Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtajaksi suomenruotsalainen Oscar Slotte

Prometheus-leirin tuki ry:n uudeksi puheenjohtajaksi jäljellä olevalle toimikaudelle 2020–2021 on valittu Oscar Slotte. Hänet valittiin tehtävään Protun syyskokouksessa 10.–11.10.2020.

Suomenruotsalainen Slotte on 20-vuotias ja opiskelee merikapteeniksi Turussa. Hän on toiminut Protun hallituksen jäsenenä vuodesta 2019 ja varapuheenjohtajana vuodesta 2020. Slotte vastasi Protun puheenjohtajuudesta syksyllä edellisen puheenjohtaja Ansku Ahvenaisen jäätyä pois tehtävästä henkilökohtaisista syistä. Lisäksi Slotte on toiminut yhdistyksen ruotsinkielisestä toiminnasta vastaavassa svenskagruppenissa neljä vuotta, joista kaksi puheenjohtajana.

”Protu on minulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista, enkä voisi kuvitella elämää ilman kaikkea hyvää, mitä Protu on tuonut mukanaan. Puheenjohtajana haluan, että Protu pystyy tulevaisuudessakin tuomaan nuorille vakautta ja ystäviä”, Slotte sanoo.

Slotte on ensimmäinen suomenruotsalainen puheenjohtaja Prometheus-leirin tuki ry:ssä. Vuonna 1990 perustettu yhdistys juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan.

Syyskokouksessa järjestetyissä hallitusvaaleissa Protun hallitukseen toimikaudelle 2021–2022 valittiin Sebastian Bergman, Alma Koivisto, Aino Kujari, Oskari Leikos, Taru Manninen, Ilpo Ratinen, Eetu Torkkeli ja Veeti Veteläinen. Hallituksessa jatkavat jäljellä olevalla toimikaudella 2020–2021 Riina Arffman, Sirkka Husu, Sisu Kiuru, Kata Rontu, Saara Salovaara ja Veela Valtere.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Ilmoittautuminen kesän 2021 protuleireille avautuu 1.11.2020. Protu järjestää kesän aikana yhteensä 61 leiriä eri puolilla Suomea. Leiriajat ja paikat julkaistaan Protun verkkosivuilla 25.10.2020.

Lisätietoja:
Oscar Slotte
puheenjohtaja
p. 044 214 9522
oscar.slotte@protu.fi

© Prometheus-leirin tuki ry