Osallistu jälkiarvontaan kesän 2024 protuleireille

Protuleirille / 12.3.2024

Päivitys 26.3.2024: Jälkiarvonta on suljettu, suora ilmoittautuminen jäljellä oleville paikoille avautuu pe 12.4. klo 11.

Jälkiarvonnassa on jaossa varsinaisessa arvonnassa (9.–31.1.) lunastamatta jääneet paikat kesällä 2024 järjestettäville 14–16-vuotiaiden nuorten leireille sekä sittemmin peruutusten myötä vapautuvat paikat. Lisäksi jälkiarvonnassa on mukana kokonaan uusina leireinä Teisko 3.–10.6., Teisko 16.–23.6., Retsola 23.-30.6., Retsola 30.6.-7.7. ja Teisko 29.7.–5.8.

Jälkiarvontaan voivat osallistua kaikki, mutta siinä ovat etusijalla ne, jotka eivät saaneet paikkaa varsinaisessa arvonnassa tai joiden perheessä on ollut vuosien 2018–2023 aikana Protun jäsen tai leiritiimiläinen.

Ensimmäinen jälkiarvonta suoritetaan perjantaina 22.3. ja siinä ovat mukana kaikki, jotka ovat täyttäneet jälkiarvontalomakkeen viimeistään torstaina 21.3. Tämän jälkeen leiripaikkoja arvotaan sitä mukaa kuin paikkoja leireille vapautuu. Jälkiarvonta on avoinna leirikauden loppuun asti.

Jälkiarvontaan voivat osallistua myös ne, jotka ovat saaneet leiripaikan arvonnassa, mutta eivät halua ottaa kyseistä leiripaikkaa vastaan. Edellinen arvonnassa saatu leiripaikka tulee tällöin perua ennen osallistumista uuteen arvontaan.

Lisätietoja arvonnasta saat Protun toimistolta osoitteesta protu@protu.fi

Tietoa kesän nuorten leireistä:

 • Kesällä järjestetään 62 nuorten leiriä 14–16-vuotiaille, joissa mukana 48 tavallista suomenkielistä leiriä ja 9 suomenkielistä teemaleiriä sekä 3 ruotsinkielistä tavallista leiriä ja 2 englanninkielistä kansainvälistä leiriä. Protuleirien valtavan kysynnän vuoksi paikat leireille valitaan arvonnalla.
 • Voit tarkastella kesän nuorten leirejä leirihaussa: https://www.protu.fi/prometheus-leirille/leirit/
 • Jokaisen leirin kuvauksesta löytyy leiripaikan yhteystiedot, tietoa peseytymis- ja majoitusvarusteluista sekä esteettömyydestä.

Tietoa arvontaan osallistumisesta:

 • Arvontaan osallistutaan Protun nettisivuilla olevalla lomakkeella. Lomakkeen täyttäminen edellyttää etukäteen luotua käyttäjätiliä. Käyttäjätilin voi luoda joko huoltaja tai nuori. Käyttäjätili luodaan aina omilla tiedoilla. Jos käyttäjä on alle 18-vuotias, lomake pyytää ilmoittamaan samalla myös huoltajan yhteystiedot, jolloin myös huoltajalle luodaan oma käyttäjätili (tai jos huoltajan tili on jo olemassa huoltajalle ilmoitetulla sähköpostilla, nuoren tilin ja huoltajan tilin välille muodostuu yhteys). Sekä leiriläisen että huoltajan käyttäjätunnuksena täytyy olla oma erillinen sähköpostiosoite.
 • Lomakkeesta on tarjolla suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen versio.
 • Sama nuori voi hakea leirille vain yhdellä hakemuksella (hakemuksen voi tehdä joko alle 18-vuotiaan huoltaja tai leiriläinen itse). Mikäli samalle leiriläiselle on täytetty useampi kuin yksi hakemus, voidaan kaikki hakemukset hylätä.
 • Kertaalleen täytettyä lomaketta ei voi muokata. Jos haluat muuttaa lomakkeella antamiasi tietoja, sinun täytyy täyttää uusi lomake ja pyytää Protun toimistoa (protu@protu.fi) poistamaan edellinen.
 • Protun toimisto tarkistaa tiedot, joiden perusteella arvontaan osallistuja on arvonnassa etusijalla (varsinaisessa arvonnassa saamatta jäänyt paikka tai perheessä vuosien 2018–2023 aikana ollut Protun jäsen tai leiritiimiläinen, huoltaja tai sisarus).
 • Arvontaan osallistuvan nuoren edellytetään etukäteen tutustuvan ja sitoutuvan Protun turvallisemman tilan periaatteisiin sekä leirikäytäntöihin ja sääntöihin. Tähän sisältyy sitoutuminen kotiin lähettämisen ehtoihin. Leirillä vetäjätiimi vastaa sääntöjen kunnioittamisesta.
 • Lomakkeella valitaan leirikohtaisesti ne leirit, joiden arvonnassa nuori haluaa olla mukana. Arvontaan osallistuva voi vapaasti valita, haluaako osallistua kaikkien leirien arvontaan vai valitseeko leirit esimerkiksi varustelujen, esteettömyyden, ajankohdan, paikan tai alueen mukaan.
 • Varsinaisesta arvonnasta poiketen jälkiarvonnassa ei voi priorisoida leirejä tyypin tai alueen mukaan. Jälkiarvonnassa ei myöskään ole mahdollista osallistua arvontaan samalla lomakkeella samalle leirityypille sisaruksen kanssa.
 • Lomakkeella on mahdollisuus ilmoittaa tieto tarpeesta erityisavustajalle leirillä.
 • Suuren hakijamäärän takia ei ole valitettavasti mahdollista toivoa pääsyä samalle leirille ystävän kanssa, eikä lomakkeella siten ole kaveritoivetta.
 • Arvonnassa voi saada korkeintaan yhden leiripaikan.
 • Arvonnassa saadun leiripaikan voi jättää ottamatta vastaan. Myös tehdyn ilmoittautumisen voi perua.
 • Arvonnassa saatua leiripaikkaa ei voi vaihtaa toiseen. Jos olet jo saanut leiripaikan, josta sait sähköpostitse lähetetyn ilmoittautumislinkin  –  ja haluat osallistua jälkiarvontaan vaihtaaksesi leirin  –  sinun täytyy ensin perua aiempi leiripaikkasi. Voit perua leiri-ilmoittautumisen itse Protun nettisivuilla.
 • Leireille ei ole jonoa. Jos joku jättää ilmoittautumatta saamalleen paikalle tai peruu ilmoittautumisensa, paikka vapautuu uudelleen jälkiarvontaan.
 • Leirimaksu suoritetaan vasta arvonnan jälkeen leirille ilmoittautuessa (sen jälkeen, kun on toimistolta saanut tiedon saadusta leiripaikasta). Leirimaksun voi suorittaa pankki- tai luottokorttimaksulla tai laskulla. Taloudellisesti heikossa asemassa olevat ovat oikeutettuja leirimaksun alennukseen, joka on 90 €. Tämän voi valita leirille ilmoittautumisen yhteydessä. Erityisen heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat perheet voivat hakea erikoisalennusta.

Muokattu 21.3.: Lisätty uudet Retsolan leirit.

Lue myös