Kesän Prometheus-leireillä osallistujaennätys – lahjoituskeräys käynnistyi leirien lisäämiseksi

Tiedotteet / 29.5.2024

Tänä kesänä Prometheus-aikuistumisleireille on osallistumassa 1 164 leiriläistä, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin protuleirien historiassa. Protuleireille on usean vuoden ajan ollut paljon enemmän kysyntää, kuin mitä niitä on pystytty järjestämään.

Tälle kesälle vapaaehtoisten määrää onnistuttiin kasvattamaan niin, että tarjolle saatiin lähes 200 leiripaikkaa enemmän kuin viime vuonna. Aikaisempi osallistujaennätys leireillä on vuodelta 2019, jolloin leiriläisiä oli 1 011.

Leireistä vastaava Prometheus-leirin tuki ry tavoittelee tulevina vuosina voimakasta kasvua, jotta se voisi tarjota protuleirikokemuksen yhä useammalle nuorelle. Yhdistys on avannut kesän ajaksi #ProtuleiriJokaiselle -lahjoituskeräyksen, jolla pyritään keräämään 10 000 euroa vapaaehtoisten leirinvetäjien kouluttamiseksi.

– Koska meillä ei ole rahoitusta maksaa palkkaa leirinvetäjille, Prometheus-leiritoiminnan kasvattaminen riippuu vapaaehtoisten ohjaajien määrästä. Jos saamme esimerkiksi maksuttomia koulutuksia tarjoamalla koulutettua 10 ohjaajatiimiä lisää, se merkitsee kesälle 2025 lähes 200 leiripaikkaa lisää, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto sanoo.

Protuleirillä nuoret pohtivat yhdessä yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä teemoja. Leiriviikolla käsitellään esimerkiksi ympäristöä, identiteettiä ja tulevaisuutta. Protuleiri käydään useimmiten 8. tai 9. luokan jälkeen, mutta leirejä on myös 17–21-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Leirejä vetävät vapaaehtoisista aikuisista ja nuorista koostuvat ohjaajatiimit.

Protuleirien kesä käynnistyy sunnuntaina 2.6.2024. Kesä–elokuun aikana järjestetään yhteensä 67 leiriä ympäri Suomen. Kesän protuleirit maakunnittain, tietoa leirivierailuista, linkki mediapankkiin ja muuta tietoa leireistä löytyy osoitteesta: https://www.protu.fi/tietoa-protusta/medialle/ 

LAHJOITA TÄÄLLÄ, NIIN OLET MAHDOLLISTAMASSA PROTULEIRITOIMINNAN KASVATTAMISTA: https://lahjoita.protu.fi


Lisätiedot:
Alma Koivisto
puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 550 6971
alma.koivisto@protu.fi

Leirivierailut, alueelliset taustatiedot:
Simo Porola
viestintä- ja vapaaehtoiskoordinaattori
p. 040 352 5832
simo.porola@protu.fi

Lue myös