Jäsenalue
Voit kirjautua antamalla joko käyttäjätunnuksesi tai käyttäjätiliisi tallennetun sähköpostiosoitteesi.
Huomaathan, että salasanassa isot ja pienet kirjaimet ovat eri merkkejä.

Protu-lehti etsii päätoimittajaa!

Onko sinulla visio 2020-luvulle kurkottavasta Protujen omasta lehdestä ja halua toteuttaa se? Protu-lehteen etsitään uutta vapaaehtoista päätoimittajaa vastaamaan paperi- ja verkkolehden linjaamisesta, toimittamisesta ja julkaisemista. Tehtävään etsitään henkilöä, jolla parhaassa tapauksessa on jo jotain kokemusta jonkin lehden tekemisestä mutta ennen kaikkea kiinnostusta oppia ja tahtoa sitoutua.

Protu-lehti ilmestyy painettuna julkaisuna kaksi kertaa vuodessa, jolloin sen painos on noin 3000 kappaletta. Verkossa lehti päivittyy jatkuvasti. Protu-lehti on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsen.

Päätoimittajana toimit yhteistyössä lehden muun toimituksen kanssa, jonka kokoamisesta ja sisäisestä työn- ja vallanjaosta ensitöiksesi vastaat. Protu-lehti on Prometheus-leirin tuki ry:n jäsenlehti ja se jakaa yhdistyksen perusarvot, mutta toimituksella on pitkälle menevä journalistinen vapaus lehden kantojen ja sisällön suhteen. Edellinen toimituksen linjaus oli, että paperilehdessä julkaistiin lähinnä toimituslähtöistä journalistista sisältöä ja verkkolehti tarjosi sen lisäksi tilan Protun jäsenten väliselle keskustelulle ja muulle kirjoittelulle.

Päätoimittajan toimi on vapaaehtoinen eikä siitä makseta palkkiota. Tehtävä tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden hankkia monipuolista kokemusta printti- ja verkkolehden luotsaamisesta.

Prometheus-leirin tuki ry on vuonna 1990 perustettu nuorisojärjestö, joka järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta aikuistumiskoulutusta. Prometheus- eli protuleireillä käsitellään yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä keskustelujen, leikkien ja näytelmien avulla. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa erilaisuus, ympäristö ja tulevaisuus. Leirien tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta sekä kannustaa itsenäiseen ja kriittiseen ajatteluun. Leirit on suunnattu kaikille 8. tai 9. luokan käyneille maailmankatsomuksesta riippumatta. Omia leirejä järjestetään myös 16–20-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille. Vuosittain protuleirejä järjestetään 60–70 eri puolilla Suomea ja niihin osallistuu 800–900 nuorta.

Voit hakea päätoimittajaksi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen Protun hallitukselle osoitteeseen hallitus@protu.fi. Hallitus myös vastaa kaikkiin asiaan liittyviin kysymyksiin. Protu-lehden verkkoversion löydä osoitteeesta: http://www.protulehti.fi/

© Prometheus-leirin tuki ry