Kohti toimintakykyistä johtamista ja työrauhaa – Puheenjohtaja Alman kiitos Protun kevätkokoukseen osallistuneille

Tiedotteet / 18.4.2023

Protun yleiskokous päätti viikonloppuna erottaa yhdistyksen istuvan hallituksen puheenjohtajineen ja valita tilalle uudet, hallituksen omasta esityksestä. Hallitus totesi olevansa nykymuotoisena kykenemätön toimimaan yhdistyksen edun mukaisella tavalla. Hallituksen erottaminen voi kuulostaa dramaattiselta, mutta se katsottiin tarvittavaksi toimenpiteeksi päästäksemme eteenpäin kohti toimintakykyistä johtamista ja työrauhaa Protussa. Erottaminen ja uudet vaalit järjestyvät ylimääräisessä yleiskokouksessa la 29.4. Ylimääräinen yleiskokous tarjoaa uudelle valittavalle hallitukselle puhtaan pöydän jatkaa Protun vuotta 2023. Tervetuloa siis mukaan ehdolle ja äänestämään! <3

Samalla yleiskokous päätti toistaiseksi pöydätä hallituksen esityksen puheenjohtajan kompensaatiomalliksi. Keskustelua jatketaan syyskokoukselle esityksen valmistelevien työpajojen muodossa. Siellä pöydällä tulevat olemaan myös laajemmat Protun toimintaan ja johtamiseen liittyvät kysymykset, joita meidän yhdistyksenä tulee käsitellä ja ratkaista. Aiheet eivät ole kepeitä, mutta sitäkin keskeisempiä ja ajankohtaisempia. Tätä keskustelua tarvitsemme juuri nyt voidaksemme taata järjestön sisäisen toimijoiden hyvinvoinnin, mutta myös täyttääksemme tarkoituksemme tarjoamalla aikuistumisleirejä mahdollisimman monelle. Jokainen Protun jäsen on enemmän kuin tervetullut osallistumaan työpajoihin ilman sen kummempaa niihin sitoutumista. Näistä lisää käytännön tietoa asap.

Tässäkin yleiskokouksessa tehtiin yhdistystä uudistavia päätöksiä: hyväksyttiin uusi ohjesääntö sekä perustettiin turvallisuusvaliokunta vastaamaan yhdistyksen turvallisuuden kokonaisuudesta, tukihenkilöinnistä ja kriisitilanteista. Tämän myötä entisen mallinen tukihenkilöjaosto lakkasi – samoin leirijaoston entiset tehtävät siirrettiin toimistolle.

Näiden päätösten myötä soisin Protun suunnan tänä vuonna olevan vain ylöspäin. Kokouksen myötä ollaan askelta lähempänä arvokkaita ja linjaavetäviä keskusteluja, jotka nyt vaan odottavat käymistään.

Iso kiitos jokaiselle kokoukseen ja siihen liittyneeseen keskusteluun osallistuneelle! Tuu säkin vaikuttaan isoihin kysymyksiin ylimääräiseen yleiskokoukseen, työpajoihin sekä ylipäätään yhdistyksen toimintaan ja tekeen muutosta kestävämmän vapaaehtoisyhdistyksen puolesta!!! ❤

Alma
puheenjohtaja

Lue myös