Kirjautuminen
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Leiritiimiin

Miten tiimiin pääsikään..? Lue ohjeistus.

Avoin infotapahtuma leirien ohjaamisesta (aikuiset ohjaajat) kiinnostuneille 18.12. Helsingissä! Lue lisää. Tapahtuma Facebookissa.

Auta tekemään ikimuistoinen viikko nuorille - lähde vetämään protuleiriä!

Leiritiimiläiset luovat joka kesä lähes 70 kesän parasta protuleiriä, mikset siis haluaisi olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa yhtä niistä?

 • Jokaisesta leiristä vastaa vapaaehtoisista koostuva tiimi. Leirille lähtee kaksi yli 20-vuotiasta ohjaajaa sekä viisi apuohjaajaa.

 • Tiimiläiset osallistuvat kahteen viikonloppukoulutukseen tammikuun ja maaliskuun välillä sekä tiimikoulukseen huhti-toukokuussa. Koulutuksissa tutustutaan Protu-leirien sisältöihin, tavoitteisiin ja käytäntöihin sekä harjoitellaan leirinvetotaitoja.

 • Leirin suunnitteluun kannattaa varata aikaa myös koulutuksien ulkopuolelta.

 • Tiimiläisenä sinun on mahdollisuus oppia mahdollisuuden oppia uusia asioita ja taitoja, joista on hyötyä kaikkialla elämässä, kuten esimerkiksi vuorovaikutus-, fasilitointi- ja projektinhallintataitoja.

 • Tiimiläisille ei makseta leiriviikosta palkkaa, mutta matkat leiripaikalle korvataan ja taatusti täyttävät ruuat tarjotaan. Muita luontaisetuja on luvassa runsain mitoin: uusia, uskomattomia ihmisiä, herkullisia keskusteluja, auringonlaskuja, lämpimiä halauksia ja yllättäviä ajatuksia!

 

Leirin käynyt 15–19-vuotias, lähde apuohjaajaksi!

Joka kesä leiritiimeihin haetaan 350 apuohjaajaa eli apparia auttamaan leirien vetämisessä. Appareiksi voivat hakeutua itse leirin käyneet nuoret, jotka ovat Protun jäseniä. Appareiksi kaivataan kaikenlaisia ihmisiä, olitpa siis filosofin alku, käytännön ihminen tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä on, että haluat olla mukana toteuttamassa ikimuistoista viikkoa.

Apparina:

 • vastaat osana tiimiä leiriviikon ohjelman suunnittelusta ja vetämisestä keskusteluineen, ryhmätöineen ja leikkeineen.

 • saat työelämässäkin arvokasta kokemusta vapaaehtoistyöstä. Halutessasi saat myös virallisen todistuksen apuohjaajana toimimisesta ja tehtävien sisällöstä.

 

Yli 20-vuotias aikuinen, lähde ohjaajaksi!

Leiriohjaajiksi tarvitaan joka kesä lähes 150 aikuista ohjaajaa. Ohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta Protusta tai yhdistyksen jäsenyyttä, vaan sellaiseksi voivat hakea kaiken taustaiset ja ikäiset, mutta vähintään 20-vuotta täyttäneet aikuiset. Tärkeintä on olla sen verran kiinnostunut nuorista ja kaikenkirjavista elämän ilmiöistä, että haluaa viettää yhden kesäviikon 14–16 -vuotiaiden kanssa keskustellen ja leikkien.

Ohjaajana:

 • suunnittelet yhdessä muun tiimin kanssa leirin ohjelmasisällöt Protun teemojen ja tavoitteiden pohjalta.

 • leirillä osallistut ohjelman vetämiseen tarkoituksenasi tarjota nuorille tukea ja mahdollisuuksia uusien ajatusten syntymiseen aikuistumisen kynnyksellä.

 • opit kenties itsekin uutta samalla kun kehität vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja projektinhallintataitoja.

 

Tiimiläisen vuosi – ohjeet ja aikataulu

2020 protuleirien appariksi ja ohjaajaksi hakeutuminen tapahtuu loka-joulukuussa. Jos haluat vetämään protuleiriä, muista nämä:
 • Mahdollisimman pian: Liity Protun jäseneksi (apparina toimimisen edellytys ja suositeltavaa myös ohjaajille)

 • Lokakuu: Tee Protun verkkosivuilla omassa profiilissasi apuohjaajan tai ohjaajan roolihakemus 1.10.2019 lähtien. Ilmoittautumisohjeista löydät oikean roolityypin.

 • Joulukuu: Ilmoittaudu kahteen viikonlopun mittaiseen koulutukseen 1.12.2019 lähtien (sen jälkeen, kun sinulle on myönnetty rooli – saat roolin myöntämisestä ilmoituksen sähköpostiisi).

 • Tammi–maaliskuu: 1) Käy kaksi viikonlopun koulutusta, 2) täytä aikataulutoivelomake määräaikaan mennessä ja 3) hae koulutusten jälkeen tiimiin - lisäohjeistusta koulutuksissa!

 • Toukokuu: 1) osallistu tiimikoulutukseen ja 2) suunnittele leiri yhdessä tiimin kanssa

 • Kesä–elokuu: 1) toteuta viikon mittainen leiri yhdessä tiimin kanssa ja 2) osallistu kesän päätteeksi Purkajaisiin

© Prometheus-leirin tuki ry