Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Häirintäyhdyshenkilöiden esittely

Hei! Me olemme Protun tämänhetkiset häirintäyhdyshenkilöt, AT Taivainen ja Tsenna Väänänen. Alempana meidän molempien omat esittelyt!

Tavoitteenamme Protun häirintäyhdyshenkilöinä on, että jokaisella yksilöllä olisi turvallista toimia ja kaikilla olisi hyvä olla Protussa. Emme halua, että kukaan jää yksin ikävän, ahdistavan tai loukkaavan kokemuksen kanssa. Aiomme tehdä tässä parhaamme täydellä sydämellä omalta osaltamme!

Kannattaa siis olla yhteydessä meihin, jompaankumpaan tai molempiin, jos kohtaatte tai näette kiusaamista, häirintää, tai muuta epäasiallista käytöstä tai puhetta. Selvitämme tilanteen sinun ja mahdollisten asianosaisten kanssa ja pyrimme löytämään ratkaisun. Yhteydenotot ovat aina luottamuksellisia ja viemme asiaa eteenpäin ainoastaan, jos asianomainen näin tahtoo.

Jos pohdit, mitä häirintä on, voit lukea aiheesta enemmän esimerkiksi Työturvallisuuskeskuksen artikkelista (ja soveltaa näitä vapaaehtoistöihin): https://ttk.fi/tyoturvallisuus_ja_tyosuojelu/tyoturvallisuuden_perusteet...

Kaikki käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, emmekä kerro yhteydenotostasi ilman suostumustasi eteenpäin. Protun sivuilla olevan lomakkeen voit täyttää myös anonyymisti. Jos olet epävarma, onko sinuun kohdistunut tai sinun näkemäsi käytös ollut epäasiallista, kiusaamista tai häirintää, ota ihmeessä yhteyttä silti. Kaikkein tärkeintä sekä meidän häirintäyhdyshenkilöiden että Protun toiminnassa on, ettei kukaan jää yksin ja kaikilla on turvallista olla Protussa.

Molemmille tuleva sähköposti: hairintailmoitus@protu.fi

Protun sivuilta löytyvä lomake: https://www.protu.fi/lomake/44073

AT:n yhteystiedot: 0404509991, at.taivainen@protu.fi

Tsennan yhteystiedot: 0445176730, tsenna.vaananen@protu.fi

Mää oon AT, 20-vuotias, viimeisen parin vuoden aikana tamperelaistunut (hidas) hämäläinen. Elämässä pyörii tällä hetkellä lähinnä rauhoittuminen ja kesään sekä uusiin tuuliin valmistautuminen; olen tällä hetkellä vaihtamassa opinahjoani materiaalitekniikasta sosionomiopintoihin. Muutoin elämässäni lähinnä pööpöilen, pelaan pokemon go:ta, fiilistelen kevättä ja teen järjestöhommia mm. protussa ja omassa ainejärjestössäni.

Mä diggailen elämässä kaikista eniten siitä, miten kaiken jälkeenkin lämpö ja avoimuus ovat ehtymätön voimavara tässä maailmassa. Aina kaikkea ei voi (eikä tarvitse) rakastaa, mutta aina on joku tai jokin, joka saa sydämen ihan käpertymään rullalle burritoksi tai kevätkääryleeksi tai kääretortuksi. Mä itse tykkään vaaleanpunaisista aurinkolasesita, jotka voi kuitenkin tarvittaessa ottaa pois.

Oman leirini olen käynyt vuonna 2014, ja sen jälkeen olen vetänyt tähän mennessä joka kesä leirejä ja toiminut muutoinkin aktiivisesti protussa; olen ollut mm. koulutusjaostossa, kouluttajana, rekrynä, kokkina ja tukihenkilönä. Tällä hetkellä toimin kuitenkin protussa ainoastaan häirintäyhdyshenkilönä ja kouluttajana.

Olen Tsenna, vantaalaistunut savolainen, ikää 29 vuotta. Tällä hetkellä elämäni täyttää työt vartijana hälytyskeskuksessa, opiskelut sosionomiksi AMK:ssa ja protuilu silloin tällöin, sopivissa paloissa. Tykkään myös oleskella kotona, höpistä kissani kanssa mukavia, katsoa urakalla televisiosarjoja suoratoistopalveluista ja yrittää multitaskata mahdollisimman paljon, vaihtelevin menestyksin.

Nautin elämän arvoituksellisuudesta - edes tämän ikäisenä ei tarvitse tietää kaikkea tulevaa ja kaikkia suunnitelmia! Itse olen koko elämäni aikana halunnut tehdä, nähdä ja kokea mm. kaiken. En vieläkään ole varma, mikä minusta tulee isona - ja sehän tässä onkin parasta, koska tuntuu, että minusta tulee niin paljon, ettei minun tarvitse määrittää sitä vieläkään! Olenkin parin vuoden aikana ottanut tämän melkeinpä elämäni tehtäväksi, haluan muistuttaa kaikenikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä siitä, ettei pidä ottaa paineita yhteiskunnan ja ulkopuolisten aiheuttamista paineista tai odotuksista. Jokainen saa etsiä oman tiensä ja tahtinsa elämässä ja näin kannattaakin tehdä, ajan ja turvallisuuden kanssa. Tutkia, kokeilla rajoja, oppia tunnistamaan omia reaktioita tilanteisiin, oppia tuntemaan omaa itseään.

Kävin oman leirini 2006 ja vuodesta 2007 asti olen ollut aktiivina mukana; olen toiminut mm. useissa jaostoissa, syysleiritiimiläisenä, kokkina, tukihenkilönä, rekrynä ja vetänyt useita leirejä. Tällä hetkellä olen Protun hallituksessa, työvaliokunnassa, tukihenkilöjaostossa sekä häirintäyhdyshenkilönä.

© Prometheus-leirin tuki ry