Protuleirikesä päätökseen: leirit vahvistivat onnistuneesti valmiuksia kansalaistoimintaan

Tiedotteet / 23.8.2023
Protun Puistotapahtuma Alppipuistossa 12.8.2023 Kuva: Val Karanta.

Protuleirien historian 35. leirikesä on tullut päätökseen! Uteliasta pohdintaa ja inspiroivia väittelyitä harjoitettiin kesän aikana yhteensä 57 leirillä ympäri Suomea. Leireille osallistui lähes 1000 nuorta, jotka olivat pääasiassa uskontokuntiin kuulumattomia ET-oppilaita.

Protuleiritoiminnan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa nuorten valmiuksia kriittiseen ajatteluun ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Leireillä opitaan yhteiskuntaan ja kansalaistoimintaan liittyviä asioita, yhdistyksen vapaaehtoistoimijana saadaan kokemusta järjestötoiminnasta ja päästään ottamaan vastuuta.

Leiriläisille suunnatun palautekyselyn perusteella tavoitteessa onnistuttiin tänä kesänä monelta osin. Kaksi kolmasosaa nuorista koki, että protuleiri vahvisti argumentointitaitoja ja itsevarmuutta itsenäiseen ajatteluun. Puolet koki leirin vahvistaneen yhteiskunnallisesti ja ekologisesti tiedostavaa ajattelua. Lisäksi kolmasosan mukaan protuleiri lisäsi kiinnostusta osallistua esimerkiksi kansalaisliikkeiden toimintaan.

–  Protuleiri on tämän päivän 15–16-vuotiaalle yksi tärkeimpiä paikkoja oppia toimivalle demokratialle välttämättömiä kansalaistaitoja uteliaisuuden, leikin ja yhteistyön merkeissä. Kiitos tästä kaikesta kuuluu meidän yli 400 vapaaehtoiselle aikuiselle ohjaajalle ja apuohjaajalle, jotka yhdessä leiritiimeinä suunnittelivat ja toteuttivat nämä unohtumattomat leirit, toteaa Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto.

Leireiltä kerätty palaute oli yleisesti erittäin hyvää. Asiakaskokemusta mittaava NPS-luku oli leiriläisten palautteessa 84 ja huoltajien palautteessa 82. Leiriläisten protuleirille antamien kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,4.

Leirien palautekyselyihin vastasi 477 leiriläistä ja 405 huoltajaa.

Leirikesä huipentui perinteikkäästi Helsingin Alppipuistossa järjestettyyn Puistikseen, joka keräsi lauantaina 12.8. musiikkiesitysten ja yhteisen hauskanpidon ääreen 850 kesän leiriläistä ja ohjaajatiimiläistä.

**

Voit tukea protuleirejä perustamalla Facebookissa tai Instagramissa lahjoituskeräyksen Protulle. Voit myös lahjoittaa meille suoraan tilisiirtona! Lahjoitukset auttavat meitä kasvattamaan toimintaamme.

Lisätiedot:
Alma Koivisto
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 550 6971
alma.koivisto@protu.fi

Lue myös