Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Ilmoittautuminen kesän 2022 Prometheus-leireille avautuu 1.11. – Leirien tavoitteena on haastaa ajattelemaan ja ymmärtämään

Ilmoittautuminen kesän 2022 Prometheus-leireille eli protuleireille avautuu maanantaina 1.11. klo 7. Kesä–elokuun aikana järjestetään 56 protuleiriä 16 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Suomenkielisten nuorten leirien ohella kesällä 2022 järjestetään ruotsinkielisiä ja kansainvälisiä englanninkielisiä leirejä. Lisäksi kesällä järjestetään muun muassa kuvataiteeseen ja liikuntaan painottuvia teemaleirejä.

Protuleireillä 8. ja 9. luokan käyneet käsittelevät yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä keskustelujen ja leikkien avulla. Leireillä pyritään kannustavaan ja osallistujia kunnioittavaan ilmapiiriin, jossa nuoret voivat pohtia omaa elämää ja maailmaa.

– Leirin tavoitteena on haastaa osallistujia ajattelemaan ja ymmärtämään. Tärkeintä leireillä onkin nuorten keskinäinen keskustelu ja erilaisiin mielipiteisiin tutustuminen, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto sanoo.

Vuonna 2019 julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan protuleirit vahvistavat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja suvaitsevaisuutta sekä vaikuttavat leiriläisten ajatteluun pidemmällä aikavälillä.

Protuleirien suosio on ollut viime aikoina kasvussa leirit on ilmoittauduttu täyteen vuosi vuodelta yhä lyhyemmässä ajassa.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä. Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 17–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Toimintaa järjestävät pääosin nuoret vapaaehtoiset Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Lisätietoja:
Alma Koivisto
puheenjohtaja
p. 050 550 6971
alma.koivisto@protu.fi

Luettelo kesän 2022 leireistä alueittain

Kuvia median käyttöön

Tietoa protuleireistä medialle

Lataa tutkimus "Prometheus-leirit kasvun areenana" (pdf)

© Prometheus-leirin tuki ry