Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-palkinto Atte Ahokkaalle toiminnasta nuorten ilmastolakkoliikkeessä

(Kuva: Miro Hietala)

Prometheus-leirin tuki ry eli Protu on myöntänyt vuoden 2020 Prometheus-palkinnon nuorelle ilmastovaikuttajalle Atte Ahokkaalle. Palkinto luovutettiin lauantaina 18.1. Helsingin Paasitornissa järjestetyssä Nuorten filosofiatapahtumassa eli Nufitissa.

Jokioislainen Ahokas, 16, on vuoden 2019 alusta alkaen ollut mukana organisoimassa nuorten ilmastolakkoliikettä, joka nykyisin tunnetaan nimellä FridaysForFuture Suomi. Ahokas on ansiokkaasti esiintynyt julkisuudessa yhtenä sukupolvensa äänistä, jotka painottavat ihmisten omaehtoisen toiminnan merkitystä aikamme haasteiden ratkaisemisessa.

Protussa katsotaan, että tässä ajassa kaikilta ihmisiltä edellytetään vastuunkantoa ympäristöstä ja yhteiskuntien oikeudenmukaisuudesta. Ahokkaan monipuolinen vaikuttamistyö on auttanut nostamaan elämää koko maapallolla uhkaavan ilmastokriisin 2020-luvun keskeiseksi yhteiskunnalliseksi kysymykseksi suomalaisessa keskustelussa.

– Ahokas on esimerkillään inspiroinut lukemattomia nuoria ja myös aikuisia etsimään toisensa ja tarttumaan toimeen paremman tulevaisuuden puolesta, Prometheus-leirin puheenjohtaja Ansku Ahvenainen sanoo.

Prometheus-palkinto myönnetään kahden vuoden välein henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt nuorten kasvua kriittisyyteen, ihmisen kunnioitukseen, elämäniloon ja vastuuseen maailmasta. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Filo – Filosofiaa lapsille, nuorille ja yhteisöille ry sekä Hyvinvoiva sateenkaarinuori -tutkimushanke.

Lisätietoja:
Ansku Ahvenainen
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 045 1066 890
ansku.ahvenainen@protu.fi

FridaysForFuture Suomi Facebookissa ja Twitterissä© Prometheus-leirin tuki ry