Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Protu tukee rasisminvastaista Peli poikki -mielenosoitusta – Rikotaan yhdessä hiljaisuus!

Prometheus-leirin tuki ry eli Protu tukee lauantaina 24.9. Helsingissä järjestettävää Peli poikki -mielenosoitusta rasismia ja äärioikeiston väkivaltaa vastaan. Tuellaan Protu haluaa olla mukana edistämässä vapaudelle ja tasa-arvolle perustuvaa maailmaa, jossa kaikille taataan oikeus turvallisesti osallistua yhteiseen keskusteluun tarvitsematta kokea rasistisen väkivallan uhkaa.

Prometheus-leirin tuki ry:n järjestämien protuleirien tarkoituksena on tukea nuorten aikuistumista ja kykyä käydä kriittistä keskustelua. Yhdistys katsoo väkivallan ja väkivallalla uhkailun nousevan siitä, että kyky keskusteluun on loppunut ja sen käyminen halutaan estää muiltakin.

– Väkivallalla ja turvattomuutta luomalla pyritään torjumaan aidosti kriittisen keskustelun mahdollisuuksia, sanoo Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi.

Protu kannustaa mielenosoituksen kutsun mukaisesti kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, että rasismi ja rasistinen väkivalta vahingoittavat koko yhteiskuntaa.

– Sananvapaus ja oikeus olla oma itsensä kuuluvat kaikille meille kansallisuudesta, ihonväristä, kielestä sekä seksuaalisesta tai sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta, toteaa Komsi.

Protu pitää tärkeänä organisoituneen rasistisen toiminnan sekä jo ennestään epäetuoikeutetussa asemassa oleviin kohdistuvan väkivallan pysäyttämistä. Äärioikeistoryhmät ovat viime vuosina syyllistyneet lukuisiin väkivaltaisiin hyökkäyksiin rodullistettuja ihmisiä, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sekä rasismin vastustajia vastaan.

Peli poikki -mielenosoituksen taustalla on erityisesti helsinkiläisnuori Jimi Karttusen kuolema lauantaina 16.9. Suomen vastarintaliike -uusnatsijärjestön pahoinpitelyn seurauksena. Mielenosoituksen järjestäjäksi on ilmoittautunut puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteenliittymä yksityishenkilöitä, ja sitä on tukemassa laaja joukko erilaisia kansalaisjärjestöjä.

Prometheus-leirin tuki järjestää kaikille 8. ja 9. luokan käyneille suunnattuja aikuistumisleirejä. Protuleirillä yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä käsitellään keskustelujen, leikkien ja näytelmien avulla. Leirin tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta sekä kannustaa itsenäiseen ja kriittiseen ajatteluun. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia protuleirejä on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.

Peli poikki -mielenosoitus Facebookissa: https://www.facebook.com/events/708050872692504/

Lisätietoja:
Aatu Komsi
puheenjohtaja 
Prometheus-leirin tuki ry 
p. 050 356 5782 
aatu.komsi@protu.fi

Valokuvia protuleireiltä median käyttöön (kuvaaja mainittava): https://www.dropbox.com/sh/p2ebnce5qkeoxq4/AACVjynj6Sg-4HXItXKBpdwxa?dl=0

Faktoja ja lukuja Protusta medialle: https://www.protu.fi/yhdistys/medialle

Tiedote pdf-muodossa: https://www.protu.fi/sites/default/files/protu_tukee_rasisminvastaista_p...

Aiemmat tiedotteet:
15.8.2016 Kesän Prometheus-aikuistumisleireillä 858 osallistujaa – leireille kiitettävää palautetta // I sommar deltog 858 på Prometheus-läger - lägren fick utmärkt respons https://www.protu.fi/uutiset/2016-08-15/kesan-prometheus-aikuistumisleir...

30.5.2016 Prometheus-leirit alkavat! // Prometheus-lägren börjar! https://www.protu.fi/uutiset/2016-05-30/prometheus-leirit-alkavat-promet...

16.2.2016 Suosiotaan lisännyt Prometheus-leiri uudistuu ja tarjoaa entistä monipuolisempia leirejä https://www.protu.fi/uutiset/2016-02-16/suosiotaan-lisannyt-prometheus-l...

16.1.2016 Vuoden 2016 Prometheus-palkinto Hyvinvoiva sateenkaarinuori -tutkimushankkeelle https://www.protu.fi/uutiset/2016-01-16/vuoden-2016-prometheus-palkinto-...

© Prometheus-leirin tuki ry