteesta riippuen.

Joskus oman paikkakunnan koulutukset ovat ilmoittautujan roolin kiintiön osalta saattaneet sulkeutua ja silloin toimiston avustuksella etsitään tilalle jokin toinen koulutuspaikka; eli jos sinulle on myönnetty rooli, mutta et silti pysty ilmoittautumaan 1- tai 2-koulutukseen, ota yhteyttä toimistoon!

Koulutusviikonloput kestävät lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Jos joudut matkustamaan kotikaupungistasi koulutuksiin, sinulla on tarvittaessa mahdollisuus saada matkakorvauksia.

Ilmoittaudu ensisijaisesti oman alueesi koulutuksiin, jos haluat, että matkakulusi korvataan. Jos oman alueesi koulutuksen ajankohta ei jonkun painavan syyn vuoksi sovi, voit tiedustella Protun toimistolta, saatko matkakorvaukset kauempana olevaan koulutukseen. Huhti-toukokuussa järjestettäviin tiimikoulutuksiin maksetaan matkakulut asuinpaikasta riippumatta.

Noin viikkoa ennen koulutusta saat sähköpostiisi koulutuskutsun, josta löydät tiedot koulutukseen saapumisesta sekä omien kouluttajiesi yhteystiedot.

 

Koulutusmaksut

Osallistujilta peritään pieni täysihoitomaksu, joka on jäseniltä 25 € ja ei-jäseniltä 30 € ja se sisältää ruoan, majoituksen ja ohjelman lisäksi myös yhteiskuljetuksen. (Huom. apuohjaajaksi kouluttautuvien on oltava yhdistyksen jäseniä).

Maksaminen tapahtuu koulutuksessa paikan päällä käteisellä. Mikäli joudumme laskuttamaan maksun jälkikäteen, laskuun lisätään 5 € laskutuslisä.

Huomaa peruutusehdot.

 

Lisätietoja

Jos jokin jäi arveluttamaan, tarkista Kysymyksiä ja vastauksia -sivu!

Koulutusilmoittautumisia ja niihin liittyviä kysymyksiä hoitaa Protun toimisto. Ohjeet koulutusten vaihtamiseen tai perumiseen netissä löydät täältä.

Omien koulutustesi asioista tietävät parhaiten kouluttajat, joiden yhteystiedot saat sähköpostiisi koulutuskutsussa. Heiltä voit kysyä vaikka ruoka-asioista, kulkuyhteyksistä ja muista käytännön asioista.

Koulutustoiminnasta ylipäätänsä vastaa koulutusjaosto, jolta voit kysyä erityisistä roolijärjestelyistä, koulutusten sisällöistä, ilmoittautumisohjeista, jne.

Huomaathan, että nykyisen lainsäädännön puitteissa Protulla on mahdollisuus tarkistaa apuohjaajina ja ohjaajina toimivien rikostausta.

 

Kohti koulutuskevättä!

© Prometheus-leirin tuki ry