Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ohjaajaksi Prometheus-leirille? -infotapahtuma 18.12. Helsingissä

Kaipaako maailma mielestäsi lisää itsenäisesti ja kriittisesti ajattelevia ihmisiä? Tule kesällä 2020 Prometheus-leirille vapaaehtoiseksi aikuiseksi ohjaajaksi, niin tarjoat nuorille paikan pohtia maailmaa ja annat heille samalla monipuolisia valmiuksia elämään!

Prometheus-leirin tuki ry järjestää kaikille protuleirien ohjaamisesta kiinnostuneille avoimen infotilaisuuden Helsingin keskuskirjasto Oodin Kuutio-tilassa keskiviikkona 18.12. klo 18–19. Infossa kokeneet protuaktiivit Essi Santala ja Sebastian Bergman kertovat protuleirien ohjaamisen käytännöistä ja omista kokemuksistaan ohjaajina. Varsinaisen ohjelman jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan ja kysyä lisätietoja.

Leiriohjaajiksi tarvitaan joka kesä lähes 150 aikuista ohjaajaa. Ohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta Protusta tai yhdistyksen jäsenyyttä, vaan sellaiseksi voivat hakea kaiken taustaiset ja ikäiset, mutta vähintään 20 vuotta täyttäneet aikuiset. Tärkeintä on olla sen verran kiinnostunut nuorista ja kaikenkirjavista elämän ilmiöistä, että haluaa viettää vapaaehtoistoiminnan merkeissä yhden kesäviikon 14–16-vuotiaiden kanssa keskustellen ja leikkien. Leiritiimissä on aina kaksi ohjaajaa. Ohjaaja kuuntelee, kertoo tarvittaessa oman näkökulmansa ja viskelee keskusteluun uusia ajatuksenalkuja. Hyvä ohjaaja uskaltautuu laittamaan itsensä ja omat ajatuksensa likoon ja olemaan esimerkkitapauksena: näinkin voi aikuinen ajatella.

Aikuistumisleirejä kaikille!

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Tiesitkö tämän protuleireistä?

Keväällä 2019 Nuorisotutkimus-lehdessä julkaistiin tieteellinen tutkimus, jonka mukaan protuleirit vahvistivat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja suvaitsevaisuutta sekä vaikuttivat leiriläisten ajatteluun myös pidemmällä aikavälillä. Leirien palautekyselyissä viimeisen kuuden vuoden ajan yli 98 % leiriläisistä on sanonut voivansa suositella leiriä ystävilleen.


Infotapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/597543460981112/

Lue lisää leirien ohjaamisesta: https://www.protu.fi/tiimiin

Lue lisää protuleireistä tehdystä tutkimuksesta: https://www.protu.fi/uutiset/2019-05-28/tutkimus-prometheus-leireista-va...

© Prometheus-leirin tuki ry