Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautuminen kesän 2021 Prometheus-leireille avautuu 1.11. – Leireistä nuorille valmiuksia elämään ja vahvistusta hyvinvoinnille

Ilmoittautuminen kesän 2021 Prometheus-leireille eli protuleireille avautuu sunnuntaina 1.11. Tulevana kesänä järjestetään 59 leiriä 20 leiripaikassa eri puolilla Suomea.

Protuleirien tavoitteena on tarjota nuorille monipuolisia taitoja elämää varten, kuten valmiuksia itsenäiseen, kriittiseen ja luovaan ajatteluun sekä argumentoivaan ja kunnioittavaan keskusteluun. Leirit ovat saaneet kiitosta hyväksyvästä ja kannustavasta ilmapiiristä. Leiritoiminnasta vastaava Protu haluaa, että kesän protuleirit osaltaan vahvistavat nuorten hyvinvointia pitkään jatkuneissa koronaolosuhteissa.

– Saimme viime kesän leiriläisten huoltajilta palautetta siitä, että protuleiri oli tärkeä, kun muuta kesäohjelmaa oli tavallista vähemmän ja että leirin sosiaalinen vaikutus oli erittäin positiivinen pitkän eristäytymisen jälkeen, Protun puheenjohtaja Oscar Slotte sanoo.

Vuonna 2019 julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan protuleirit vahvistavat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja suvaitsevaisuutta sekä vaikuttavat leiriläisten ajatteluun pidemmällä aikavälillä.

Kesällä 2021 järjestetään suomenkielisten leirien ohella ruotsinkielisiä ja kansainvälisiä englanninkielisiä leirejä. Lisäksi kesällä järjestetään muun muassa kuvataiteeseen ja liikuntaan painottuvia teemaleirejä.

Mikäli epidemiatilanne jatkuu, Protu varautuu järjestämään tulevan kesän protuleirit kesän 2020 leirien tapaan koronavarotoimenpiteitä ja viranomaisohjeita noudattaen.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 16–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Ilmoittautuminen kesän 2021 protuleireille avautuu 1.11. klo 7.00 Protun nettisivuilla osoitteessa: www.protu.fi

Lisätietoja:
Oscar Slotte
puheenjohtaja
p. 044 214 9522
oscar.slotte@protu.fi

Katso luettelo kesän 2021 leireistä alueittain

Kuvia median käyttöön

Tietoa protuleireistä medialle

Lataa Nuorisotutkimus-lehdessä julkaistu tutkimusartikkeli "Prometheus-leirit kasvun areenana" (2019)

© Prometheus-leirin tuki ry