Nuorten protuleirit ilmoittauduttiin täyteen päivässä – nettisivuilla ongelmia

Tiedotteet / 8.3.2023

Ilmoittautuminen kesän protuleireille avautui eilen 7.3. Protun uusilla nettisivuilla. Vaikka olimme varautuneet isoilla palvelintehoilla, avautumishetkellä sivustolle tuli niin suuri määrä liikennettä, että sivut eivät kestäneet sitä. Tilannetta voi kuvata kauheaksi tungokseksi pienessä huoneessa, jossa kukaan ei pääse liikkumaan kunnolla. Lisäsimme tehoja ja ilmoittautuminen saatiin aamupäivästä käyntiin. Koska sivustolla oli paljon ihmisiä odottamassa pääsyä ilmoittautumaan, monet leirit täyttyivät hetkessä. Liikenteen takia sivusto oli edelleen hidas. Myöskään jonotusta ei saatu ensin toimimaan. Erityisen valitettavaa oli, että osa ilmoittautujista kohtasi odottamattomia teknisiä ongelmia mm. ostoskorin ja ilmoittautumiseen lopullisen läpimenon kanssa. Hitaudesta ja ongelmista huolimatta monet onnistuivat ilmoittautumaan leireille, ja nuorten protuleirit tulivat täyteen iltapäivään mennessä.

Tällä hetkellä tilanne sivujen kanssa on se, että nettisivuilla näkyvät ilmoittautumismäärät eivät välttämättä pidä paikkaansa ja selvitämme todellisia ilmoittautumismääriä. Selvitämme myös niiden ilmoittautuneiden tilannetta, jotka ovat onnistuneesti maksaneet leirin (tai tilanneet laskun) kassalla, mutta joiden ilmoittautuminen ei ole mennyt läpi nettisivujen osallistujalistalla. Leireillä on käytössä jonotus, ja jokaisella leirillä on 3 jonotuspaikkaa. Leirien lopullinen ilmoittautumistilanne voi elää vielä ilmoittautumisten tarkistusten ja peruutusten myötä. Kun leireille vapautuu paikkoja, siirrämme jonottajia leireille jonoon ilmoittautumisjärjestyksessä. Jonosta leirille siirretyt saavat tiedon siirrosta leirille omaan sähköpostiinsa.

Myötätuntomme on kaikkien perheiden puolella, jotka odottivat eilen mahdollisuutta päästä leirille, mutta paikka jäi lopulta saamatta teknisten ongelmien takia. Sivustoa oli testattu huolellisesti ennen käyttöönottoa, mutta suuri määrä liikennettä toi esiin kokonaan uudenlaisia ongelmia, joita emme pystyneet päivän aikana ratkaisemaan. Tiedämme, miten paljon merkityksiä ja odotuksia ilmoittautumispäivään on monessa perheessä ladattu ja olemme todella pahoillamme tilanteesta.

Edelleen, vaikka teknisiä ongelmia ei olisi ollut, leiripaikkoja ei siinäkään tapauksessa olisi riittänyt kaikille. Leireille on todella paljon enemmän kysyntää, kuin mitä pystymme järjestämään. Protuleirit järjestetään vapaaehtoistyönä ja rahoitetaan pääosin leiri- ja jäsenmaksuin sekä 195 000 euron julkisella tuella. Meille on ensisijaisen tärkeää pitää kiinni leirien laadusta ja turvallisuudesta. Koulutumme leirien vapaaehtoiset vetäjät perinpohjaisesti tehtäviinsä kolmena viikonloppuna leiriä edeltävänä keväänä. Leirinvetäjätiimien muodostamisessa kiinnitämme erityistä huomiota dynamiikkoihin ja yhteistyön toimivuuteen. Lopulta pystymme järjestämään kesän aikana vain niin monta protuleiriä, kuin koulutettuja leirinvetäjätiimejä on pystytty kokoamaan. Olemme valitettavan tietoisia siitä, että määrä ei vastaa sitä, mitä leireille olisi halukkaita tulijoita.

Meillä on halu kasvattaa leiritoimintaamme, mutta tarvitsemme siihen lisää resursseja: vapaaehtoisia tekijöitä ja rahaa. Erityisesti tarvitsemme lisää sitoutuneita aikuisia ohjaajia. Erinomainen tapa tukea Protun toimintaa ja auttaa meitä kasvamaan on myös liittyä yhdistyksen jäseneksi tai lahjoittajaksi. Protun jäseneksi voi liittyä lomakkeella nettisivuillamme. Lahjoittaa voit tekemällä tilisiirron Prometheus-leirin tuki ry:n keräystilille FI51 1745 3000 0978 83 (keräyslupa RA/2022/924). Jokainen uusi vapaaehtoinen tekijä, jokainen jäsen ja jokainen lahjoitus on meille tärkeä ja auttaa meitä kasvamaan.

Teille, ketkä eilen ehditte ilmoittautumaan leireille, sanomme lämpimästi tervetuloa ensi kesänä protuleirille. Aiomme tehdä parhaamme, jotta olisimme odotustenne mukaisia.

Lue myös