Kriisipäivystäjäksi

Pystytkö tarjoutumaan kesän leiritiimien tueksi vapaaehtoisen kriisipäivystäjän roolissa? Kriisipäivystäjänä annat tiimeille puhelimitse neuvontaa akuuteissa kriisitilanteissa sekä ohjaat asian eteenpäin asiasta vastaavalle taholle. Olet tiimien tavoitettavissa ympäri vuorokauden, mutta koska Protun toimisto vastaanottaa puhelut toimiston aukioloaikoina, tämä tarkoittaa käytännössä iltoja ja viikonloppuja.

Edellytämme kriisipäivystäjiltä Protun organisaation tuntemusta, täysi-ikäisyyttä, sitoutumista salassapitoon sekä jaksamista ja tunteidensäätelykykyä. Sosiaali- ja terveysalan lainsäädännön tunteminen on eduksi, mutta ei pakollista ennalta. Tähän voimme myös tehtävän kannalta olennaisin osin perehdyttää. Haemme kriisipäivystäjiksi henkilöitä, jotka pystyvät sitoutumaan tehtävään vähintään 1–2 viikoksi kesän aikana. Tehtävään voi mieluusti tarjoutua myös pidemmäksi aikaa.

Tehtävään annetaan huolellinen perehdytys. Tukena tehtävässä on Protun toimisto. Kriisipäivystys koskee vain kiireellisiä tapauksia, ei-kiireelliset tapaukset tulevat tiimien yleistukihenkilöiden käsiteltäviksi.